Przesadzanie
Przesadzanie
Witam
Mam problem
Czy mogę teraz poprzesadzać małe sadzonki tui,cyprysików w inne miejsce?Czy nic im nie będzie?
Wczoraj kupiłem 3 ładne tuje za 3.99 w nomi i też chciał bym je wsadzić razem z tymi sadzonkami w inne miejsce:)
Pozdrawiam:)
Mam problem
Czy mogę teraz poprzesadzać małe sadzonki tui,cyprysików w inne miejsce?Czy nic im nie będzie?
Wczoraj kupiłem 3 ładne tuje za 3.99 w nomi i też chciał bym je wsadzić razem z tymi sadzonkami w inne miejsce:)
Pozdrawiam:)
- Napoleon
- 500p
- Od: 23 lis 2010, o 14:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Przesadzanie
Przesadzamy na przełomie sierpnia/wrzesnia.Wiec jeszcze kilka dni.Te swieżo zakupione sa w doniczce? jeśli nie to to czym prędzej posadzić.
"Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz." Mahatma Ghandi
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam
Osobiście kilka razy przesadzałem iglaki w połowie sierpnia i zawsze się udało
Tyle że trzeba wybrać pogodę pochmurną i wilgotną.
Osobiście kilka razy przesadzałem iglaki w połowie sierpnia i zawsze się udało

-
- 100p
- Od: 29 paź 2010, o 19:46
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli jesteś w stanie, w związku z ostatnio częstymi atakami grzyba u wszystkich bez wyjątku, polecam zaszczepić od razu iglaki przy posadzeniu (mikoryza) albo chociaż zdezynfekować ziemię przed posadzeniem czymś przeciwgrzybicznym (ale nie rób tego przy zaszczepieniu bo dobre grzyby którymi chciałeś zaszczepić wybijesz). Do kupienia w OBI czy niektórych małych ogrodniczych.