doniczki od Nati :)
-
weronisia997
- 100p

- Od: 19 lut 2011, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: doniczki od Nati :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45540" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zupełnie po niej nie widać, że miała jakiekolwiek problemy
- piękna, rozrośnięta i cała obsypana kwiatami
.
Piękne roślinki, ale i bardzo fajnie dobrane do nich doniczki.
piękna petunia, i w dodatku miniaturka- może w przyszłym roku sobie sprawię 
- natalka_klb
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 29 lip 2011, o 09:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiktoria_W, mroofka, justus27 i _Ewcik_ dzięki za odwiedzinki 
z tą miniaturową petunią to ciągłe wzloty i upadki - już nawet w pewnym momencie wyglądała o niebo lepiej niż na wcześniej załączonym zdjęciu, a teraz po tych ostatnich tropikalnych upałach znów trochę przeschła i było mnóstwo skubania ;]
tak więc ładnie wygląda obsypana kwiatami, ale codziennie 5-10 min trzeba jej poświęcić, dziś w końcu dotarłam do centrum ogrodniczego i kupiłam środek grzybobójczy, więc mam nadzieję, że plamy na liściach przestaną ją wykańczać i dożyje późnej jesieni w dobrej formie
a z tymi grzybami to też udręka, roznoszą się tak, że dzisiaj wszystkie balkonowce pryskałam, grzyba podejrzewam, że przyniosłam na rozwarze wielkokwiatowym, ale to goździki najbardziej ucierpiały, bo gęste i aż się z nich sypie, uda się to jeszcze wyleczyć czy lepiej spalić? resztę spryskałam profilaktycznie ;/ a jak się przeszłam po ogrodzie to 3 na sześć drzewek owocowych też miały objawy jakiś plamistości, więc i te skorzystały.
przy okazji odwiedzin centrum ogrodniczego nie mogłam oprzeć się pokusie i zakupiłam już nasionka na przyszły rok na balkon, w marcu ruszy produkcja
mam tunbergię, maciejkę, groszek pachnący i pomidorki koktajlowe
:D:D mam nadzieję, że będą lepiej wschodzić niż moje ziółka, ale do tego czasu to postaram się poważnie doedukować w temacie produkcji własnej rozsady ;:70
pozdrawiam wszystkich serdecznie
z tą miniaturową petunią to ciągłe wzloty i upadki - już nawet w pewnym momencie wyglądała o niebo lepiej niż na wcześniej załączonym zdjęciu, a teraz po tych ostatnich tropikalnych upałach znów trochę przeschła i było mnóstwo skubania ;]
tak więc ładnie wygląda obsypana kwiatami, ale codziennie 5-10 min trzeba jej poświęcić, dziś w końcu dotarłam do centrum ogrodniczego i kupiłam środek grzybobójczy, więc mam nadzieję, że plamy na liściach przestaną ją wykańczać i dożyje późnej jesieni w dobrej formie
a z tymi grzybami to też udręka, roznoszą się tak, że dzisiaj wszystkie balkonowce pryskałam, grzyba podejrzewam, że przyniosłam na rozwarze wielkokwiatowym, ale to goździki najbardziej ucierpiały, bo gęste i aż się z nich sypie, uda się to jeszcze wyleczyć czy lepiej spalić? resztę spryskałam profilaktycznie ;/ a jak się przeszłam po ogrodzie to 3 na sześć drzewek owocowych też miały objawy jakiś plamistości, więc i te skorzystały.
przy okazji odwiedzin centrum ogrodniczego nie mogłam oprzeć się pokusie i zakupiłam już nasionka na przyszły rok na balkon, w marcu ruszy produkcja
pozdrawiam wszystkich serdecznie
moje roślinki (: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46029" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikitka
- 200p

- Od: 27 lip 2010, o 16:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna petunia, jeszcze nigdy nie widziałam takiego koloru
Może warto zebrać nasionka dla chętnych forumków
Zakupy widzę całkiem udane, będzie latem kolorowo. Powodzenia w walce anty grzybowej. Moje petunie wykończyło mi coś w ciągu tygodnia
zanim miałam czas iść po poradę do ogrodniczego, to było już po nich. Tak więc działaj u siebie z opryskiem i zdaj relację czy pomogło.
.
Zakupy widzę całkiem udane, będzie latem kolorowo. Powodzenia w walce anty grzybowej. Moje petunie wykończyło mi coś w ciągu tygodnia
.
- ingga
- 500p

- Od: 7 paź 2009, o 10:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
natalka_klb , jak mija jesień na Twoich parapetach?