Kwiaty Patrycji
- sangwinaria
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 lip 2011, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiaty Patrycji
twoje przedszkole roslinne jest super ajakie roślinki wspaniałe te storczyki itp. jestem zauroczona 

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne nowości, a to w tym słoiku.... możesz zrobić zbliżenie?
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
O
Rodzinka zielonych się z dnia na dzień powiększa. 

sangwinaria 
nyskadu dla mnie nowoscia tylko jest roslinka ostatnia w sloiczku reszte juz mam w domku, ale jak dostalam to nie wyrzuce kwiatkow:)
Stokrotkarnia tak rodzinka kwiatow sie powieksza...chyba będę musiala na nie dodatkowy bagaz wykupic aby je samolotem do domku wszystkie zabrac:D:D
Juz znam nazwe ostatniej roslinki :Hatiora salicornioides

nyskadu dla mnie nowoscia tylko jest roslinka ostatnia w sloiczku reszte juz mam w domku, ale jak dostalam to nie wyrzuce kwiatkow:)
Stokrotkarnia tak rodzinka kwiatow sie powieksza...chyba będę musiala na nie dodatkowy bagaz wykupic aby je samolotem do domku wszystkie zabrac:D:D
Juz znam nazwe ostatniej roslinki :Hatiora salicornioides
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
..chyba wcale nie taka skromna?...Filigranowa27 pisze:Witam Chcialam przedstwic Wam moja skromna kolekcje
Gratuluję przyrostów na oncidiach

Nie wiem,czy ktoś Ci już odpowiedział...jeśli nie ,to -proszę to Bergenia sercolistna,bylina ogrodowa.Kwitnie wczesną wiosną.
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Renatas... Miltonia...kwitnienie sklepowe... obecnie przekwitla i wyglada tak ze nawet nie ma sensu jej fotografowac...liscie jej zulkna i opadaja... mam nadzieje ze przetrwa to jakos i powypuszcza nowe listki itd... kupilam 3 miltonie i 3 wygladaja tak samo...a na 1 z nich wyszly paki kwiatowe i sie nie rozwinely... 
Dziekuje nazwe roslinki juz znam:)) ale milo ze zajrzalas do mnie Pozdrawiam serdecznie

Dziekuje nazwe roslinki juz znam:)) ale milo ze zajrzalas do mnie Pozdrawiam serdecznie
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Och -to przykro mi
No ...właśnie ...dlatego pytałam...bo Miltonie bardzo trudne są w uprawie.Ja sama 3
...i żadnej już nie chcę-ale może Tobie się uda dojść z nimi do porozumienia-powodzenia życzę 

No ...właśnie ...dlatego pytałam...bo Miltonie bardzo trudne są w uprawie.Ja sama 3

Pozdrawiam, Renata
- Anjja
- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Piękne nowości niech szybko rosną
bardzo lubię zamioculkaski więc za Twojego szczególnie trzymam kciuki:)

Zdjęcie jest troszkę niewyraźne ale jeżeli te człony wyglądają jak odwrócone do góry nogami butelki to będzie Hatiora salicornioides.

Zdjęcie jest troszkę niewyraźne ale jeżeli te człony wyglądają jak odwrócone do góry nogami butelki to będzie Hatiora salicornioides.
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Kooo
- 10p - Początkujący
- Od: 8 sie 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No, no bardzo ładna ta twoja kolekcja zielonych!
A ile maluszków - supeeer
Gratuluję niespodzianek na oncidium
A ile maluszków - supeeer

Gratuluję niespodzianek na oncidium

Kolejne kwitnienie na tej samej krolowej:)

A tu podpowiedzcie mi prosze ... mam mozliwosc wziecia tych dwoch odnozek co wyrastaja u spodu pnia fuksji...ale jak je ukorzenic w wodzie czy od razu do ziemi je dac i czy scinac je u samego dolu czy tylko te wierzcholki z listkami? porady bardzo mile widziane

A tu podpowiedzcie mi prosze ... mam mozliwosc wziecia tych dwoch odnozek co wyrastaja u spodu pnia fuksji...ale jak je ukorzenic w wodzie czy od razu do ziemi je dac i czy scinac je u samego dolu czy tylko te wierzcholki z listkami? porady bardzo mile widziane

- Mariola O
- 100p
- Od: 25 sie 2011, o 07:31
Kwitnienie królowej - Cudo 

Mój zielony dom http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=46962" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam, kupię, zamienię się http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Dopiero dzisiaj zauważyłam Twoją odp. na temat miltoni. Gapa ze mnie
.
Co do fuksji to nie pomogę, bo się na niej nie znam, ale cały cza przyglądam się tej odnóżce z prawej strony. Powiedz mi czy to maleństwo kwitnie czy tylko ten kwiatek tak na niej leży?

Co do fuksji to nie pomogę, bo się na niej nie znam, ale cały cza przyglądam się tej odnóżce z prawej strony. Powiedz mi czy to maleństwo kwitnie czy tylko ten kwiatek tak na niej leży?
Nikitka Te malenstwo kwitnie zarowno jedno jak i drugie... w poniedzialek przed odlotem je odcinam a ukorzenic sprobuje juz w domku:=
Mariolka ta krolowa kwitla poprzednio jakis krotki czas temu i tamten kwiatuszek byl duzo wiekszy od tego:) ale warto dla tego widoku czekac:)
- Nikitka
- 200p
- Od: 27 lip 2010, o 16:30
Faktycznie, jak się teraz przyjrzałam to na drugim maleństwie też widać kwiatuszka
Mają skubańce wolę kwitnienia...