A czy ta niska ostróżka rosnie kępiasto? Miałam taką, jasno niebieską, ale zginęła
Moja działka-danutab cz.4
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka-danutab cz.4
Dziękuję Danusiu za tak szczegółowy opis!
Chodziło mi oczywiście o ostróżkę, która wybija się na pierwszy plan
W tym ujęciu wygląda jak jakiś niski powojnik, tylko liscie sie nie zgadzają
A czy ta niska ostróżka rosnie kępiasto? Miałam taką, jasno niebieską, ale zginęła
Jakąś choroba albo szkodniki ja dopadły. Rosła własnie w kępce i była niziutka, jak Twoja 
Basiu ty jesteś tą trzecia osobą która pisała że Diana jej nie kwitnie nie wiem dlaczego bo u mnie kwitła zaraz w pierwszym roku. Dalia Tsuki-Yori to wysoka dalia u mnie rośnie w donicy jak pozostałe dwie inne. Co do Goethe myślę że będzie to róża krzaczasta , szczerze mówiąc nie doczytałam się jakiego jest pokroju jednak już po jej formie wzrostu można ją tak określić. Mnie na pewno w tym roku zawojował pod każdym względem zobaczymy jak przetrzyma zimę bo był kupiony na wiosnę.
Izuniu tak myślałam że chodzi o ostróżkę jednak dla pewności zrobiłam cały opis.To ostróżka o wyjątkowych kwiatach jeszcze takich dużych nie widziałam nigdzie.Mam ją drugi rok a kupiłam ją z wysyłki czeskiej jak z Grażynką zamawiałyśmy liliowce.Ta niska ostróżka podobno tylko dwa lata żyje potem zanika. Ja mam ciemno niebieską i mam ją drugi rok zobaczymy czy wyrośnie w przyszłym roku.
Zapomniałam pokazać jaki piękny bukiet dostałam na urodziny w czerwcu od mojej koleżanki

coś dla podniebienia już niedługo
kiwi

mak różowy jednoroczny sam się sieje.
floks czerwony
dziewanna
krokosomia czerwona od Neli
Izuniu tak myślałam że chodzi o ostróżkę jednak dla pewności zrobiłam cały opis.To ostróżka o wyjątkowych kwiatach jeszcze takich dużych nie widziałam nigdzie.Mam ją drugi rok a kupiłam ją z wysyłki czeskiej jak z Grażynką zamawiałyśmy liliowce.Ta niska ostróżka podobno tylko dwa lata żyje potem zanika. Ja mam ciemno niebieską i mam ją drugi rok zobaczymy czy wyrośnie w przyszłym roku.
Zapomniałam pokazać jaki piękny bukiet dostałam na urodziny w czerwcu od mojej koleżanki

coś dla podniebienia już niedługo
kiwi
mak różowy jednoroczny sam się sieje.
floks czerwony
dziewanna
krokosomia czerwona od Neli- chatte
- Przyjaciel Forum

Tylko 2 lata? To dlatego mi umarła? A ja myslałam, że to bylina ... Ale mogła się chociaż wysiać
A ta Twoja ostróżka rzeczywiście ma niespotykane kwiaty
Bukiet dostałaś piękny!
A krokosmia wydaje mi się raczej ciemno pomarańczowa
Ale to bez znaczenia, bo wszystkie krokosmie są sliczne 
A ta Twoja ostróżka rzeczywiście ma niespotykane kwiaty
Bukiet dostałaś piękny!
A krokosmia wydaje mi się raczej ciemno pomarańczowa
- Sasanka18
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Danusiu chciałam się przywitać
kiedy przyjedziesz do Kołobrzegu
kwiaty masz cudowne ,ta ostróżka rzeczywiście jest niezwykła a róże
miło mieć taką serdeczną koleżankę ,która ofiarowuje tak piękne kwiaty
kiedy przyjedziesz do Kołobrzegu
kwiaty masz cudowne ,ta ostróżka rzeczywiście jest niezwykła a róże
miło mieć taką serdeczną koleżankę ,która ofiarowuje tak piękne kwiaty
- Grzesiu

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Goethe powiadasz....czyli warto?

że też moje koleżanki mi takich bukietów nie kupują
może w przyszłym roku na okrągłe urodzinki
że też moje koleżanki mi takich bukietów nie kupują
może w przyszłym roku na okrągłe urodzinki
Miałam wczoraj wkleić zdjęcia z Izy ogródka ale już nie miałam siły siedzieć przy komp.Z tego co zauważyłam Iza bardzo lubi przesadzać ma jeszcze wiele pomysłów na zmianę roślin w ogródku tak że nie zdziwi mnie gdy w przyszłym roku jak ją odwiedzę bo myślę że tak będą duże zmiany,Ma pomysł na altankę która już się tworzy będzie maleńka ale ciekawie obsadzona gdy wyjdzie tak jak planuje. Oto kilka zdjęć z ogródka.
Olbrzymi tulipanowiec z którego też już zrobiła sadzonki a rośnie przed domem pod którym siedziałyśmy w ten upalny dzień popijają wspaniałą wodę przygotowaną przez nią osobiście oraz kawę ze wspaniały sernikiem.

po prawej stronie miejsce pod tulipanowcem gdzie siedziałyśmy, czyż nie przyjemne na upalne dni.

ścieżka z macierzanki dywanowej prowadzącej na skalniak
to tworząca się altanka od tyły bo przód w trakcie robót jak będzie gotowa Iza sama ją pokarze. Na tym pustym miejscu będą sadzone jeszcze rośliny.
powojnik na płocie który ma ładne drobne kwiatki o ile dobrze pamiętam to podarunek od gagawi.
i na zakończenie wizyty u Izy piękna róża, aczkolwiek nie chciała się bardziej otworzyć wyglądała zachwycająco.

Sasanko w Kołobrzegu będę od 24 września do 15 października. Dziękuję za pochwałę dla moich kwiatów.
Grzesiu myślę że warto ją mieć. Pewnie na okrągłą rocznicę dostaniesz taki bukiet od koleżanek.
Olbrzymi tulipanowiec z którego też już zrobiła sadzonki a rośnie przed domem pod którym siedziałyśmy w ten upalny dzień popijają wspaniałą wodę przygotowaną przez nią osobiście oraz kawę ze wspaniały sernikiem.

po prawej stronie miejsce pod tulipanowcem gdzie siedziałyśmy, czyż nie przyjemne na upalne dni.
ścieżka z macierzanki dywanowej prowadzącej na skalniak
to tworząca się altanka od tyły bo przód w trakcie robót jak będzie gotowa Iza sama ją pokarze. Na tym pustym miejscu będą sadzone jeszcze rośliny.
powojnik na płocie który ma ładne drobne kwiatki o ile dobrze pamiętam to podarunek od gagawi.i na zakończenie wizyty u Izy piękna róża, aczkolwiek nie chciała się bardziej otworzyć wyglądała zachwycająco.

Sasanko w Kołobrzegu będę od 24 września do 15 października. Dziękuję za pochwałę dla moich kwiatów.
Grzesiu myślę że warto ją mieć. Pewnie na okrągłą rocznicę dostaniesz taki bukiet od koleżanek.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Widzę, że wizyta była udana, sernik smaczny i czas zleciał szybko.
Przygodę na przystanku dało się chyba przeżyć.

Przygodę na przystanku dało się chyba przeżyć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witaj Danusiu.Myślałam,że zastanę zdjęcie Chartreuse a tu posucha.
Zdjęcia z ogrodu Izy b.ładne-Sliczne ujęłaś dróżki i zakątki.Ten Hanich chodzi za mną i w końcu wychodzi
Bukiet urodzinowy niezwykle okazały-nie liczyłam róż bo powinno być tylko 18.
Zdjęcia z ogrodu Izy b.ładne-Sliczne ujęłaś dróżki i zakątki.Ten Hanich chodzi za mną i w końcu wychodzi
Bukiet urodzinowy niezwykle okazały-nie liczyłam róż bo powinno być tylko 18.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- chatte
- Przyjaciel Forum

Otwierając stronę wpadłam akurat na drugie zdjęcie i pomyslałam: gdzie Danusia ma takie krzaczory?
A to moje własne
Jak się patrzy czyimiś oczami , to można własnego ogrodu nie poznać 
Dziękuję Ci za zdjęcie tego powojnika, bo stale zapominam go sfotografować
Może dlatego, ze kwiatki są zbyt wysoko dla mnie
Bladawiec prawie otworzył młodszy pąk, starszy został bardzo uszkodzony przez te czarne obrzydlistwa!
Danusiu, mam nadzieję, że w przyszłym roku przyjedziesz do mnie trochę wcześniej, może w czerwcu? - i naprawdę nie poznasz mojego ogródka!
A za niedawną wizyt jeszcze raz dziękuję
A to moje własne
Dziękuję Ci za zdjęcie tego powojnika, bo stale zapominam go sfotografować
Bladawiec prawie otworzył młodszy pąk, starszy został bardzo uszkodzony przez te czarne obrzydlistwa!
Danusiu, mam nadzieję, że w przyszłym roku przyjedziesz do mnie trochę wcześniej, może w czerwcu? - i naprawdę nie poznasz mojego ogródka!
A za niedawną wizyt jeszcze raz dziękuję
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Danusiu, ta dziewanna to chyba juz drugi rok u Ciebie? Tam mi się pamięta
Śliczna, tez ją kupowałam, ale wyrosło coś całkiem innego.
U Izy fajnie, z jednej strony patelnia, z drugiej pełny chłodek
posiedzenia zazdroszczę.
U Izy fajnie, z jednej strony patelnia, z drugiej pełny chłodek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iza masz rację każdy patrzy inaczej ,ale to zawsze fajnie takie fotki obejrzeć wtedy można wiecej dostrzec co można ewentualnie zmienić . Śliczności Danusiu jak jedna Twoje różyczki
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Danusiu-też się zdumiałam,bo nie pamiętałam takich zakątków u Ciebie,a to u Izy-Chatte.I tak udało się za jednym zamachem zobaczyć dwa ogródki.Kosz róż bardzo ładny.
Melduję,że od wczoraj robotnicy wkroczyli na elewację,zakleili nam okna grubą folią i zbijają resztki tynku,zaczęli od góry czyli od mojego mieszkania też,jeśli dziś także będą tak pilni to będę mogła wyjechać
Melduję,że od wczoraj robotnicy wkroczyli na elewację,zakleili nam okna grubą folią i zbijają resztki tynku,zaczęli od góry czyli od mojego mieszkania też,jeśli dziś także będą tak pilni to będę mogła wyjechać
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
DANUSIU mam nadzieję ,że szczęśliwie zajechałaś do domu . Dzięki za mile spędzony czas w Twoim towarzystwie i miło było Cię poznać 
Grażynko wizyta u Izy była bardzo udana, takie przygody autobusem czy pociągiem zdarzają się i trzeba uzbroić się w cierpliwość jeśli się nimi podróżuje taka jest fatalna u nas komunikacja.Sernik bez sernika był super. Czas w miłym towarzystwie szybko leci.
Anuś Chartreuse nie zdążyłam zrobić ale ma jeszcze jeden kwiat więc może się uda.
Izuniu to normalne reakcja bo przecież nie wszyscy widzą naszymi oczami i obrazy są różne tego samego miejsca. życzę Ci aby twoje plany ogrodowe w pełni się zrealizowały. Na pewno przyjadę je zobaczyć.
Basiu to ta sama dziewanna mam ją już kilka lat, jednak w tym roku była bardzo ładna i po raz pierwszy wypuściła jedną odnogę. Może wreszcie się za klimatyzowała. W przyszłym roku chciałabym kupić jeszcze jedna ale w innym odcieniu.
Jadziu piękności to masz ty moje to są marne ale kiedyś się zabiorą i też będą ładne. Ja też cieszę się że poznałyśmy się i dziękuję za mile spędzony czas. Dobrze że Nela go zorganizowała.
Ewuniu a zatem czekam na twój przyjazd zresztą Grażynka również.
Tosiu różyczka piękna jak tak dalej pójdzie też złapiesz tego bakcyla.Może chciałabyś go zobaczyć w realu, zapraszam.

Anuś Chartreuse nie zdążyłam zrobić ale ma jeszcze jeden kwiat więc może się uda.
Izuniu to normalne reakcja bo przecież nie wszyscy widzą naszymi oczami i obrazy są różne tego samego miejsca. życzę Ci aby twoje plany ogrodowe w pełni się zrealizowały. Na pewno przyjadę je zobaczyć.
Basiu to ta sama dziewanna mam ją już kilka lat, jednak w tym roku była bardzo ładna i po raz pierwszy wypuściła jedną odnogę. Może wreszcie się za klimatyzowała. W przyszłym roku chciałabym kupić jeszcze jedna ale w innym odcieniu.
Jadziu piękności to masz ty moje to są marne ale kiedyś się zabiorą i też będą ładne. Ja też cieszę się że poznałyśmy się i dziękuję za mile spędzony czas. Dobrze że Nela go zorganizowała.
Ewuniu a zatem czekam na twój przyjazd zresztą Grażynka również.
Tosiu różyczka piękna jak tak dalej pójdzie też złapiesz tego bakcyla.Może chciałabyś go zobaczyć w realu, zapraszam.