A rabata nie tylko dla niej już się robi.
Ogródek aleb-azi
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi
Dla werbenki miejsce zawsze się znajdzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Izka masz cudnie ukwiecony ogródek , przegorzan w tle Augusty bardzo obficie Ci się rozrósł...u mnie 3 kulki jeżowe i na tym koniec ,a poza tym już przekwitł...chyba on bardziej na piaski stworzony...a werbenę mam jeszcze w doniczkach ,do tej pory nie znalazłam na nie miejsca...aż mi wstyd ... :oops:Na razie myśle ,co wykopać i nic do głowy mi nie przychodzi...żadna rewolucja się nie kroi...a powinna i to jak najcszybciej ,w przeciwnym wypadku czarno to widzę ...tzn mój ogród... 
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- asia0809
- 1000p

- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Nacieszyłam oczy, dziękuję
.
Ależ musiało u Ciebie pachnieć jak kwitły lilie! Upojnie? Słodko? Liliowo? Cudownie?
Aż chciałoby się zasnąć w tle tego aromatu.
Pamiętasz może jak się nazywa ta różowa lilia z jaśniejszymi krawędziami płatków? Podbiła moje serce
.
Ależ musiało u Ciebie pachnieć jak kwitły lilie! Upojnie? Słodko? Liliowo? Cudownie?
Aż chciałoby się zasnąć w tle tego aromatu.
Pamiętasz może jak się nazywa ta różowa lilia z jaśniejszymi krawędziami płatków? Podbiła moje serce
- Ma-Do

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś, jak zwykle cudności u Ciebie .I koper jaki dorodny.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Hagaart - wzdychasz? to może być początek różyczki
Forumowa zaraza
Witaj
Maju- też tak sobie myślę chodząc po ogrodzie, że trzeba będzie tak długo czekać na takie widoki. No, ale do tulipanów i innych cebulowych, to już nie cały rok... parę miesięcy zaledwie
Dzięki za pochwałę
Asiu- ale z Ciebie łakomczuch
Dąb błotny upolowany ( chyba...)tam, gdzie diabeł mówi dobranoc, w małej szkółce w Ściejowicach . Tu jest ich stronka http://www.ogrodymagdy.pl/ Polecam oglądnięcie zdjęć z ich własnego ogrodu, no i można zapytać skąd ściągnęli dęba...
Grażynko- jak to się dzieje, że ciągle znajduje się miejsce na nowe rabaty
Nelu- tak coraz mniej ukwiecony... astrów nie wysiałam a one tak pracowicie zdobią ogród. Przegorzan z pewnością woli lekką ziemię. U mnie taka lekka, że nawet on wiądł w upały
Werbenę też lepiej piachem podsypać.... Ukopać
Co wykopać? Mówiłam, zostawić... A jak nie to coś się wymyśli
Asiu- było liliowo, upojnie, pachnąco... Aż brat mi się uczulił
Odmówił wychodzenia z domu i otwierania okien... Nazw lilii niestety nie znam - wszystkie wyprzedażowe z pudła z napisem "mix kolorów"
Małgosiu - o tak, koper wyjątkowo w tym roku obrodził
No i jak zwykle nie tam, gdzie go siałam
A na dobre różowe sny i różany poranek: Barock, Heritage, Łanięta i Munstead Wood

Maju- też tak sobie myślę chodząc po ogrodzie, że trzeba będzie tak długo czekać na takie widoki. No, ale do tulipanów i innych cebulowych, to już nie cały rok... parę miesięcy zaledwie
Asiu- ale z Ciebie łakomczuch
Grażynko- jak to się dzieje, że ciągle znajduje się miejsce na nowe rabaty
Nelu- tak coraz mniej ukwiecony... astrów nie wysiałam a one tak pracowicie zdobią ogród. Przegorzan z pewnością woli lekką ziemię. U mnie taka lekka, że nawet on wiądł w upały
Co wykopać? Mówiłam, zostawić... A jak nie to coś się wymyśli
Asiu- było liliowo, upojnie, pachnąco... Aż brat mi się uczulił
Małgosiu - o tak, koper wyjątkowo w tym roku obrodził
A na dobre różowe sny i różany poranek: Barock, Heritage, Łanięta i Munstead Wood

Wzdycham bo moje tak niestety nie kwitną pięknie!!! Chcę być chora i to bardzo!!! Pozdrawiam.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja tam żadnej nostalgii nie wyczuwam. Prawde mówiąc są to jedne z najcieplejszych wieczorów tego lata. Od soboty siedzę co wieczór na tarasie i dopiero po zapadnięciu zmroku zakładam bluzę, ale nie to, żebym szczękała zębami. A w lipcu to mie się zdarzało.
Zatem proszę nie narzekać i cieszyć sie pogodą, bo może być gorsza, chociaż zapowiadają na jkoni9ec sierpnia całkiem niezłą.
Zatem proszę nie narzekać i cieszyć sie pogodą, bo może być gorsza, chociaż zapowiadają na jkoni9ec sierpnia całkiem niezłą.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Wrzosów w ogrodzie już nie ma więc jakoś nie dociera do mnie nadchodząca jesień.
Pająki za to oplatają cały ogród pajęczyną.
U nas tez wieczory stosunkowo ciepłe
Pająki za to oplatają cały ogród pajęczyną.
U nas tez wieczory stosunkowo ciepłe
Widoczki piękne.Słoneczko przygrzewa i trzeba korzystać,ja osobiście mało się w tym roku wygrzałam.
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Imponująca rabata
U mnie wieczory zdarzają się różniste, jak nie pada, to można dosyć długo posiedzieć, przy założeniu użycia preparatów anty ... komarowych
- AGP-ON
- 200p

- Od: 29 paź 2010, o 09:17
- Kontakt:
Cudny ogród.
Czy możesz podać nazwy traw w tej rabacie? Kilka rozpoznaje ale .... reszta to zagadka
Czy możesz podać nazwy traw w tej rabacie? Kilka rozpoznaje ale .... reszta to zagadka
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Jaka nostalgia? Chciałabym, zeby mój ogródek tak wyglądał!
A na tym, jakże nostalgicznym zdjęciu
, co sie tak cudnie niebieszczy u góry, widoczne pomiędzy dwoma kwiatkami cleome?

A na tym, jakże nostalgicznym zdjęciu

A sio mi z tymi wrzosami
Jeszcze nie teraz... jeszcze chcę się latem cieszyć... ani chybi mam po powrocie problemy adaptacyjne, bo jakieś to lato takie... nijakie...
Więc jesieni tym bardziej... mówię głośne i stanowcze NIE!
O! Trawy na przykład, nie sugerują tak nachalnie pory roku!
Teorii, że aby urosły takie dorodne, od wiosny musiało minać trochę czasu, nie kupuję
A obfitość kwiecia na niektórych zdjęciach w ogóle przywraca mi wiarę w to, że jednak to lato gdzieś jest... tylko się ukrywa. U Ciebie! Egoistka!
Z 'First Lady' miałaś rację... nie otwiera kwiatu... zwiesza go... ale te jej przemiany kolorystyczne... lubię ją nawet za sam pąk
Jeszcze nie teraz... jeszcze chcę się latem cieszyć... ani chybi mam po powrocie problemy adaptacyjne, bo jakieś to lato takie... nijakie...
Więc jesieni tym bardziej... mówię głośne i stanowcze NIE!
O! Trawy na przykład, nie sugerują tak nachalnie pory roku!
Teorii, że aby urosły takie dorodne, od wiosny musiało minać trochę czasu, nie kupuję
A obfitość kwiecia na niektórych zdjęciach w ogóle przywraca mi wiarę w to, że jednak to lato gdzieś jest... tylko się ukrywa. U Ciebie! Egoistka!
Z 'First Lady' miałaś rację... nie otwiera kwiatu... zwiesza go... ale te jej przemiany kolorystyczne... lubię ją nawet za sam pąk
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Izko witaj
tym razem zabieram głos, też mówię a kisz z jesienią. Mamy lato i
.
Różyczki kwitną, a inne zbierają się do ponownego wysypu kwiatów i na to czekamy.
Już drugi raz widzę piekną różę o nazwie Łanięta - za pierwszym razem myślałam, że to literówka. No ale drugi raz to już by była przesada.
Ona czyli Łanięta - ma piekny kolor i tak ładnie przewiesza kwiaty. Pewnie jest nie do kupienia, ale muszę podkreślić jej urodę.
Różyczki kwitną, a inne zbierają się do ponownego wysypu kwiatów i na to czekamy.
Już drugi raz widzę piekną różę o nazwie Łanięta - za pierwszym razem myślałam, że to literówka. No ale drugi raz to już by była przesada.
Ona czyli Łanięta - ma piekny kolor i tak ładnie przewiesza kwiaty. Pewnie jest nie do kupienia, ale muszę podkreślić jej urodę.