Witam wszystkich forumowiczów.Jestem pierwszy raz na łamach waszego forum.Ja mam to samo na hortensjach ,wybrałam wszystkie ślimaki a dalej coś zżera? Proszę też o pomoc. biedronka
Witam.Dziękuję Ci Bogdanie za odpowiedz co do opuchlaków,ale gdybyś był tak miły i podpowiedział jeszcze czy teraz opuchlaki załatwić dolistnie opryskiem czy już doglebowo oraz czym.Męczę się już 2 lata z tym draństwem i nic. biedronka
Witam.Po ostatniej podpowiedzi,abym chemią załatwiła opuchlaki.pobiegłam do centrum ogrodniczego i poprosiłam o dobry środek.Sprzedawca poradził mi Dursban trochę zaskoczyła mnie cena ale byłam
zdesperowana i kupiłam ,od razu podlałam i dodatkowo zrobiłam oprysk nie wiem czy nie przesadziłam
ale trudno -teraz czekam. biedronka
Witam ponownie drogi Majsie!.Dziekuje za zainteresowanie się moim problemem.Na pewno skorzystam
z Twoich mądrych podpowiedzi,nie wiem czy wystarczy przeprowadzić taką samą akcję we wrześniu
czy w pażdzierniku? Powiedz miły ,powiedz. biedronka
Ja stosuję Mospilan i zdaje egzamin.Trzeba tylko przestrzegać karencji. Staram się zwalczać po zbiorze owoców do późnej jesieni jak tylko pojawią się dziurawe liście np. na truskawkach. Gorzej jest z poziomkami. Na jesieni trzeba po czyszczeniu poziomki z suchych liści itd kilkakrotnie dać silny oprysk w koło korzeni.
Witam Was serdecznie moi mili.Jeszcze raz dziękuję za wszystkie rady,wszystkie je wykorzystam.Naprawdę cieszę się ,że jest takie forum,które umożliwia osobom takim jak ja/mało że baba to jeszcze zielona/szybko z korzystać z wiedzy praktycznej doswiadczonych osób.Różnie ma się wiedza teoretyczna do praktycznej,teraz wiem gdzie udać się po poradę ogrodniczą.szczęśliwa biedronka.