Mój ogród
Re: Mój ogród
Z żalem kasuję część zdjęć, neistety miejsce to przestało być przyjazne forumowiczom.
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Pierwsze zdjęcie jest wspaniałe :P
Za sam ogród, za kompozycję zdjęcia i za oświetlenie.
Za sam ogród, za kompozycję zdjęcia i za oświetlenie.
- MagdaMisia
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
Madziu Teraz jak budowa ruszyła no...uważaj
Jolu To jeszcze nic
Znam ogrody w których rosną całym łanem. To dopiero niezapomniany widok.
Lada dzień rozwinie się jedna z moich najulubieńszych : Show n Tell. Tak kwitła w zeszłym roku:

Jolu To jeszcze nic

Lada dzień rozwinie się jedna z moich najulubieńszych : Show n Tell. Tak kwitła w zeszłym roku:
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Piękne zdjęcie liliowców w Wojsławicach. Widzę, że są sadzone na agrowłókninie. W następnym tygodniu będę sadzić i zastanawiam się czy też tym sposobem.
Ale twoje kwiaty są piękne. Georginie, dalie, mieczyki, irysy wszystko bajeczne.
Pozdrawiam Zofia.
Ale twoje kwiaty są piękne. Georginie, dalie, mieczyki, irysy wszystko bajeczne.
Pozdrawiam Zofia.
-
- 100p
- Od: 6 wrz 2010, o 08:27
- Kontakt:
wow, Ty to dopiero masz "cuda na ... łodydze" ! A zdjęcia kwiatów skąpanych w promieniach słońca - powalające, aż czuc ten "klimat". Liliowiec EXOTIC PATTERN cudny, też mam tą odmianę, ale nie kwitła, bo ... no właśnie czemu ? Coś mnie podkusiło i podkopałam się do korzeni, a tam ... prawie wszystko zjedzone ! Ostał się tylko jeden korzonek. To samo spotkało odmianę HIGHWAY BLUES. Jak sobie radzisz z tym problemem ? Odezwę się też na pw. Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa "u mnie". Kasia

Przepiękny masz ogród!!!

Pozdrawiam serdecznie

Zosiu Witaj. Agrowłóknina świetnie spełnia swoja rolę więc bez obaw możesz spróbować posadzić w niej liliowce, mnie jednak wszelkie sztyczne tworzywa w ogrodzie irytują. Nie ma jak goła ziemia
Jej zapach i różnorodność chwastów buchających z każdego kąta
Kasiu Cieszę się, że do mnie zajrzałaś
Tak pięknie piszesz o roślinach widać że to Twoja pasja a może i coś więcej.
Piszesz, że liliowce podgryzione, dobrze wysadzić je do doniczki i przenieść do tunelu gdzie jeszcze przed zimą zregenerowałyby system korzeniowy. Pamiętaj by koniecznie zabezpieczyć je przed silnymi mrozami.
ŁanaDzięki. Postaram się dodać jeszcze garstkę zdjęć i mam nadzieję, że się spodobają.
Luk Jest świetna, taka ognista. W daliach jest prawie wszystko co mnie zachwyca: kolor, kształt, wielkość kwiatów; jednym słowem kolorowe jarmarki
Klondike
[

Kasiu Cieszę się, że do mnie zajrzałaś

Piszesz, że liliowce podgryzione, dobrze wysadzić je do doniczki i przenieść do tunelu gdzie jeszcze przed zimą zregenerowałyby system korzeniowy. Pamiętaj by koniecznie zabezpieczyć je przed silnymi mrozami.
ŁanaDzięki. Postaram się dodać jeszcze garstkę zdjęć i mam nadzieję, że się spodobają.
Luk Jest świetna, taka ognista. W daliach jest prawie wszystko co mnie zachwyca: kolor, kształt, wielkość kwiatów; jednym słowem kolorowe jarmarki

Klondike
[
Dziś ciekawostka; keiki u liliowca. Na pędzie kwiatowym, w kątach liści rozwinęły się sadzonki pędowe podobnie jak u truskawki
Pojawiły się nawet pierwsze korzenie. Wiecie jak to cieszy 

Powalające te dalie.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Adam nie dziwię się że Cię cieszy, a ja zawsze po przekwitnieniu obcinam pędy po kwiatach a jednak należy poczekać .
A jak tam pająki rozrastają się ?

A jak tam pająki rozrastają się ?
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Ja wiem jak cieszą takie niespodziewane sadzonki bo na kilku pędach też się pojawiły
, po przekwiitnięciu nie ciekawie to wyglądało ale teraz jak widac nowe listki to cieszy, zwłaszcza gdy pojawiły się na nowych liliowcach których kępka jeszcze tycia