spoko, nie będę tak wyglądać jutro jadę tylko do ogrodniczego po kwiatki, zaś po korę tak muszę jechać, ale to już innym razem
Witam nieśmiało
Re: Witam nieśmiało
ale pracowita sobota.....ale rabatka ślicznie przygotowana i już roślinki są - super!
spoko, nie będę tak wyglądać jutro jadę tylko do ogrodniczego po kwiatki, zaś po korę tak muszę jechać, ale to już innym razem

- Ala58
- 100p

- Od: 7 sie 2011, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Aniu
Nie zaglądałam do Twojego ogródka(do innych też
)bo mam gości i czasu zero.Ale zaczynam odrabiać zaległości.Widzę ,że znowu nowa rabatka przybyła,nowe zakupy i.......Ciebie również goście nawiedzili,tylko nie proszeni
,mam nadzieję ze sobie poszli.
Gratuluję pracy,zawsze to "swoja kasa"
Co do pracy w niedzielę,to też uważam ją za nie zarobkową,więc czy to różnica,że albo gotuję obiad,albo plewię w swoim ogrodzie?
Też zaczęłam zakupy żurawkowe,zaraz idę zrobić zdjęcia i wkleję,ale do Twoich jeszcze mi brakuje.
pozdrawiam Ala
Nie zaglądałam do Twojego ogródka(do innych też
Gratuluję pracy,zawsze to "swoja kasa"
Co do pracy w niedzielę,to też uważam ją za nie zarobkową,więc czy to różnica,że albo gotuję obiad,albo plewię w swoim ogrodzie?
Też zaczęłam zakupy żurawkowe,zaraz idę zrobić zdjęcia i wkleję,ale do Twoich jeszcze mi brakuje.
pozdrawiam Ala
Witam w ogrodzie Ali http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 79&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród botaniczny https://picasaweb.google.com/5810alicja ... directlink" onclick="window.open(this.href);return false;
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Ewa powiem ci ,że ta różyczka nawet wygląda całkiem nieźle w te kropeczki, fajna by była taka odmiana
Shiral dziękuję i mam nadzieję, że się wybawiłaś za wszystkie czasy
Alu ja zaczynałam od jednej żurawki, a teraz mam ich chyba z dziesięć a jeszcze żeby było śmieszniej wynalazłam tani sklepi internetowy z nie drogimi bylinkami i już przymierzam się do zakupu nowych odmian host, żurawek i języczek
to już tak na konto tej przyszłej wypłaty
czuję że ja ją wydam zanim jeszcze dostanę

Shiral dziękuję i mam nadzieję, że się wybawiłaś za wszystkie czasy
Alu ja zaczynałam od jednej żurawki, a teraz mam ich chyba z dziesięć a jeszcze żeby było śmieszniej wynalazłam tani sklepi internetowy z nie drogimi bylinkami i już przymierzam się do zakupu nowych odmian host, żurawek i języczek
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
oj tak wybawiłam się, wybawiłam tak mnie nogi teraz bolą a tu jeszcze na działce byłam.....wiec pewnie dzis padnę jak kawka....i już nie mogę się doczekać jutra - zakupy!! no oczywiście ogrodnicze - roślinki, roślinki!!!

- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu piękna rabatka Ci wyszła
Możesz tam jeszcze wsadzić rododendrona (uwielbiam je)jak Ci miejsca starczy bo one lubią cieniste zakątki. Wierzby masz super, wiesz może co to za odmiany ?
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
A ja znowu za Rh jakos nie przepadam tz mam bo mam ale nie ciagnal mnie strasznie. Ale to dobrze, bo cienia u mnie na lekarstwo 
- kropka010
- 500p

Aancyk wsadziłam, wsadziłam nawet dwa
a na wierzbach pisało, że jedna to iva, a na drugiej pisało pendula, ale nie jestem pewna, wiem tylko tyle, że obie będą miały bazie na wiosnę i ta wyzsza będzie miała łodygi do samej ziemi, coś na styl wierzby płaczącej.
Chcę jeszcze dokupić host i żurawek, ale nie napiszę
ile bo mój M siedzi koło mnie zaglada mi przez ramię i boję się o jego serce
Chcę jeszcze dokupić host i żurawek, ale nie napiszę
ile bo mój M siedzi koło mnie zaglada mi przez ramię i boję się o jego serce
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
pw 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Jule

Ive jak nie przytniesz, to tez bedzie wisiec do ziemi i kotki tez ma na wiosne. Mialam kiedys taka duza piekna i mi ja mrowki zalatwily
Nie cierpie tego dziadostwa 
- kropka010
- 500p

Aancyk super,że zamieściłaś zdjęcie przynajmniej wiem jaka będzie ładna
Jule
za cwietki i za cudowne przedpołudnie
Ewuś
Zobaczcie jak ja wróciłam dzisiaj do domu, całe auto w cwietkach (większość dzięki dziewczynom z forum ) liliowce cytrynowe, irysy, dalie, piwonie i łaciatą daturę od mamy dostałam piękną różę i bergenie a sama nabyłam krzewuszkę
cały dzień szalałam i sadziłam

Różyczka od mamy nie wiem co to za odmiana ale kolor ma niesamowity

kolor na zdjęciu wyszedł czerwony, ale w rzeczywistości jest strasznie rażący różowy
bergenia wylądowała między hostami
t
a na tyłach domu znalazłam następną niespodziankę

i moja nowa krzewuszka

Jule
Ewuś
Zobaczcie jak ja wróciłam dzisiaj do domu, całe auto w cwietkach (większość dzięki dziewczynom z forum ) liliowce cytrynowe, irysy, dalie, piwonie i łaciatą daturę od mamy dostałam piękną różę i bergenie a sama nabyłam krzewuszkę

Różyczka od mamy nie wiem co to za odmiana ale kolor ma niesamowity

kolor na zdjęciu wyszedł czerwony, ale w rzeczywistości jest strasznie rażący różowy
bergenia wylądowała między hostami
ta na tyłach domu znalazłam następną niespodziankę

i moja nowa krzewuszka

Aniu jak się sprawdzi ten tani sklep internetowy daj namiary, bo wiesz jak to bywa....różniście...no ale roślin Tobie przybyło...super.....róża od mamy przepiękna 
- Jule

Dalas sobie rade z tymi kartonami? Nie zabily Cie
Kurcze zapomnialam jeszcze, bo mialam Ci wykopac malutka rozyczke, bo okazala sie zolta a wiesz ze mi zolte, to na nic
no nic nastepnym razom, po urlopie Ci Ukopie ... moze w miedzy czasie ktoras inna niespodzianka sie rozkwitnie i nie bedzie pasic.
- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne łupy upolowałas
Jak tam praca ?
Jak tam praca ?
- kropka010
- 500p

haszka jeszcze nic nie zamówiłam, ale zrobię to na dniach i dam cynk
różyczka faktycznie śliczna, aż razi na rabacie między innymi różyczkami, bo dwie inne to miniaturki i ich kolory nie są jednak tak intensywne
Jule moje auto wyglądało jak auto beduina ile ja miałam sprzątania, ziemia mi się powysypywała, ale nic było warto
Agatka praca ok , ale dobija mnie to wstawanie odzwyczaiłam się jak jestem w domu to nie chce mi się iść
no ale jak już pójdę to jakoś leci, wiesz ja nie jestem ludziem lubiącym pracę
ale na razie trza
a to jeszcze zdjątko mojej łaciatej daturki od Jule z której szczególnie jestem zadowolona (uwielbiam łaciate liście)
powiedzcie mi czy znacie może tą roślinkę
pozwoliłam sobie uszczypnąć szczepeczkę w Legnicy na osiedlu
dobrze ,że nikt wtedy w oknie nie siedział, ale tak strasznie mi się spodobała, jest niziutka kolor liści wpada w bordo podobnie trochę jak rosną hosty tylko mniejsza i oczywiście powędrowała na rabatkę z hostami, kurcze jeszcze muszę dokupić tych żurawek

Jule moje auto wyglądało jak auto beduina ile ja miałam sprzątania, ziemia mi się powysypywała, ale nic było warto
Agatka praca ok , ale dobija mnie to wstawanie odzwyczaiłam się jak jestem w domu to nie chce mi się iść
a to jeszcze zdjątko mojej łaciatej daturki od Jule z której szczególnie jestem zadowolona (uwielbiam łaciate liście)

powiedzcie mi czy znacie może tą roślinkę
pozwoliłam sobie uszczypnąć szczepeczkę w Legnicy na osiedlu