Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
- AGP-ON
- 200p
- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Będę bohaterem w swoim domu - zakładam ogród
Shirall - jeszcze spróbuję.
Na początku w ogóle miało nie być kwitnących roślin. To ze względu na psy i ... owady bzykające
Na początku w ogóle miało nie być kwitnących roślin. To ze względu na psy i ... owady bzykające
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Nasze trawy
Bambusy - FARGESIA WAMPIRE

NIEDŹWIEDZIE FUTRO

Miscant VERIAGATUS

CAREX FLAGELUFERA

Carex muskingumensis 'Ohme'

festuca amethystina

Miscantus SOMMERFEDER

Miscantus SILBERFEDER

Bambusy - FARGESIA WAMPIRE

NIEDŹWIEDZIE FUTRO

Miscant VERIAGATUS

CAREX FLAGELUFERA

Carex muskingumensis 'Ohme'

festuca amethystina

Miscantus SOMMERFEDER

Miscantus SILBERFEDER

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Wyniki porannego obchodu "posiadłości"
Wierzba przycięta 2 tygodnie temu puściła nowe pędy

Rozchodnik zaczyna kwitnąć.

Wilce...

Szałwia zbiera się do drugiego kwitnienia

Czerwona bazylia.

Floksy.

Prace przy wodotrysku.

Wejmutka

Wierzba przycięta 2 tygodnie temu puściła nowe pędy

Rozchodnik zaczyna kwitnąć.

Wilce...

Szałwia zbiera się do drugiego kwitnienia

Czerwona bazylia.

Floksy.

Prace przy wodotrysku.

Wejmutka

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Bardzo przyjemnie oglada sie fotorelacje z tworzenia ogrodu. Podobaja mi sie Wasze zalozenia i będę sledzic dalsze poczynania. Ja tez jestem ogrodomaniakiem z mlodym stazem, ale ktos mi podpowiedzial by ekspansywne trawy takie jak miskcant sadzic w np 10 litrowych wiadrach z podziurawionym dnem - ma to zapobiegac niekontrolowanemu rozrostowi traw. Nie wiem czy wziales to pod uwage.
Bardzo podoba mi sie tytul Waszego watku. Na 15 stronie mojego watku pokazywalam jak moj M zostal bohaterem w naszym domu - zupelnie nieswiadomie iz uzywam tytulu Twojego. Zapraszam.
będę z zapartym tchem sledzic dalsze poczynania -trzymam kciuki!
Bardzo podoba mi sie tytul Waszego watku. Na 15 stronie mojego watku pokazywalam jak moj M zostal bohaterem w naszym domu - zupelnie nieswiadomie iz uzywam tytulu Twojego. Zapraszam.
będę z zapartym tchem sledzic dalsze poczynania -trzymam kciuki!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Dziękuję za wizytę.
Co do traw to korzystając z rad doświadczonego "hodowcy" wybrałem mało ekspansywne gatunki.
Jedyna ekspansywną odmianą jest Trawa Cytrynowa, ale ja kupiłem samodzielnie. Na razie udaje mi się ją trzymać w ryzach choć próbuje wędrować
Co do traw to korzystając z rad doświadczonego "hodowcy" wybrałem mało ekspansywne gatunki.
Jedyna ekspansywną odmianą jest Trawa Cytrynowa, ale ja kupiłem samodzielnie. Na razie udaje mi się ją trzymać w ryzach choć próbuje wędrować

- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Jak wcześniej pisałem w czwartek posiałem kawałek trawnika
Tak wyglądał wczoraj:

Pogoda im sprzyja. W dzień ciepło i słonecznie wieczorem mokro. Oczywiście podlewam ją 2 razy dziennie.
Podłoże przygotowane wzorcowo, bez nawozów.
Tak wyglądał wczoraj:

Pogoda im sprzyja. W dzień ciepło i słonecznie wieczorem mokro. Oczywiście podlewam ją 2 razy dziennie.
Podłoże przygotowane wzorcowo, bez nawozów.
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj
przypadkowo znalazłam Twój wątek i jestem pod wrażeniem ogromu pracy jaką wkładacie w ogród. Widać piękne efekty. Zakupy trawkowe bardzo mi się podobają i powodują że sama mam chęć jeszcze jakąś zakupić.
Czarna bazylia tez jest super i pięknie pachnie, nabyłam w tym roku 3 szt. tylko szkoda że jest jednoroczna.
Trawka rośnie w oczach, sama siałam 4 tygodnie temu, ale z powodu urlopu i braku opieki nie wzeszła zbyt równo i teraz dosiewam w pustych miejscach.
Będę zaglądać i podziwiać dalsze poczynania.

Czarna bazylia tez jest super i pięknie pachnie, nabyłam w tym roku 3 szt. tylko szkoda że jest jednoroczna.
Trawka rośnie w oczach, sama siałam 4 tygodnie temu, ale z powodu urlopu i braku opieki nie wzeszła zbyt równo i teraz dosiewam w pustych miejscach.
Będę zaglądać i podziwiać dalsze poczynania.
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
Aancyk -miło cie było gościć. Dziękuję za doping 

- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Mam jeszcze pytanie o te lampki solarne - fajny model, jak wyglądają wieczorem? masz może jakieś zdjęcia? Mój M nie chce się zgodzić na solarne (a na razie nie mamy elektryki ogrodzie) bo twierdzi że nie dają żadnego światła (ewentualnie takie jak nie dopalony papieros - to jego słowa). Mnie się bardzo podobają.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj "Bohaterze", oj z przyjemością będę śledziła jak za rok, dwa będziesz się pozbywał trawnika......Kto Ci powiedział, że jak chcesz mieć ogród bezobsługowy to masz w nim mieć trawę???Wielki dowcipniś to był.
W razie czego służę pomocą, połowa roślin kupionych jak na razie to same problemy.....
Kupujemy oczami, ale nie zawsze w szkółce powiedzą prawdę.

W razie czego służę pomocą, połowa roślin kupionych jak na razie to same problemy.....

Kupujemy oczami, ale nie zawsze w szkółce powiedzą prawdę.

- gawronka
- 200p
- Od: 10 kwie 2010, o 08:52

Zapraszam do mnie : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=41729" onclick="window.open(this.href);return false;
Marta
Marta
- AGP-ON
- 200p
- Kontakt:
postaram się zrobić zdjęcia.
Co do tej całej światłości to niestety to prawda, dają marne światło, ale są wersje z 3 lub 5 ledami. Te dają więcej światła.
kamień-ufo jest podświetlony lampkami 3 ledowymi
Co do tej całej światłości to niestety to prawda, dają marne światło, ale są wersje z 3 lub 5 ledami. Te dają więcej światła.
kamień-ufo jest podświetlony lampkami 3 ledowymi
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj, wpadłam i gratuluję już widocznych postępów i trzymam kciuki za kolejne ogrodowe sukcesy. Będę podglądać 

Witaj
Z wielkim zaciekawieniem będę śledziła Twoje poczynania.Jestem na tym samym etapie co Ty- tworzenia od podstaw mojej zielonej oazy.

Z wielkim zaciekawieniem będę śledziła Twoje poczynania.Jestem na tym samym etapie co Ty- tworzenia od podstaw mojej zielonej oazy.

- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Iga, trochę Cię straszy z problemowymi roślinami i nadmiarem prac. Widzę, że teren po za trawnikiem masz wyłożony agrowłókniną, więc z chwastami nie będzie problemu. Rośliny zawsze wymagają:odpowiedniego podłoża, wilgoci, odpowiedniego nasłonecznienia - lub braku, do tego opryski na choroby i szkodniki. Trawnik po prostu trzeba systematycznie areować, kosić, nawozić, pryskać i podlewać. Nic więcej.
W jednym Iga ma 100% racji - z wiekiem będziecie zmniejszać areał trawnika na korzyść rabat, ale takie decyzje dojrzewaja kilka lat. W każdym razie ja trzymam kciuki, podglądam i czekam na realizację wodotrysku.
W jednym Iga ma 100% racji - z wiekiem będziecie zmniejszać areał trawnika na korzyść rabat, ale takie decyzje dojrzewaja kilka lat. W każdym razie ja trzymam kciuki, podglądam i czekam na realizację wodotrysku.
Pozdrawiam Ewa