Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
- Dzialeczka
- 500p

- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Hosty i żurawki ładne bardzo
Wyglądają na okazy zdrowia 
- klarysa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzy mi sie, że wiatr rozwiewa kłoski moich małych trawek
Ale w tym roku na pewno jeszcze nie
Rudbekia cudna. Pędzę do tego sklepu sprawdzić, na jakie chciejstwa narażasz
Ale w tym roku na pewno jeszcze nie
Rudbekia cudna. Pędzę do tego sklepu sprawdzić, na jakie chciejstwa narażasz
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu rozplennica już Ci kwitnie...a moja nie.Czy to oznacza że już nie zakwitnie w tym roku,czy może Twoja tak wcześnie wybiła
Powiedz mi jeszcze co to za cudeńko pod rozplennicą...wygląda jak by pleciona w kratkę.
I jeszcze ta niżej-czarna z pałkami...czy ona wieloletnia jest
Powiedz mi jeszcze co to za cudeńko pod rozplennicą...wygląda jak by pleciona w kratkę.
I jeszcze ta niżej-czarna z pałkami...czy ona wieloletnia jest
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Jolu to rudbekia maxima (Max) jej czekoladowy kołpaczek potrafi być dość długi i wygiętypamelka pisze:]..I jeszcze rudbekia, która nas tak zachwyciła w ryckim arboretum. Teraz kwiat jest już nieco inny, a jego fotkę trzebaby z drabinki cykać![]()
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu moje wszystkie w ziemi i dobrze. Ja chcę nareszcie lata
Dziwny ten rok
Tajeczko, myślę, że kamienie nie ograniczą Barona, raczej szeroki border. Cieszę się, że odwiedziłaś mój ogródek i dodam, że gdzie mu do Twojego.
Wandziu rozplenica pięknie przetrzymała zimę, więc spokojnie polecam. Co do ostróżek, oczywiście od Adriana
Wyżej podawałam adres.
Gorzatko na wysokie kwitnienie poczekaj do przyszłego sezonu. Moja w ubiegłym roku rozpoczęła życie w ogródku. I oczywiście szykuj drabinę
Jagusiu moje Stuttgarty też teraz zaczęły kwitnać. Jeśli się kłącze rozrasta to dobrze, kwiaty jeszcze będą. Zmiany na liściach są od słońca, gdzyż on się lubi przypalać.
Aniu obie polecam
Gosiu 123to ostróżka Galahad.
Gosiu jestem bardzo zadowolona, pelargonie ładnie rosną, choć spodziewałam sie większych krzaczków. Jakbyś chciała szczepki, mogę jeszcze zrobic. W przyszłym tygodniu będę w Lublinie na dłużej, to podrzucę
Wiesiu wiosną było tak:

Teraz róże się rozrosły i tak to wygląda. Jak teraz spomiędzy kolców wyjać dekoracje?
Tajeczko, myślę, że kamienie nie ograniczą Barona, raczej szeroki border. Cieszę się, że odwiedziłaś mój ogródek i dodam, że gdzie mu do Twojego.
Wandziu rozplenica pięknie przetrzymała zimę, więc spokojnie polecam. Co do ostróżek, oczywiście od Adriana
Gorzatko na wysokie kwitnienie poczekaj do przyszłego sezonu. Moja w ubiegłym roku rozpoczęła życie w ogródku. I oczywiście szykuj drabinę
Jagusiu moje Stuttgarty też teraz zaczęły kwitnać. Jeśli się kłącze rozrasta to dobrze, kwiaty jeszcze będą. Zmiany na liściach są od słońca, gdzyż on się lubi przypalać.
Aniu obie polecam
Gosiu 123to ostróżka Galahad.
Gosiu jestem bardzo zadowolona, pelargonie ładnie rosną, choć spodziewałam sie większych krzaczków. Jakbyś chciała szczepki, mogę jeszcze zrobic. W przyszłym tygodniu będę w Lublinie na dłużej, to podrzucę
Wiesiu wiosną było tak:

Teraz róże się rozrosły i tak to wygląda. Jak teraz spomiędzy kolców wyjać dekoracje?
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Ale piekny różany widoczek. Jolu co to za kremowa róża? Takie ma kuliste kwaity.
Kwiat bzu niesamowity. W zasadzie nigdy bym nie podejrzewała tych niteczek o to , że są kwiatkami.
Kwiat bzu niesamowity. W zasadzie nigdy bym nie podejrzewała tych niteczek o to , że są kwiatkami.
Pozdrawiam Ida
- pamelka

Agatko, no nie podpisane bo ....
co tu pisać, Na drugiej fotce rozplenica japońska, na trzeciej turzyca Little Midge, na ostatniej ryneczkowy zakup, bo siane jakieś takie mikre w tym roku.
Marta, a zgadzasz się na wczesnojesienny akcent GRZYBKI
Pewnie, że się zgadzasz.
Kasiu u mnie daleko jeszcze do klimatów, jakie Tobie udało się osiągnąć, ale się staram. Roślinki coraz większe, więc jest na co patrzeć. Dziękuję za mięł słowa
Asiu to prawda, nie licząc pogradowych uszkodzeń hosty i żurawki ładnie sobie poczynają, nawet wkrótce ... będę miała się czym dzielić.
Justynko za rok już z pewnością będą powiewajace kłosy, pędź, bo rudbekia warta uwagi i jż zimowała, co najważniejsze.
Grażynko, jeśli rozplenica tegoroczna, to na dwoje babka wróżyła, moze nie zakwitnąć. Kratkowana to turzyca Little Moidge, ostatnia kupiona na ryneczku jednoroczna, ale będą nasionka.
Zbyszku oto i on kilka dni temu ... bez drabiny

Teraz jeszcze wyższa i oparła się wiatrom
Marta, a zgadzasz się na wczesnojesienny akcent GRZYBKI
Kasiu u mnie daleko jeszcze do klimatów, jakie Tobie udało się osiągnąć, ale się staram. Roślinki coraz większe, więc jest na co patrzeć. Dziękuję za mięł słowa
Asiu to prawda, nie licząc pogradowych uszkodzeń hosty i żurawki ładnie sobie poczynają, nawet wkrótce ... będę miała się czym dzielić.
Justynko za rok już z pewnością będą powiewajace kłosy, pędź, bo rudbekia warta uwagi i jż zimowała, co najważniejsze.
Grażynko, jeśli rozplenica tegoroczna, to na dwoje babka wróżyła, moze nie zakwitnąć. Kratkowana to turzyca Little Moidge, ostatnia kupiona na ryneczku jednoroczna, ale będą nasionka.
Zbyszku oto i on kilka dni temu ... bez drabiny

Teraz jeszcze wyższa i oparła się wiatrom
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Oooo jaki piękny różany widok
Rzeczywiście troszkę gęstawo, ale ja ma ten sam problem
Rzeczywiście troszkę gęstawo, ale ja ma ten sam problem
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Joluniu Ty mnie nie zawstydzaj,
gdyż ja cały czas myślę, że gdzie mojemu ogrodowi do Twojego.
Masz przepiękne, mało spotykane odmiany roślin i w dodatku piękne iglaczki.
Fotka z różami przecudnej urody.
Pergolka z kulą śliczna, jakby dla róż stworzona.
Dlaczego chcesz ją wyjmować z tamtąd?
Masz przepiękne, mało spotykane odmiany roślin i w dodatku piękne iglaczki.
Fotka z różami przecudnej urody.
Pergolka z kulą śliczna, jakby dla róż stworzona.
Dlaczego chcesz ją wyjmować z tamtąd?
- pamelka

Iduś ta kremowa różyczka (chyba o tej mówisz
) to kupiona pod nazwą zółta parkowa, a jaka jej nazwa

Dorotka ten ostatni widok to duuużo wcześniejszy, wyobraź sobie, jak sie teraz rozrosły. Decyzja podjeta jesienią Pat Austin i Chippendale na inne, bardziej eksponowane miejsce
Oooo właśnie zrodził się pomysł kolejnej różanej rabatki
A miały pójść zupełnie gdzie indzej
Tajeczko Twój ogród jest dojrzały już, mój to maleństwo, dopiero zaczyna zyskiwać nieco na wyglądzie, kiedy będzie można nazwać go ogrodem?
Wiesia (Pszczółka sugeruje, zresztą słusznie
) ze kula pasowałyby do ostróżek.
Ufff wypociłam, tyle jest pięknych zdjęć, że bardzo trudno wybrać. Hostki i żurawki są piękne
Czekoladowy kosmos i mnie zaszczycił ... jednym kwiatkiem, zapewne dlatego, że w donicy.

Pinky Winky i La Vesterival w duecie

Rozkwita jaśminowiec

i tawułka

i bergenia
i jeszcze goździki

a teraz kilka hostek i żurawek, nie pytajcie o nazewnictwo, please

pomiędzy nimi malutka Pinus parviflora Goldilocks

Na koniec widoczek

Dorotka ten ostatni widok to duuużo wcześniejszy, wyobraź sobie, jak sie teraz rozrosły. Decyzja podjeta jesienią Pat Austin i Chippendale na inne, bardziej eksponowane miejsce
A miały pójść zupełnie gdzie indzej
Tajeczko Twój ogród jest dojrzały już, mój to maleństwo, dopiero zaczyna zyskiwać nieco na wyglądzie, kiedy będzie można nazwać go ogrodem?
Wiesia (Pszczółka sugeruje, zresztą słusznie
Ufff wypociłam, tyle jest pięknych zdjęć, że bardzo trudno wybrać. Hostki i żurawki są piękne
Czekoladowy kosmos i mnie zaszczycił ... jednym kwiatkiem, zapewne dlatego, że w donicy.

Pinky Winky i La Vesterival w duecie

Rozkwita jaśminowiec

i tawułka

i bergenia

a teraz kilka hostek i żurawek, nie pytajcie o nazewnictwo, please

pomiędzy nimi malutka Pinus parviflora Goldilocks

Na koniec widoczek

- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu niezłą kolekcję hostek uzbierałaś, na hortensję Pinky Winky ostrzę sobie ząbki od jakiegoś czasu, jest śliczna, pamiętam też u Ciebie Bobo, jak gdzieś znajdę też zamieszka w moim ogrodzie. 
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Chodzi mi o tą ślicznotkę, której kwiatki są pomiędzy prętami ozdoby
[
Teraz róże się rozrosły i tak to wygląda. Jak teraz spomiędzy kolców wyjać dekoracje?[/quote]
[

Teraz róże się rozrosły i tak to wygląda. Jak teraz spomiędzy kolców wyjać dekoracje?[/quote]
Pozdrawiam Ida
- pamelka

Kasiu, jak dla mnie Bobo jest pancerna, zdrowa odmianą, dostosowana do naszych zim. Poza tym pięknie, obficie i długo kwitnie. Polecam.
Szkoda, że nie pisałaś wcześniej, kupiłabym, bo była w jednej ze szkółek za 18 zł
Iduś, mam wrażenie, że to jednak niski, jeden z pierwszych pędów tej parkówki.
Nie sadzę, aby to był Pat Austin, bo ten kwitnie nieco w głąb, ale może to on właśnie wpadł Ci w oko

Choć on bardziej herbaciany, niż kremowy
Szkoda, że nie pisałaś wcześniej, kupiłabym, bo była w jednej ze szkółek za 18 zł
Iduś, mam wrażenie, że to jednak niski, jeden z pierwszych pędów tej parkówki.
Nie sadzę, aby to był Pat Austin, bo ten kwitnie nieco w głąb, ale może to on właśnie wpadł Ci w oko

Choć on bardziej herbaciany, niż kremowy
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Jolu
to że zakwitły pierwsze zimowity to jeszcze nie wróży zimy ,u mnie ta wczesna odmiana kwitnie co roku 15 sierpnia a zima przychodzi różnie .
Inne też jeszcze w ziemi .

Inne też jeszcze w ziemi .

- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Żurawkowe i hostowe liścorki przepiękne
, a moja bergenia nie chciała kwitnąć nawet wiosną .................... powędrowała do sąsiada
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny