Wjazd na działkę- z czego wykonać?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Wjazd na działkę- z czego wykonać?

Post »

Na parkingu przed naszym ROD nie można parkować,ponieważ grasują złodzieje. Kradną koła,tablice i niszczą. Mam mozliwość wjazdu na działkę i chcę wjazd jakoś utwardzić.Widziałam gdzieś taka zieloną ,chyba z tworzywa sztucznego kratę.Były położone dwa pasy właśnie na wjeździe do ogrodu.Nie wiem jak to się nazywa i gdzie można nabyć. Liczę na Was,że mi pomożecie.
Awatar użytkownika
bigaczzz
200p
200p
Od: 16 lut 2008, o 10:43

Post »

Plastikowe kraty może i ładnie wkomponowują sie w trawę ale wg mnie nie są zbytnio mocne(jest to oczywiście moje zdanie, pewnie inni forumowicze stwierdzą że są wystarczająco mocne aby wjechać autem, ale dla mnie za słabe), znajdziesz takie np w obi (bynajmniej w opolskim są). Nie są drogie, ale ja wybrałbym inną możliwość. Otóż ja poleciłbym podjazd z mocnej kostki brukowej(kratownica)
Obrazek
Świetnie znosi próbę czasu i nie jest wcale droga. Do wyboru masz różne wielkości i kolory. Moim zdaniem lepszy bruk niż plastik, który nie bardzo pasuje do ogrodu ze względu na swoją "sztuczność". Oczywiści wybór należy do Ciebie.
Awatar użytkownika
xipe
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2007, o 11:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ta betonowa kratka jest całkiem dobra, Znajomi mają z niej zrobiony parking przed domem. W wolnych polach rośnie trawa i jest ok.
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Post »

Obok naszego ROD wyrosło osiedle domków i obawiam się,że nie damy rady się przeciwstawić.
Dlatego mało kto inwestuje na naszych działkach. W miejscu gdzie chcemy parkować w tej chwili rośnie trawa i myślę,że kraty będą mało widoczne.Poza tym plastik jest lekki i sadzę,że sami damy radę go ułozyć. Mąż jest schorowany i nie mogę go za bardzo obciążać pracą.Oczywiście jeszcze przemyślę sprawę.Dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”