Miłego odplątywania
Miejski ogródek Ani - moje początki
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
a mój powojnik po deszczach zrobił się czarny i chyba go wywalę. Co do przesadzania, to ja też nie czekam-jak mi nie pasuje, to przesadzam. Mam nadzieję, że nie odbije się to w ziemie albo następnego lata. Lilie też przesadzałam część kwitnących, a część w pąkach-i wszystko jest ok
Miłego odplątywania
Miłego odplątywania
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też miłego dnia i miłego odplątywania życzę 
Witam dawno nie zaglądałam do ciebie,a tu tyle nowości,super.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
lulka dzięki
jeden z moich powojników też ma trochę czarnych liści, ale myślę że trzeba je zostawić w spokoju i w przyszłym sezonie pokażą co potrafią.
TerDob i ja tobie Tereniu
Cieszmy się słońcem
JOWA witaj i zapraszam częściej
. Zaraz wpadnę do Ciebie.
TerDob i ja tobie Tereniu
JOWA witaj i zapraszam częściej
- AGP-ON
- 200p

- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Kontakt:
Fajny zgrany ogród. Gratuluje ciężkiej pracy.
Prezentuje się rewelacyjnie.
Podpatrzyłem kilka fajnych rzeczy do wykorzystania w przyszłości.
Prezentuje się rewelacyjnie.
Podpatrzyłem kilka fajnych rzeczy do wykorzystania w przyszłości.
- kropka010
- 500p

- Od: 28 lip 2011, o 22:45
Ja również jak wpadam w szał i mam wizje to przesadzam jak leci
rh z pączkami już przesadzałam chyba a pięć razy i jak na razie odpukać 
... najwspanialsze piękno świata, podarował nam Bóg w kwiatach ...
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
Moje oczko w głowie Legnica i okolice
Pozdrawiam wszystkie ogrodoholiczki - Ania
- Aancyk
- 1000p

AGP-ON dziękuję
i ciesze się że wpadłeś. Zapraszam częściej.
kropka010 odważna jesteś, ja do rh podchodzę ostrożnie, raz tylko przesadzałam wiosną i na dole zrobiło mu się kilka brązowych listków, więc się wystraszyłam i na razie nie ruszam. Ma kilka pąków ale na dole się nie rozkrzewia.
Zadanie wykonane, powojniki przesadzone, co prawda nieźle się na męczyłam z tym odplątywaniem, ale mam nadzieję że za bardzo go nie uszkodziłam.
Na nowym miejscu multi blue i biały NN oraz President

Berberys Orange rocket w pięknej szacie oraz admiration

widoczki ogólne

kropka010 odważna jesteś, ja do rh podchodzę ostrożnie, raz tylko przesadzałam wiosną i na dole zrobiło mu się kilka brązowych listków, więc się wystraszyłam i na razie nie ruszam. Ma kilka pąków ale na dole się nie rozkrzewia.
Zadanie wykonane, powojniki przesadzone, co prawda nieźle się na męczyłam z tym odplątywaniem, ale mam nadzieję że za bardzo go nie uszkodziłam.
Na nowym miejscu multi blue i biały NN oraz President

Berberys Orange rocket w pięknej szacie oraz admiration

widoczki ogólne

- agatka123

- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu pięknie prezentują się Twoje rabatki .
Uwielbiam ten ład i porządek -ślicznie
Uwielbiam ten ład i porządek -ślicznie
- lulka

...i jak ładnie trawka zarosła
. Mówiłam, że do jesieni będzie jak ta lala 
- Aancyk
- 1000p

agatka123 dziękuję z Twoich ust to wielki komplement
Mam jeszcze wiele do zrobienia, ale jak oglądam zdjęcia z zeszłego roku to jestem zadowolona. Ogród daje mi coraz więcej radości i satysfakcji.
lulka racja jest trochę lepiej, ale i tak wczoraj sypałam trawkę w puste miejsca bo mam jeszcze sporo takich. Zastanawiam się czy nie posypać troszkę dobrą ziemią bo w niektórych miejscach jest takie zbite podłoże że one chyba nie mają szans.
Dziewczynki mam pytanie o budleje, zakupiłam jedną niedawno i trochę kwitła. Przeczytałam że przekwitłe pędy trzeba odcinać i tak też zrobiłam. Niestety od kilku dni nie ma na niej ani jednego kwiatu i kilka listków żółknie. Według etykiety powinna kwitnąć do X,
lulka racja jest trochę lepiej, ale i tak wczoraj sypałam trawkę w puste miejsca bo mam jeszcze sporo takich. Zastanawiam się czy nie posypać troszkę dobrą ziemią bo w niektórych miejscach jest takie zbite podłoże że one chyba nie mają szans.
Dziewczynki mam pytanie o budleje, zakupiłam jedną niedawno i trochę kwitła. Przeczytałam że przekwitłe pędy trzeba odcinać i tak też zrobiłam. Niestety od kilku dni nie ma na niej ani jednego kwiatu i kilka listków żółknie. Według etykiety powinna kwitnąć do X,
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ania wycielas budlei cale pedy czy tylko kwiatostany? Ja wycinam swoim kwiatostany blizej drugich lisci, liczac od gory tz pierwsze sa tego kwiatostanu ktory trzeba wyciac a nastepne beda poczatkiem nastepnych. U mnie kwiaty sa nieprzerwanie od kiedy zakwitly ... moze potrzeba im troche czasu, jak dopiero je kupilas. One potrzebuja sie ukorzenic a to co kwitlo, to najprawdopodobniej jeszcze mialo sily, bo ukorzeniac sie nie musialo w doniczce.
Jak tych zoltych lisci nie jest duzo, to spoko - one tak maja. Ja obrywam przy okazji i nic sie nie dzieje.
Jak tych zoltych lisci nie jest duzo, to spoko - one tak maja. Ja obrywam przy okazji i nic sie nie dzieje.
- Aancyk
- 1000p

Jule dzięki
, trochę mnie uspokoiłaś. W piątek przesadziłam ją z doniczki i może musi się zaaklimatyzować. Muszę się dzisiaj przyjrzeć tym liściom, ale chyba robię jak piszesz wycinam tylko całe kwiatostany bez pędów, ale na razie kwiatów brak.
- lulka

podsypać troszkę można, ale lepiej wziąść małe grabki, spulchnić ziemię na "dziurkach" i posypać ziarenka, a na koniec albo delikatnie przysypać ziemią albo ja z lenistwa ugniatam nogą żeby nie zwiewało wysianych ziaren
i już nie przysypuję. Bardzo ładnie wzrasta
To wszystko oczywiście zależy jaką masz u siebie ziemię, u mnie jest znakomita dla trawki, chociaż na wierzch posypaliśmy luźniejszą warstwę
A o Budlei dobrze wiedzieć, bo też mam świeży krzaczunio i jeszcze nie obrywałam przekwitłych kwiatków-zaraz po pracy to zrobię
A o Budlei dobrze wiedzieć, bo też mam świeży krzaczunio i jeszcze nie obrywałam przekwitłych kwiatków-zaraz po pracy to zrobię
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
Hej Aniu,
W wątku "Bohatera w swoim domu" pytałaś o lampki solarne. Wpadłam by zareklamować zakupione przeze mnie. Zajrzyj na 24 str mojego wątku na 3 i 4 zdjęciu są takie przy oczku. Mają nie standardowy wygląd - ładnie się wpisały w architekturę tego miejsca. Dają całkiem sporo światła, dużo , dużo więcej niż takie na patyczku jak grzybki (mam te w innym miejscu, wiec łatwo porównać). Jedynie cena zniechęca ponad 30 zł za mniejszą i ok 40zł za większą. Ale myślę, że i ich wygląd jest wart tego, ilość światła jaka emitują też.
Pozdrawiam, a ja lece obejrzeć Twoje poczynania w ogrodzie.
W wątku "Bohatera w swoim domu" pytałaś o lampki solarne. Wpadłam by zareklamować zakupione przeze mnie. Zajrzyj na 24 str mojego wątku na 3 i 4 zdjęciu są takie przy oczku. Mają nie standardowy wygląd - ładnie się wpisały w architekturę tego miejsca. Dają całkiem sporo światła, dużo , dużo więcej niż takie na patyczku jak grzybki (mam te w innym miejscu, wiec łatwo porównać). Jedynie cena zniechęca ponad 30 zł za mniejszą i ok 40zł za większą. Ale myślę, że i ich wygląd jest wart tego, ilość światła jaka emitują też.
Pozdrawiam, a ja lece obejrzeć Twoje poczynania w ogrodzie.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- Aancyk
- 1000p

lulka dzięki za radę, właśnie tak zrobię
emienta witaj
oczywiście obejrzałam u Ciebie i myślę że do mnie by też pasowały, jeśli piszesz że dają więcej światła to może je wypróbuję u siebie. Czy one są ogólnie dostępne w marketach budowlanych?
emienta witaj