Kwiatostan Agi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatostan Agi

Post »

agarow78 pisze:;:7

a tutaj znalazłam na fiołku takie coś - mam prośbe do Was - powiedzcie proszę co to jest, czy to jest to coś o czym można pomyśleć :?: tzn. czy z tego jest kwiatuszek może :?: to mój pierwszy fiołek który raczej jeszcze nie został przelany i który jeszcze żyje więc stąd moje pytanie - bo te które kiedys miałam to nie miały szans na przeżycie a co dopiero mówić o kwiatku

Obrazek

Obrazek

[/url]

Wydaje mi się, że to jest łodyżka od kwiatka, ale jakby usycha jeśli dobrze widzę i chyba resztki ogonków liściowych?
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To pewnie musisz być szczęśliwa z powodu hibków ;:138 . Fiołeczek jest śliczny i myślę, że jeśli nie tym razem, to niedługo wypuści kwiatuszka ;:108 . Szczepeczka wygląda bardzo zdrowo i życzę Ci, żeby niedługo zmieniła się w dorodną roślinę :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p
Od: 22 lip 2011, o 22:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Dzięki hibkom jestem bardzo szcęśliwa :tan - dziękuję za to że chwalicie moje kwiatuszki i one też Wam dziękują :D zapraszamy w gości :)

A jeśli chodzi o fiołka to pewnie nie zniósł biedak tego ciągłego przenoszenia z miejsca na miejsce (przez ten remont u mnie w ostatnim czasie biedne kwiatuszki nie miały swojego kącika stałego - ale na szczęście jeszcze dzień góra dwa :wink: )
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Witaj Agusiu :wit tak sobie powoli przewertowałam Twój wątek, pierwsz4e co mnie uderza, to Twoja radość z posiadanych kwiatuszków, taka udzielająca się radość ;:3
Piszesz, że masz dwa parapetki, ale roślinek sporo i to wcale nie małych; a jak widzę stale ich przybywa.
Świetna Aglaonema ;:63 słoneczny hibek, a i maluszków też już całkiem sporo
powodzenia w uprawie życzę :uszy
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

maribat oj masz rację, one po prostu sprawiły że chodzę ostatnio uśmiechnięta jeszcze częściej, bardzo się też cieszę kiedy widzę kwiatuszka, kiedy wykluwa się nowy listek itd. one same mnie jakoś bardziej do życia pobudziły - wiem zrobiliśmy to razem - one kwitną i rosną ja się cieszę i jak ja mam dobry nastrój i się cieszę to one kwitną :heja może i nagmatwałam troszke ale Wiecie o co mi chodzi ... dzięki tym roślinkom świat się piękniejszy wydaje ... ale filozoficzna myśl nic nowego nie odkryłam :;230
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Oj, to Cię rozgryzłam, ale trudno- jak sama przyznajesz- nie było ;:224
Troszkę nagmatwałaś, ale sens jest jasny :;230 No jak tu nie kochać kwiatuchów? I takie moje spostrzeżenie.. kto się wielbi w zielonych, jest bardziej otwarty na ludzi :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Hibiskusy cudowne! Czy wszystkie zakwitną tak samo? I ten nowy kwiatek ma bardzo ciekawe liście.
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Domimika pisze::wit Czy wszystkie zakwitną tak samo?
Dziękuję bardzo za odwiedziny i za miłe słowa o kwiatuszkach - otóż hibki sie okaże jakie będą jak zakwitną ale na pewno nie będą miały takich samych kolorków - bo jeden żółtawy jak widać, drugi ma ciemne pączki więc będzie albo czerwony albo bordowy nie wiem, a trzeci pierwszy raz ma kwitnąć i jest dla mnie ogromną niespodzianką niby ma mieć kolor bordowy ale trzeba czekać - na pewno się nimi pochwalę :) no i nie ukrywam że czekam aż się rozkwitną ;:65

maribat Twoje spostrzeżenie jak najbardziej prawdziwe ;:180
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Nowy już nie nowy, czyli Aeschynantus marmoratus lub jak kto woli _aeschynantus_ marmurkowy po prostu prześliczny ;:138
Znajduje się on na mojej liście chciejstw. Zdobyłam szczepeczki, ale ukorzenianie się nie powiodło niestety. :?
Wiem jedno, jak go spotkam i będzie mnie na niego stac to na pewno wróci ze mną do domciu. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

elcia1974 pisze:Nowy już nie nowy, czyli Aeschynantus marmoratus lub jak kto woli _aeschynantus_ marmurkowy po prostu prześliczny ;:138
Wiem jedno, jak go spotkam i będzie mnie na niego stac to na pewno wróci ze mną do domciu. ;:108

Dziękuję ja i mój _aeschynantus_ - ja go kupiłam jak już był na przecenie za 11.99 w nomi a poszłam tylko po farbę :;230 - grzechem byłoby go nie zabrac do domu :)
Pozdrawiam i Zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

:wit

Dzisiaj pokażę tak szybciutko kwiatuszki mojej mamci która się ich sukcesywnie pozbywa a właściwie jeszcze te które jej zostały

a więc beniu - mama bardzo by się go chciała pozbyć a ja nie mogę go zabrać bo nie mam gdzie postawić - chciałam jeszcze dodać że jej i mój beniu są z jednej "mamy" i dla porównania pokażę najpierw mamy a potem mój - ciekawe zjawisko :)

Obrazek

Obrazek

niestety nie zmieścił mi się cały w obiektywie

a to mój

Obrazek

jak widać mój sie zmieścił cały w obiektyw :wink:

i dalej kwiaty mamy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a chryzantema po wszystkich świętych nie była do piwnicy zniesiona i właściwie to tacie rośnie w domu

i to tyle z kwiatów mamy ... muszę dodać że ona dawniej miała mnóstwo kwiatów i że się tak wyrażę szalała za nimi a teraz widzicie sami... ale przynajmniej już nie zwraca mi uwagi że "znowu jakiegoś badyla niesiesz" - teraz jest "a co to znowu za kwiatka sobie kupiłaś" ale to tak z uśmiechem mówi :D
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Piękne kwiaty ma Twoja mama, widocznie teraz Tobie przekazała pałeczkę. ;:108
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Bardzo dorodne kwiatuszki... Scindapsus mnie zauroczył, pokazowy model z niego :wink:
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
agarow78
500p
500p

Post »

Dziękuje Wam :) drugi taki stoi u mnie niby taki sam a jednak jest inny - mam go właśnie od mamy a wychodowałyśmy go z takiej małej szczepki :wink:
Pozdrawiam i Zapraszam
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Ło matko i córko :shock: - benek jest wspaniały ;:138 . Ten drugi, choć trochę mniejszy, też wygląda ślicznie ;:108 . Epi i skrzydłuś (chyba) mają gęstwinę liści - przecudne okazy ;:138 . Szeflera i chryzantema też pięknie rosną :) . Muszą mieć doskonałe warunki ;:108 :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”