Guciowe doniczkowce - gucia
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewelinko, jesteś niesamowita, o tej godzinie jeszcze przed komputerem?
Bożenko, już pokazuję, żałuję, że nie mogę przesłać również zapachu tego storczyka!
Jest niesamowity, ale niestety nie potrafię go opisać!
To cambria 'Nelly Isler, ma dopiero rozwinięte cztery kwiaty, ciekawe jak będzie wyglądała po rozwinięciu pozostałych 8 pączków?
I jeszcze jedna zdobycz, paprotka, nie miała przywieszki, ale wygląda trochę jak' Asplenium nidus'.
Mam nadzieję, że poradzi sobie w niezbyt jasnym kącie pokoju.
Aeschynthusa, który tam stał, zabrałam dzisiaj do kuchni, bo lekko podupadł na zdrowiu / miejsce wyraźnie mu nie służyło/.

Bożenko, już pokazuję, żałuję, że nie mogę przesłać również zapachu tego storczyka!
Jest niesamowity, ale niestety nie potrafię go opisać!
To cambria 'Nelly Isler, ma dopiero rozwinięte cztery kwiaty, ciekawe jak będzie wyglądała po rozwinięciu pozostałych 8 pączków?
I jeszcze jedna zdobycz, paprotka, nie miała przywieszki, ale wygląda trochę jak' Asplenium nidus'.
Mam nadzieję, że poradzi sobie w niezbyt jasnym kącie pokoju.
Aeschynthusa, który tam stał, zabrałam dzisiaj do kuchni, bo lekko podupadł na zdrowiu / miejsce wyraźnie mu nie służyło/.

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny Kochane, wszystko fajnie, tylko powiedzcie mi, dlaczego w tej paprotce na wierzchu jest paskudny zielony mech? Sam mech, może tak do końca nie jest paskudny, ale zaraz mam obawy, czy moja nowość nie zgnije?
Wyrzucić to i zmienić szybko ziemię???

Wyrzucić to i zmienić szybko ziemię???
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Ja bym przede wszystkim zajrzała w czym ta paprota siedzi, pod mchem. Czy to nie jest podłoże "sklepowe" - i czy nie byłoby dobrze go zmienić, na dobrą, uczciwą ziemię dla paproci
inag1 ma rację z parowaniem - taki mech, to nie głupia rzecz, ale z drugiej strony, kontrola czy nie gnije pod mchem - bo utrudnione oddychanie? nie wiem
inag1 ma rację z parowaniem - taki mech, to nie głupia rzecz, ale z drugiej strony, kontrola czy nie gnije pod mchem - bo utrudnione oddychanie? nie wiem
Pozdrawiam - Justyna
- FIGA

- Od: 16 cze 2007, o 10:21
A ja nie wiem czy to jest mech :P
paprociowe rozsypują zarodniki z liści i jak upadnie na ziemię to wyrasta nowa roślinka :P
ja bym poczekała :P trwa to długo , ale może warto :P
Tak nawiasem mówiąc to kupiłam jesienią Adiantum właśnie z takim niby mchem :P i tak skąpiłam wody że zasuszyłam
ale to taka cudowna roślinka że jak się chce odmłodzić to się wycina wszystko do pnia i wypuszcza nowe :P
ja bym poczekała :P trwa to długo , ale może warto :P
Tak nawiasem mówiąc to kupiłam jesienią Adiantum właśnie z takim niby mchem :P i tak skąpiłam wody że zasuszyłam
ale to taka cudowna roślinka że jak się chce odmłodzić to się wycina wszystko do pnia i wypuszcza nowe :P