Storczyki Wandy_23
Re: Storczyki Wandy_23
Dzięki wielkie za pomoc, pęd nie był złamany pod spinką, on był tak prowadzony lekkim zygzakiem i jeden i drugi pęd. Tylko skąd to ususzenie się kwiatów w ciągu miesiąca
Tego nadal nie rozumiem... 
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiesz, nie chcę Ci nic zarzucać, ale nie podlewałaś go za często ? Podłoże było drobne, a i pogoda z deszczami, to nie przesychał szybko. Może zmiana warunków ? Mogła przyjść na niego też pora, nie wiadomo ile już kwitł. Czasem tak się zdarza 
Ale takie zaschnięcie kwiatów to chyba nie jest norma, co
Teraz patrzę, że pędy kwiatowe oba są na górze miękkie. Gdzie powinnam je przyciąć jeśli powinnam 
Czy za często, moczę moje storczyki ostatnio właśnie co 2 tygodnie, ale może i to okazało się za często, bo podłoże faktycznie było wilgotne... No mam nadzieję, że teraz będzie lepiej
Czy za często, moczę moje storczyki ostatnio właśnie co 2 tygodnie, ale może i to okazało się za często, bo podłoże faktycznie było wilgotne... No mam nadzieję, że teraz będzie lepiej
Wando, cieszę się że znów stałaś się aktywnym uczestnikiem forum
Bardzo ładny tan faluś z Ikei - jest to dla mnie nr 1 na liście następnych zakupów więc tym bardziej mi się on u Ciebie podoba
Co do obcinania pędów - pomogłoby wstawienie zdjęcia pędów z zaznaczeniem w którym miejscu pęd przechodzi z miękkiego w twardszy i wtedy zadecydujemy czy uciąć czy nie
Życzę powodzenia

Bardzo ładny tan faluś z Ikei - jest to dla mnie nr 1 na liście następnych zakupów więc tym bardziej mi się on u Ciebie podoba
Co do obcinania pędów - pomogłoby wstawienie zdjęcia pędów z zaznaczeniem w którym miejscu pęd przechodzi z miękkiego w twardszy i wtedy zadecydujemy czy uciąć czy nie
Życzę powodzenia
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Piotrze, już obcięła, - intuicyjnie to zrobiłam, zasypałam końcówki na wszelki wypadek i zobaczymy co się będzie teraz działo 
A wpadłam się pochwalić, bo dziś mam 10 rocznicę ślubu i z tej okazji dostałam storczyka od teściowej:

i od męża - tego białego z wielkimi kwiatami

A wpadłam się pochwalić, bo dziś mam 10 rocznicę ślubu i z tej okazji dostałam storczyka od teściowej:

i od męża - tego białego z wielkimi kwiatami

- Klaudia89
- 200p

- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Piękne prezenty rocznicowe
ja za niedługo mam urodziny i po cichu na coś liczę 
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, Wando tego co dostałaś od teściowej mam takiego samego
Obydwa wspaniałe
Obydwa wspaniałe
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
Dziękuję Wam wszystkim za wizyty i za miłe słowa 
Mam jeszcze jedno pytanko, w sprawie tego, którego kupiłam w Ikei. Otóż po powrocie do domu okazało się, że ma dwa pędy z kwiatami, a z jednego pędu wychodzi odnoga, która miała nawet pąk kwiatowy. Niestety ta właśnie odnoga pędu jest złamana i nie wiem co z nią zrobić
Ni ją całkowicie obciąć i zasypać, czy zostawić taką złamaną
please pomóżcie 
Mam jeszcze jedno pytanko, w sprawie tego, którego kupiłam w Ikei. Otóż po powrocie do domu okazało się, że ma dwa pędy z kwiatami, a z jednego pędu wychodzi odnoga, która miała nawet pąk kwiatowy. Niestety ta właśnie odnoga pędu jest złamana i nie wiem co z nią zrobić
- tom_mix
- 500p

- Od: 3 sie 2007, o 13:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wando, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. Teściowa ma dobry gust
Życzę samych sukcesów w uprawie tych pięknych roślin
Życzę samych sukcesów w uprawie tych pięknych roślin
Pozdrawiam Tomek
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne nowości ;)
I cudne zdjęcie "zbiorówki"
I cudne zdjęcie "zbiorówki"
Witaj 
Wpadam z rewizytą
Masz śliczne kwiatuszki
Wszystkiego Najlepszego z Okazji Rocznicy do tego takiej okrągłej
Wpadam z rewizytą
Wszystkiego Najlepszego z Okazji Rocznicy do tego takiej okrągłej
Wydaje mi się że pisząc o jakiejś " odnodze " chodziło ci o keiki
Tak zrozumiałem
Powiem szczerze że mam troszkę za mało danych. Zdjęcie bardzo by mi pomogło
a jeśli ja nie dałbym rady Ci poradzić to zrobią to inni 
Powiem szczerze że mam troszkę za mało danych. Zdjęcie bardzo by mi pomogło
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Wando wszystkiego najlepszego z okazji 10 rocznicy, storczyki śliczne dostałaś.
- Mireczek1965
- 200p

- Od: 3 sie 2011, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na wstępie Bardzo Serdecznie Cię witam!
Kolekcja wspaniała, mam nadzieję, że ja też niedługo powiększę moją o prę takich pięknych storczyków jak u Ciebie. Niestety facet ma o tyle gorzej, że jemu nikt kwiatka nie kupi
. Jednak tym się nie przejmuję i mam zamiar sam sobie zafundować przy pensji jednego a.......może dwa storczyki. Życzę sukcesów w rozwijaniu hodowli!
Kolekcja wspaniała, mam nadzieję, że ja też niedługo powiększę moją o prę takich pięknych storczyków jak u Ciebie. Niestety facet ma o tyle gorzej, że jemu nikt kwiatka nie kupi
dudus327 pisze:Wydaje mi się że pisząc o jakiejś " odnodze " chodziło ci o keiki![]()
Nie nie, zdecydowanie nie o keike chodzi... Chodzi o rozwidlenie pędu, po prostu pęd główny jest duży z kwiatami, a ten boczny mniejszy, ale złamany. Czy obciąć taki złamany pęd
Dziękuję wszystkim za wizyty.
Rany, z dnia na dzień mam więcej kwiatów, bo wszystkie storczyki które dostałam mają tyle pączków, że non stop się otwierają i cieszą moje oko