U Oliwki
- Ignis05
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Oliwki
Już kiedyś też widziałam ten program, ale z tą wiedzą, że to własnie ten pan Radziul, muszę jeszcze raz go obejrzeć.
Zaintrygował mnie sposób na uprawę ogórków, chociaż sama dotychczas z warzyw próbowałam z pomidorkami koktajlowymi w doniczkach.

-
dalekiport

- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jutro o 11.05,15.05 i 17.05 jest powtórka programu, kto ma czas może jutro obejrzeć,mam nadzieję,że zdążę z pracy na ten o 17.05.Ciekawi mnie co też wymyślono a propo ogórków...
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oliweczko, jak tak dalej pójdzie to będziemy się zastanawiać co to za róże rosną między tymi świetnymi
i wyszukanymi bylinami
A tak na poważnie, świecznice też mi się bardzo podobają ale obie które posadziłam dwa lata temu są coraz mniejsze
z roku na rok. One chyba rosną w sensie odwrotnym
i wyszukanymi bylinami
A tak na poważnie, świecznice też mi się bardzo podobają ale obie które posadziłam dwa lata temu są coraz mniejsze
z roku na rok. One chyba rosną w sensie odwrotnym
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Jasnota jest śliczna
ale najbardziej tym razem podobają mi się świecznice. Moja jedyna zakwitła wreszcie po raz pierwszy po trzech latach, ale praktycznie z daleka jej nie widać.
Ogród w sierpniu? Jest piękny do bólu, ale inaczej
Nie daje po oczach, ale działa bardziej na intelekt
Wyrafinowany, znaczy się 
Ogród w sierpniu? Jest piękny do bólu, ale inaczej
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
oliwka pisze:Marto - chorobie żurawkowej trudno sie oprzeć, nasz forumowy kolega Piterek dba o to, byśmy byli na bieżąco w tych terranovych/terranovowych?nowościach
...
Świecznice warte są naprawdę polecenia, tę kępę ze zdjęcia ma już od lat. To znaczy to była oczywiście niewielka roślina, która po latach osiągnęła z moją pomocą takie rozmiary. Rośnie mi bezproblemowo i jestem z niej bardzo zadowolona.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Oliwko, wszystkie roślinki piekne i wspaniale dobrane. Ja wrócę do kwitnącej Elfe. Świetnie wygląda na tym zdjeciu.
Ona rośnie w gruncie, długo ją masz ?. Pokaż troche różyczek co tam kwitnie.
Ona rośnie w gruncie, długo ją masz ?. Pokaż troche różyczek co tam kwitnie.
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Witajcie kochani
Ależ mam tyły!
Na dodatek nie usprawiedliwię się pracą w ogrodzie, bo nic tam nie robię. U mnie panują teraz dla odmiany upały. W takich warunkach plamistość na różach szaleje. Niektóre zapewne za miesiąc będą bez liści
Nie było mnie tu trochę, bo wzięło mnie na oglądanie starych westernów i kryminałów z młodym Clintem Eastwoodem (czyli 40-letnim) :P :P :P .
Grzesiu - dokładnie tak: może się rozwinąć w tę lub tamtą stronę, to bardzo wygodne, kiedy roślin przybywa.
Klein dość szybko przyrasta, po 2, 3 sezonach robi się już zgrabna kępa.
Beato - opowiadasz mężowi o panu Radziulu?
To znaczy że Twój M jest już zaangażowany mocno w sprawy ogrodowe, skoro kojarzy Radziula...
Pomysł z prezentem książkowym popieram oczywiście, aczkolwiek wiesz, że jest kilka książek...
Dla mnie to akurat zalatuje lekko skandalem, że dopiero po tylu latach Maja zawitała do niego. Ale najpierw pewnie musieli pokazać wypasione ogrody projektowane przez znane firmy
Ewo - a nie ma za co
Kiedy się ma pomysł, to reszta to już pestka. Najgorzej kiedy nie ma się żadnej koncepcji i się człowiek męczy.
Kasiu - no i jak Ci się podobają? Mnie ta książka absolutnie pochłonęła.
Klaryso - Beata dała dobry przykład
, jego książki są naprawdę świetne i warte polecenia!
A programu nie wiedziałam. Może to można gdzieś w necie zobaczyć? wiem, że fragmenty na pewno były na youtube.
Krysiu - on uprawia ogórki? Nic o tym nie wiem
chyba jakoś nie chciałoby się mi bawić w warzywa w doniczkach.
Sylwano - dobrze że podałaś godziny, może ktoś się dzięki temu załapał na program. Ja pewnie w tym czasie znowu oglądałam Clinta
Wiesiu - jaki tam one wyszukane. Świecznice to już dość pospolite byliny. Dziwne, że nie chcą Ci rosnąć. Nie mam z nim i kłopotów.
100krotko - świecznica najlepszy efekta daje w kępie, kiedy jest jeden kwiatostan, to faktycznie go nie widać, ani nie robi wrażenia.
Może w pewnym sensie sierpniowy ogród działa na intelekt, bo tak bardzo mi się nie podoba, że tylko myślę, co tu zmienić i ulepszyć
Marysiu - żurawki mi się podobały zawsze, aczkolwiek nie szalałam za nimi. Teraz jednak nawymyślali tyle nowych i pięknych odmian, że trudno się im oprzeć. Poza tym dobrze mieć byliny ozdobne z liści.
Majko -Elfka jest u mnie drugi sezon, rośnie oczywiście w gruncie. Nie bawię się w donice. Z tego co widzę, to pnąca nigdy nie będzie, ale mnie to nie rusza. Różę kwitną...no oszczędnie
Nie ma specjalnie czego pokazywać.
Ależ mam tyły!
Nie było mnie tu trochę, bo wzięło mnie na oglądanie starych westernów i kryminałów z młodym Clintem Eastwoodem (czyli 40-letnim) :P :P :P .
Grzesiu - dokładnie tak: może się rozwinąć w tę lub tamtą stronę, to bardzo wygodne, kiedy roślin przybywa.
Klein dość szybko przyrasta, po 2, 3 sezonach robi się już zgrabna kępa.
Beato - opowiadasz mężowi o panu Radziulu?
Pomysł z prezentem książkowym popieram oczywiście, aczkolwiek wiesz, że jest kilka książek...
Dla mnie to akurat zalatuje lekko skandalem, że dopiero po tylu latach Maja zawitała do niego. Ale najpierw pewnie musieli pokazać wypasione ogrody projektowane przez znane firmy
Ewo - a nie ma za co
Kasiu - no i jak Ci się podobają? Mnie ta książka absolutnie pochłonęła.
Klaryso - Beata dała dobry przykład
A programu nie wiedziałam. Może to można gdzieś w necie zobaczyć? wiem, że fragmenty na pewno były na youtube.
Krysiu - on uprawia ogórki? Nic o tym nie wiem
Sylwano - dobrze że podałaś godziny, może ktoś się dzięki temu załapał na program. Ja pewnie w tym czasie znowu oglądałam Clinta
Wiesiu - jaki tam one wyszukane. Świecznice to już dość pospolite byliny. Dziwne, że nie chcą Ci rosnąć. Nie mam z nim i kłopotów.
100krotko - świecznica najlepszy efekta daje w kępie, kiedy jest jeden kwiatostan, to faktycznie go nie widać, ani nie robi wrażenia.
Może w pewnym sensie sierpniowy ogród działa na intelekt, bo tak bardzo mi się nie podoba, że tylko myślę, co tu zmienić i ulepszyć
Marysiu - żurawki mi się podobały zawsze, aczkolwiek nie szalałam za nimi. Teraz jednak nawymyślali tyle nowych i pięknych odmian, że trudno się im oprzeć. Poza tym dobrze mieć byliny ozdobne z liści.
Majko -Elfka jest u mnie drugi sezon, rośnie oczywiście w gruncie. Nie bawię się w donice. Z tego co widzę, to pnąca nigdy nie będzie, ale mnie to nie rusza. Różę kwitną...no oszczędnie
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Oliwko, jestem mile zaskoczona Elfe. Moje rosły w górę po 2 m za to nie kwitły. Oczywiście od 3 lat wyautowane. Moje też kwitną bardzo mało.Majko -Elfka jest u mnie drugi sezon, rośnie oczywiście w gruncie. Nie bawię się w donice. Z tego co widzę, to pnąca nigdy nie będzie, ale mnie to nie rusza. Różę kwitną...no oszczędnie Nie ma specjalnie czego pokazywać.
Deszcze niszczą mi pąki. Może to słonko ich trochę wzmocni.
Tak, są całe odcinki w necie zajrzyj tutajA programu nie wiedziałam. Może to można gdzieś w necie zobaczyć?
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Dobre i tooliwka pisze:Może w pewnym sensie sierpniowy ogród działa na intelekt, bo tak bardzo mi się nie podoba, że tylko myślę, co tu zmienić i ulepszyć![]()
.
Chociaż ja uważam, że to po prostu zmęczenie materiału. Człowiek się już któryś miesiąc patrzy na swoje rabatki, to i wydziwiać zaczyna ;-) Mam podobnie - przyjdzie zima i wyrówna, to i foch przejdzie
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- katja
- 500p

- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Mój M. też kojarzy p. Radziula
, ... wie, że chodzi boso po swoim ogrodzie. Dzięki Sylwana za podanie godzin. Mnie zafascynował staw torfowy, do taplania się w błocie dla zdrowotności
. Książka o bylinach świetna.
Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Oliwko, zgadzam się z opinią że sierpniowe spojrzenie na ogród jest spojrzeniem zmęczonego artysty na swoje dzieło
Do tego ogród w sierpniu się nie zmienia tak jak wiosną i jest wiele czasu aby go kontemplować i zresztą nigdy nie jesteśmy
do końca zadowoleni z dzieła
Do tego ogród w sierpniu się nie zmienia tak jak wiosną i jest wiele czasu aby go kontemplować i zresztą nigdy nie jesteśmy
do końca zadowoleni z dzieła
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
-
dalekiport

- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
Macie rację, ogród w sierpniu jest piękny ale o ile byłby piękniejszy gdyby jeszcze słonka było więcej, u nas to go nawet chyba na lekarstwo tego roku nie starczy 
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Oliwko,
P. Radziul pokazywał uprawę ogórków na pryzmie usypanej z kompostowanych
chwastów przykrytych skoszoną trawą.
Zupełnie inaczej oglądałam ten program, gdy już skojarzyłam osobę.
Chyba w piątek obejrzę jeszcze raz o godz. 20.05, bo trochę się spóźniłam ostatnim razem.
I koniecznie muszę poszukać jego książek.

chwastów przykrytych skoszoną trawą.
Zupełnie inaczej oglądałam ten program, gdy już skojarzyłam osobę.
Chyba w piątek obejrzę jeszcze raz o godz. 20.05, bo trochę się spóźniłam ostatnim razem.
I koniecznie muszę poszukać jego książek.
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Oliwko brunera okazuje się, że gości w moim ogrodzie, ale tylko w jednym wydaniu. Znałam ją pod nazwą ułudka, chyba ,że to co innego.
Rabatka hostowa z ceglastym obrzeżem super
Aż szkoda ,że mam tak mało cienia, a host do rozsadzenia sporo 
Rabatka hostowa z ceglastym obrzeżem super