Dzięki wszystkim.
Magda, jutro edytuję post i powstawiam fotki sprzed roku. Już teraz mogę powiedzieć, że siewki widocznie podrosły, ponadto mocno zmieniła się tez jakoś oferowanych przeze mnie zdjęć
A co tam. Wstawiam zdjęcia robione funkcją ISO przy bezpośrednim nasłonecznieniu . Trzeba zalać Google swoimi fotkami
Echinopsis obrepanda Lau
Gosia, ta trójca jest bazą nasion także nie ma szans bym którąś z tych roślin eksmitował. Jak uda mi sie wybrać do Czech i natknąć sie na ten gatunek to zapewne ponownie wykupię wszystkie i wtedy będzie można pomyśleć o eksmisjach. Odnoszę wrażenie, ze ta Parodia jest konkretnie trudna do zdobycia (przynajmniej serwisy aukcyjne to potwierdzają). Nie mniej cały czas liczę, że w końcu dopadnę sztukę z numerkiem polowym. Ba, wysianą z nasion pobranych w naturze
"Rozgrzewające" kolory w te jesienne tego lata dni. Rośliny w tym wątku nie przejmują się brakiem słonecznej pogody, zajęte są swoimi życiowymi sprawami i pięknie kwitną.
Przyszłą dzisiaj paczka z roślinami. Trzeba uzupełnić zapasy żwiru i ziemi
Setiechinopsis mirabilis/Echinopsis chacoana
Teraz pora upolować Echinopsis rhodotricha. Miałem dwie siewki ale nie przetrwały zimnego i deszczowego lata Szkoda bo ponoć są rzadkością w kolekcjach, podobnie jak bodajże E. chacoana.
Artur, czy poza balkonem jeszcze gdzieś trzymasz swoje cuda? Zastanawiam się, jak one się tam mieszczą, patrząc na ilości nabywanych.
Ps: a gdzie zdjęcia porównawcze siewek ?
OO sporo tego, sama roślina już pięknie się prezentuje. Hmm, a zdradzisz nam jak % ukazuje się wolne miejsce na balkonie? Odnoszę wrażenie, że są już poukładane piętrowo