Moje domowe i balkonowe
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje domowe i balkonowe
Na szczęście ten komputer i to miejsce głównie ja okupuję
, a nabytek ustawiłam pod biurkiem. Trudno, będzie musiał trochę wytrzymać w ciemności. A żeby nie było aż tak tajemniczo - to bananek
.
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Byle by nie za długo, bo to roślina lubiąca jasność. ;) Musisz mieć sporo miejsca w domu skoro kupiłaś bananowca.
Ach Ci nasi mężowie, mój do tej pory nie zauważył żółtej gerbery, choć stoi w miejscu bardzo widocznym. A ja nie mam zamiaru go informować, bo jeszcze by mnie zaczął rozliczać.
Ach Ci nasi mężowie, mój do tej pory nie zauważył żółtej gerbery, choć stoi w miejscu bardzo widocznym. A ja nie mam zamiaru go informować, bo jeszcze by mnie zaczął rozliczać.
- Wiktoria_W

Aż tak dużo miejsca nie mam. Planuję upchnąć go w sypialni, więc na pewno będzie na widoku. Póki co, otrzymałam poradę od Pani Kasjerki, że roślinka lubi bardzo dużo wilgoci (jak papirus
) i glinianą doniczkę. Gdybym teraz zaczęła go przesadzać, to by się na 100% rzucił w oczy
.
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Bananki są urocze... szczególnie jak dostają ciapek na listkach...
hihihi... wyjmij biedaka spod biurka i wynieś na balkon
moje odkąd stanęły na dworze zaczęły bardzo szybko rosnąc, niestety z jednej doniczki zrobiło się cztery i znowu nadają się do rozsadzenia... bardzo płodne
jak Twój będzie też tak szybko się rozmnażał to możecie za niedługo w lesie bananowym sypiać
hihihi... wyjmij biedaka spod biurka i wynieś na balkon
moje odkąd stanęły na dworze zaczęły bardzo szybko rosnąc, niestety z jednej doniczki zrobiło się cztery i znowu nadają się do rozsadzenia... bardzo płodne
jak Twój będzie też tak szybko się rozmnażał to możecie za niedługo w lesie bananowym sypiać
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- agarow78
- 500p

- Od: 22 lip 2011, o 22:42
Ojejku dziewczyny nie straszcie ja też mam bananowca z tego samego źródła - stoi na parapecie od dzisiaj w nowym domciu bo jakiegoś pająka wczoraj zauważyłam jak na nim sobie pajęczynę rozwinął - przez 3 min odkurzaczem wciągałam ziemię i przegapiłam moment zlikwidowania tej paskudy - wessałam połowę ziemi z doniczki no więc musiałam go do nowej doniczki wsadzić - no więc co ja z nim zrobię jak taki wielgaśny będzie
no ale... mam bananowca już drugi raz bo pierwszy padł więc nie wiem czy tego utrzymam 
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
- Wiktoria_W

Pani Kasjerka też mnie postraszyła, że to bardzo szybko rośnie, ale nie wypadało mi się wycofać, bo już go zdążyła skasować
.
Walka z pająkiem - ekscytująca
.
Walka z pająkiem - ekscytująca
-
diament79
- 200p

- Od: 15 lut 2008, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój wczoraj nie zauważył dwóch storczyków... Nie obchodzi go co tam sobie hoduję dopóki nie musi robić półki
Może Twój też nie zauważy bananowca?
Może Twój też nie zauważy bananowca?
- agarow78
- 500p

- Od: 22 lip 2011, o 22:42
Dziewczyny nie dodałam że okropnie się pająków boję i to jest tak że jak go zobaczę to od razu panika ... lubię jak we wannie taki łazi - od razu go zalewam - wiem że to też chce żyć ale... z dala ode mnie
Ale i z tym pajakiem wygrałam walkę dobrze że własnie jak Anjja zauważyła odnóżki bananowca nie wciągło
pozdrówki
pozdrówki
Pozdrawiam i Zapraszam
- Wiktoria_W

Przepraszam, że ja tak z doskoku, ale dziś z kolei walka z ogórami
(jeszcze jakieś 6 słoików i to będzie wszystko na dziś).
Diamencie - obawiam się, że zauważy i znów będę wysłuchiwać, że wydaję niepotrzebnie peeleny, że ludzie się z nas śmieją, itp.
Agarow - gratuluję refleksu, no bo tak grzebać później w worku od odkurzacza to żadna przyjemność
. U mnie na ścianie właśnie siedzi od kilku godzin taka pokraka, ale coś mam za daleko do tej ściany
. Z resztą mam zakaz mordowania na ścianach, szczególnie uciążliwy w przypadku komarów
.
Diamencie - obawiam się, że zauważy i znów będę wysłuchiwać, że wydaję niepotrzebnie peeleny, że ludzie się z nas śmieją, itp.
Agarow - gratuluję refleksu, no bo tak grzebać później w worku od odkurzacza to żadna przyjemność
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Wiktorio, każda z nas ma chyba podobny problem, ja właśnie zastanawiam się jak tu upchnąć parę kaktusów, żeby nie wpadły w oko 
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Ach te nasze chłopy
Wiktorio, a jeśli chodzi o aksamitki, to ja bym zostawiła, taki gąszcz może fajnie wyglądać, a co będzie za dużo to bierz do wazonu, w donice..itd..
Wiktorio, a jeśli chodzi o aksamitki, to ja bym zostawiła, taki gąszcz może fajnie wyglądać, a co będzie za dużo to bierz do wazonu, w donice..itd..
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
agarow ja też panicznie boję się pająków, więc rozumiem. Zasadniczo bez odkurzacza podchodzę tylko do naprawdę małych sztuk lub tych rachitycznych z cienkimi nóżkami. W wannie też mi pasuje, jak siedzi, od razu ma prysznic.
U mnie mam wrażenie, że małż nie zauważył drugiego mirtu, może dlatego, że kupiłam bliźniaczą osłonkę i może myśli, że mu się dwoi w oczach
U mnie mam wrażenie, że małż nie zauważył drugiego mirtu, może dlatego, że kupiłam bliźniaczą osłonkę i może myśli, że mu się dwoi w oczach
- Wiktoria_W

Rapunzel - z tymi bliźniaczymi osłonkami faktycznie może być coś na rzeczy
.
Nyskadu - ja przeważnie, kiedy mam nowego fikusa, to dosadzam go do wspólnej doniczki z innym. Natomiast z tym banankiem może być problem, bo nie mam nic zbliżonego
.
Stokrotkaniu - w tym roku aksamitkom nic nie grozi - nie będę ich wyrywać. Zagrożone mogą czuć się ich przyszłe dzieci
, bo w przyszłym roku planuję je trochę ujarzmić.
Nyskadu - ja przeważnie, kiedy mam nowego fikusa, to dosadzam go do wspólnej doniczki z innym. Natomiast z tym banankiem może być problem, bo nie mam nic zbliżonego
Stokrotkaniu - w tym roku aksamitkom nic nie grozi - nie będę ich wyrywać. Zagrożone mogą czuć się ich przyszłe dzieci
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Zawsze możesz męża ochrzanić, że wyrzuca skórki z banana do ogródka i z nasion wyrosło