Kosiarka Gardena PowerMax 36E - opinie
Kosiarka Gardena PowerMax 36E - opinie
Czy ktoś z was używa kosiarki z tematu?
Jak ona sie spisuje, głownie chodzi mi o funkcję mielenia.
Z góry dzięki za informacje.
Jak ona sie spisuje, głownie chodzi mi o funkcję mielenia.
Z góry dzięki za informacje.
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ja powiem tak: kupując sprzęt tej firmy płacisz za jakość, więc możesz być pewny, że dostajesz to za co płacisz.
Jednak postaw sobie też takie pytania:
1. Jak dużą powierzchnię trawnika będziesz miał? (Może ganianie i użeranie się z przewodem od prądu będzie męczące)
2. Jak często będziesz kosił trawnik? (Silnik elektryczny przy wyższej trawie może nie podołać obciążeniu, a tym samym żywotność kosiarki zmniejszy się).
Ja polecałbym kosiarki Firmy MTD i to spalinowe są to najtwardsze i najbardziej nie zawodne kosiarki i nie płacisz aż tak dużej ceny za LOGO Firmy.
Jednak postaw sobie też takie pytania:
1. Jak dużą powierzchnię trawnika będziesz miał? (Może ganianie i użeranie się z przewodem od prądu będzie męczące)
2. Jak często będziesz kosił trawnik? (Silnik elektryczny przy wyższej trawie może nie podołać obciążeniu, a tym samym żywotność kosiarki zmniejszy się).
Ja polecałbym kosiarki Firmy MTD i to spalinowe są to najtwardsze i najbardziej nie zawodne kosiarki i nie płacisz aż tak dużej ceny za LOGO Firmy.
Już kupiłem kosiarkę ALKO Comfort 40E. Elektryczną używam do tej pory i do kabla sie już przyzwyczaiłem. Ogólnie trawnika mam coraz mniej, najpierw dom, teraz jeszcze 3 garaże muszę postawić cała działka ma 1400 m odjąć dom, garaże, ogródek i inne i zostanie mi z 900 m trawnika. Dotychczas miałem 1300 Watt z koszem ale ile można z tym koszem latać.
Ogólnie dzięki za odpowiedź i można zamknąć temat.
Ogólnie dzięki za odpowiedź i można zamknąć temat.
Re: Kosiarka Gardena PowerMax 36E - opinie
Sam jestem na kupnie kosiarki bo moja Flora nie daję już rady z gęstą trawą i też zastanawiam się nad tą Gardeną PowerMax 36E , ktoś używa ?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 maja 2011, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam tę kosiarkę od ubiegłego roku. Bardzo porządny sprzęt. W zeszłym roku używałam jej zamiast kosy spalinowej, kosząc całą działkę przed założeniem ogrodu
Dała radę
Funkcji mulczowania nie używałam, więc nie wiem jak się w tym temacie sprawdza.

Dzięki za info , a powiedz mi czy dobrze sobie radzi z gęstą trawą ? Pytam bo teraz mam zwykłą kosiarkę Flora 1000W i nie daje rady , trawa jest postrzępiona po koszeniu dlatego chcę zmienić na tą Gardene.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 12 maja 2011, o 20:01
Przepraszam, że tak późno odpowiadam, nie zauważyłam pytania. Jeśli chodzi o gęstą trawę, to radzi sobie znakomicie.
Postrzępiona trawa może wynikać z tępego noża. Ten ostrzyć trzeba w każdej kosiarce. Ja w Gardenie ostrzyłam już 2 razy w tym roku.
Postrzępiona trawa może wynikać z tępego noża. Ten ostrzyć trzeba w każdej kosiarce. Ja w Gardenie ostrzyłam już 2 razy w tym roku.
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Funkcji mulczowania. Moim zdaniem, nie ma zastosowania w normalnych ogrodach, działkach.
Funkcje te stworzono wedle zasady " rynek chciał, to ma ".
Funkcje te stworzono wedle zasady " rynek chciał, to ma ".
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.