Wstąpie na wiosnę, która zbliża się wielkimi krokami
Ogród Magdy zwanej Karolcią.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale macie cudne zakupy, super!
Najładniejsze te tawułki, może dlatego, że w zeszłym roku też sobie takie sprawiłam
Szkoda, że jakoś im się u mnie nie podobało i zanikły (albo je nornice zeżarły). Wiosną poszukam jeszcze, może coś tam w ziemi zostało.
Najładniejsze te tawułki, może dlatego, że w zeszłym roku też sobie takie sprawiłam
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madziu jeszcze nie przyjechała , to chyba dziś nic z tego nie będzie .Moja piwonia powoli wychodzi z ziemi i żyje .Rano pobiegłam zobaczyć , to może będzie z niej cokolwiek . Twoja jest duża i ładnie ukształtowana .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
Marku,z pogody raczej nie bo cały dzień aż do 23.00 spędziłam w pracy.Ale jutro słodkie lenistwo
Pójdę do ogródka i pozaglądam co tam słychać.
Gabrysiu,właśnie dzisiaj zaglądałam do pustynnika.Jednak nic nie wypatrzyłam.Zaczynam się niecierpliwić.
Jeśli tylko co zacznie wyłazić to dam znać.Pozdrawiam.Magda
Pójdę do ogródka i pozaglądam co tam słychać.
Gabrysiu,właśnie dzisiaj zaglądałam do pustynnika.Jednak nic nie wypatrzyłam.Zaczynam się niecierpliwić.
Jeśli tylko co zacznie wyłazić to dam znać.Pozdrawiam.Magda
Pozdrawiam Magda 
- andriu53
- 1000p

- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Madziu ale uważaj bo od jutra idą wiatry , żeby Cię gdzie nie porwało , bo dopiero by była niepowetowana strata . A gdzież byśmy Cię musieli szukać Madziuniu .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu poczekaj troszkę bo mój wyszedł tylko jeden
. One mają jeszcze czas a wyszedł u mnie ten co jest najstarszy .Pustynniki same decydują czy już się pokazać czy nie , ale potem jak wyjdą to aż dech zapiera :P
Twój też wyjdzie i jestem bardzo ciekawa koloru
Pozdrawiam.
Twój też wyjdzie i jestem bardzo ciekawa koloru
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Madziu
Strasznie niskie dziś ciśnienie i aby temu coś zaradzić przybyłam z kawusią
.
Powiedz mi czy ty posadziłaś też swoją cebulkę eukomis. Ja zrobiłam to tego samego dnia w którym otrzymałam od ciebie paczuszkę. Teraz codziennie przyglądam się tym doniczkom i wypatruję czy nic się nie wyłania z ziemi
Widziałam u kogoś w wątku, że pochwaliłaś się swoją piwonią. Jeszcze nigdy takiej nie widziałam. Jest prześliczna. I ten kolor.
Powiedz, czy ty sadziłaś ją wiosną czy jesienią. Ja kiedyś nasadziłam różnych piwonii właśnie wiosną i o efekcie już ci pisałam
Podchodzę teraz do tego sadzenia piwonii na wiosnę jak sroka do jeża. Jednak na tak pięknej roślinki można się powstrzymać do tej jesieni.
Strasznie jestem ciekawa co ty tam jeszcze za skarby ukrywasz w swoim ogrodzie. Wiem , że nie dysponujesz wieloma fotkami ze swojego ogrodu, zresztą tak jak ja, i coś mi się wydaje, że w nowym sezonie będziesz nas tu miło zaskakiwać.
A jak z pogodą u ciebie? Bo u mnie to leje z nieba, wieje i słyszałam na dodatek coś w prognozie o jeszcze jednym ataku zimy. Brrrrrr
Strasznie niskie dziś ciśnienie i aby temu coś zaradzić przybyłam z kawusią
.Powiedz mi czy ty posadziłaś też swoją cebulkę eukomis. Ja zrobiłam to tego samego dnia w którym otrzymałam od ciebie paczuszkę. Teraz codziennie przyglądam się tym doniczkom i wypatruję czy nic się nie wyłania z ziemi
Widziałam u kogoś w wątku, że pochwaliłaś się swoją piwonią. Jeszcze nigdy takiej nie widziałam. Jest prześliczna. I ten kolor.
Powiedz, czy ty sadziłaś ją wiosną czy jesienią. Ja kiedyś nasadziłam różnych piwonii właśnie wiosną i o efekcie już ci pisałam
Strasznie jestem ciekawa co ty tam jeszcze za skarby ukrywasz w swoim ogrodzie. Wiem , że nie dysponujesz wieloma fotkami ze swojego ogrodu, zresztą tak jak ja, i coś mi się wydaje, że w nowym sezonie będziesz nas tu miło zaskakiwać.
A jak z pogodą u ciebie? Bo u mnie to leje z nieba, wieje i słyszałam na dodatek coś w prognozie o jeszcze jednym ataku zimy. Brrrrrr
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tulipanko piwoniom nie szkodzi aż tak bardzo termin sadzenia ,ale głębokość.One muszą być płytko posadzone ,bo inaczej nie będą kwitły. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie