Domowe orchidarium
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Domowe orchidarium
Iwonko, ja też ciągle
i
i już się nie mgę doczekać kwiatuchów. Pewnie jak wrócę z urlopu to mnie przywitają na 'dzień dobry'...
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Gosiu piękne widoki u Ciebie.
Masdevallia rozszalała się na całego. Będzie cudny widok jak rozkwitną wszystke pąki.
Vanda rzeczywiście przyspiesza.
No i zapowiedzi kolejnych kwitnień.

Masdevallia rozszalała się na całego. Będzie cudny widok jak rozkwitną wszystke pąki.
Vanda rzeczywiście przyspiesza.
No i zapowiedzi kolejnych kwitnień.
- Merghen

Joasiu takich widoczków jak u Ciebie u mnie jeszcze długo nie będzie ale dziękuję
Czyli jednak pędzik
Jeśli chodzi o vandę to wolałabym by się wstrzymała do mojego powrotu, chciałabym to uwiecznić tak krok po kroczku... I tak muszę pomyśleć o jakiejś 'Nadwornej Podlewaczce' na czas mojej nieobecności
Czyli jednak pędzik
Jeśli chodzi o vandę to wolałabym by się wstrzymała do mojego powrotu, chciałabym to uwiecznić tak krok po kroczku... I tak muszę pomyśleć o jakiejś 'Nadwornej Podlewaczce' na czas mojej nieobecności
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gratuluję kolejnego uratowanego marketowego storczyka, którego i tak nikt by nie wziął, gdyby nie tacy jak my

Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Małgosiu masdevallia ślicznie rozkwita.
Vandzi pędzik tak szybko rośnie, że niedługo i jej kwiatuszki będziemy podziwiać.
za twoje dobre
na pewno pięknie Ci się odwdzięczy.
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śliczne kwiatuszki są i będą na masdevalli
Hybrydka urocza... a na botaniku - też obstawiam pędzik
Hybrydka urocza... a na botaniku - też obstawiam pędzik
- Merghen

Kilka zdjęć tego co się teraz u mnie dzieje...

Widok z lotu ptaka
Z bliska
Zauważyłam,że niektóre pędy mają po dwa pączki i teraz nie wiem czy to jest normalne u tej odmiany?
Moje własne kwitnienie i przepięknie pachnie
...i co się będzie działo...

I jednak pędzik
Justynko miałaś rację
A maleńka cattleya 'Cooper Queen' też lubi moje towarzystwo

Widok z lotu ptaka
Z bliska
...i co się będzie działo...
I jednak pędzik
A maleńka cattleya 'Cooper Queen' też lubi moje towarzystwo
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Małgosiu 
masdevallia cudny widok. Ja też jestem ciekawa tych podwójnych kwiatuszków. Może Asia nam odpowie jak tu zajrzy.
Epicattleya śliczna, i cała reszta się pięknie zapowiada.

masdevallia cudny widok. Ja też jestem ciekawa tych podwójnych kwiatuszków. Może Asia nam odpowie jak tu zajrzy. Epicattleya śliczna, i cała reszta się pięknie zapowiada.
WOW Małgosiu, tyle pędzików, a masdevallia jest obłędna! Zaś epicattleya wygląda ślicznie
. Gratuluję takiej złotej rączki do storczyków 
Pozdrawiam,
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia =)
Moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=36981" onclick="window.open(this.href);return false;
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Tak jak wszyscy chwalą masdewalię i epikatleję, to ja poczwalę pędzik u vandy, bo to jest coś, czego nie moge sie doczekać u siebie
No i gratuluję kwitnień 
Pozdrawiam, Wiktoria
- Merghen

Mam przerwę w pakowaniu więc jeszcze pobędę trochę z Wami
Arletko, na epikatlejce idzie jeszcze jeden pęd więc jeszcze będę się cieszyła kwiatami nawet po powrocie
Kasiu, ta rączka nie jest taka złota, trochę zieloności już uśmierciła. Na razie kupuję tylko te gatunki z którymi sobie radzę a niektóre testuję...właśnie dziś jeszcze zrobiłam sobie przedurlopowy prezent
Jak przyjadę będzie już na mnie czekał
Wiktorio sama się dziwię vandzie,że chce kwitnąć, myślę,że ktoś się nią dobrze opekował a ja teraz zbieram tego owoce. Druga na razie przyrasta w korzonki i listki ale biorąc pod uwagę fakt,że kupiłam ją tylko z trzema korzonkami długości max 5 cm i podgnitym trzonem ( na dzień dobry do ciachnięcia poszły dwa korzenie) to teraz to już olbrzym. Chyba mnie lubią
Adamie, jaki oczopląs, to tylko dwie kwitnące roślinki. Mam nadzieję,że wizyta u okulisty nie będzie droga i na receptę lekarz zapisze Ci nowego storczyka
Agnieszko dziękuję i za miłe słowa i za wpis. Ostatnio Cię odwiedziłam ale się nie wpisałam
Pozwolisz,że nadrobię to po urlopie?
Pozdrawiam cieplutko
Arletko, na epikatlejce idzie jeszcze jeden pęd więc jeszcze będę się cieszyła kwiatami nawet po powrocie
Kasiu, ta rączka nie jest taka złota, trochę zieloności już uśmierciła. Na razie kupuję tylko te gatunki z którymi sobie radzę a niektóre testuję...właśnie dziś jeszcze zrobiłam sobie przedurlopowy prezent
Wiktorio sama się dziwię vandzie,że chce kwitnąć, myślę,że ktoś się nią dobrze opekował a ja teraz zbieram tego owoce. Druga na razie przyrasta w korzonki i listki ale biorąc pod uwagę fakt,że kupiłam ją tylko z trzema korzonkami długości max 5 cm i podgnitym trzonem ( na dzień dobry do ciachnięcia poszły dwa korzenie) to teraz to już olbrzym. Chyba mnie lubią
Adamie, jaki oczopląs, to tylko dwie kwitnące roślinki. Mam nadzieję,że wizyta u okulisty nie będzie droga i na receptę lekarz zapisze Ci nowego storczyka
Agnieszko dziękuję i za miłe słowa i za wpis. Ostatnio Cię odwiedziłam ale się nie wpisałam
Pozdrawiam cieplutko
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
O rajuniu...
Ależ gęsta masdevallia Sugar baby
Cudnie wygląda. Tez taką chcę mieć
Przepiękna katleja Ci zakwitła
I pozostałe storczyki ślicznie pędzikują i rosną ;)
Ależ gęsta masdevallia Sugar baby
Przepiękna katleja Ci zakwitła
I pozostałe storczyki ślicznie pędzikują i rosną ;)
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękna ta masdevallia choć mi bardziej przypadła do gustu cattleya, to mój ulubiony gatunek 
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
Małgosiu u Ciebie jest kolorowo.
Masdevallia pięknie rozkwitła. Nie martw się tymi podwójnymi pączkami. Tak może się niekiedy zdażyć. To całkiem naturalne, choć rzadko występujące u tej krzyżówki.
Zapowiedzi kwitnień interesujące.
Masdevallia pięknie rozkwitła. Nie martw się tymi podwójnymi pączkami. Tak może się niekiedy zdażyć. To całkiem naturalne, choć rzadko występujące u tej krzyżówki.
Zapowiedzi kwitnień interesujące.