Jacku u mnie w tym roku ta hortęsja trochę słabsza bo przesadzana wiosną, a miskanty tej zimy mocno ucierpiały, może ta będzie łaskawsza.
Kasiu nie wyobrażam sobie ogrodu bez iglaków, od nich zaczynałem

co prawda ostatnio przez forum przybyło duzo innych roślin głównie kwitnących i cieszę się z tego bo ogród stał się radośniejszy i ja chyba też ale do iglaków wracam, tylko teraz do tych mini
Geniu miała być magnolia parasolowata a jest Genia

Nam też było miło Cię gościć i całe szczęście że się z moimi pracami w ostatniewj chwili uporałem , to i na spotkanie zdążyłem a teraz cały tydzień co chwila popadauje i nikt juz nic nie może zasiać
Adam o nie kolekcji magnoli nie planuję mam jedną Genie i jeszcze najwyżej jedną przewiduję. Hortensji jak na początek już trochę mam

, a teraz trzeba by trochę tzw iglastych kulek dołożyć, na rabatę którą dziś zacząłęm komponować tak ze 20 by weszło jak nic, a jeszcze mają tam byc miskanty, 6 bzów odmianowych, dąb atropurpurea, dereń jadalny wariegata, no i z kilkadziesiąt żurawek tylko muszę je sobie rozmnożyć i jakos się zapełni wszystko. Rabata ze względu na moją mokrą glinę jest trochę podwyższona, tylko brakuje mi koncepcji na estetyczne obrzeże, no i motyw kamyków i żwirków ostatnio za mną chodzi
Jola no właśnie co nowa oferta to i nowa lista powstaje, szkoda tylko że tak mało tu małych iglastych

a jeśli juz są to za drogie.
Grażynko kawełek ogrodu trzeba dołączyć bo był tylko z jednej strony domu a ze szczytu nic nie było bo trzeba było miec wolny teren aby fachowcy robiący remont mieli trochę przestrzeni, póki co trochę poremontowane i można zrobić na początek choć jedną rabatkę, będzie miała coś ok 12 m długości i z 5 szerokości.
Izo dziękuję za miłe słowa, na szczęście żniwa w mojej okolicy dzięki pogodzie przeszły nerwowo ale sprawnie, choć jakość przez te deszcze nie najlepsza to udało sie jakoś zebrać, a teraz masa pracy bo za chwilę jesienne uprawy i siewy, ale jeszcze z miesiąc i bedę juz miał masę czasu na wszystko
Wando akurat tą kępkę trawy w Pęchcinie znam na pamięć

natomiast rozplenicy nie mam żadnej i nic o niej nie wiem.