Faktycznie nie byłoby aż tak daleko, ale aż pod Wrocław?

i róże bez jednej plamki
 i róże bez jednej plamki  taki klimat, czy im pomagasz?
 taki klimat, czy im pomagasz? Na targ przyjeżdzają sprzedawcy, i klienci też, z całego kraju.
 Na targ przyjeżdzają sprzedawcy, i klienci też, z całego kraju.

, a tu mają się całkiem dobrze, z tych słabszych obrywam pojedyncze ,chore listki, ale te które przywiozłam ze sobą mają się dobrze. Nic z nimi nie robię.
 , a tu mają się całkiem dobrze, z tych słabszych obrywam pojedyncze ,chore listki, ale te które przywiozłam ze sobą mają się dobrze. Nic z nimi nie robię. Alchymisty też mocno zmarzły.
 Alchymisty też mocno zmarzły. 

Musisz mieć dobry klimat dla róż!
 Musisz mieć dobry klimat dla róż!

Dopiero po przesadzeniu tych dużych reszta też ruszyła. Z Pilgrima bardzo się cieszę, także o nim marzyłam. Niestety po przesadzeniu nie wygląda za dobrze
 Dopiero po przesadzeniu tych dużych reszta też ruszyła. Z Pilgrima bardzo się cieszę, także o nim marzyłam. Niestety po przesadzeniu nie wygląda za dobrze  Miesiąc stał jak zaklęty ale wreszcie coś puszcza.
 Miesiąc stał jak zaklęty ale wreszcie coś puszcza. 

Cała w drobnych, miękkich kolcach.
  Cała w drobnych, miękkich kolcach.

ale przecież to kwestia upodobań
 ale przecież to kwestia upodobań 

Biała zostaje.
 Biała zostaje.  

Co ci ludzie tak naśmiecili przez lata
 Co ci ludzie tak naśmiecili przez lata  

i dlatego Cię do takiej namawiam
 i dlatego Cię do takiej namawiam   Wprawdzie u mnie nie jest to osobna rabata, a w ciągu wielkiej rabaty - taka plama kolorystyczna, ale osobno byłoby pięknie
  Wprawdzie u mnie nie jest to osobna rabata, a w ciągu wielkiej rabaty - taka plama kolorystyczna, ale osobno byłoby pięknie   A żółte jako żółte - bez Pilgrima, bo jego żółty jest niepasujący do ciemniejszych żółci wg mnie. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ja tylko poddaję propozycję
  A żółte jako żółte - bez Pilgrima, bo jego żółty jest niepasujący do ciemniejszych żółci wg mnie. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ja tylko poddaję propozycję