Małe - wielkie szczęście...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Małe - wielkie szczęście...

Post »

Moniko witaj :wit
Mam nadzieję, ze P. trafi na piękna pogodę i będzie wspaniale wypoczywał. Kaszuby naprawdę cudne ;:108
O hortensji lecę poczytać.
Trawki dopiero pierwszy rok u mnie i mam nadzieję, ze sobie poradzą. To nie są jakieś wymyślne gatunki.
Z tym ukorzenianiem , nie mam jeszcze spektakularnych sukcesów. Zobaczę jak będzie z dębolistną.
Dziękuję za propozycję ;:196 . Jeżeli nie uda się inaczej, będę się do ciebie uśmiechała.

Jule
Wielkie chciejstwo, spora cena. Tak było u mnie. Chciałam i kupiłam, nawet przepłacając.
Potem widziałam za połowę ceny. A w tym roku za 12-15 zł.
Inne z hortensjowych chciejstw w tym roku też w ok 40-50 zł i na razie czekam, może się trafi gdzieś taniej :?:

Lulko witam cię serdecznie w moim ogródku :wit
Cieszę się, że mnie znalazłaś wśród tylu innych pięknych ogródków. I że ci si ę spodobał.
Lubię takie naturalistyczne ogrody. Niedoścignionym wzorem są angielskie.
Zaglądaj kiedy tylko masz ochotę i pochwal się swoimi dokonaniami. Chętnie je zobaczę. ;:108
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Śliczne masz te trawy.. Też chcę jakieś nasadzić na skalniak..

Róże cudne..Mam dwie nn i szukam właśnie dla nich miejsca...I chyba dokupię kilka innych bo tak mnie kusi na tym forum :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak, tak, poczatki sa trudne i kosztowne :;230 Ale ja juz mam to za soba i teraz moge wybrzydzac cenowo 8-) Jak nie kupie, to juz mnie tak nie meczy :;230
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ba, ja nawet stwierdziłam, ze jak padnie mi jeden z 3 świerków serbskich, który żółknie, to nawet fajne,bo kuoię ładniejszego i większego! ;)

Justynko, ładne zdjęcia i poetycko opisane!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dziwne, bo juz tez tak mam. Na poczatku trzeslam sie nad kazdym zielskiem a teraz sobie mysle, nie chcesz rosnac to kij ci w liscia :twisted: oczywiscie ze mi szkoda i ratuje jak marnieje ale juz nie placze i nie uzalam sie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aagaaz forum nie kusi, ale inspiruje :wink:
Dokupuj ;:108
Też myślę o trawach, ale to dopiero na wiosnę.

Jule, Agato- założyłam, że jeżeli coś nie będzie chciało u mnie rosnąc, to trudno. Nic na siłę. Jest przecież tyle różnych innych możliwości aranżacji nasadzeń :wink:
Np. po ostatniej zimie i maju M skutecznie opiera się klonikom :shock:
I racja. Ogród ma się dla spokojności a nie nerwacji.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Puk puk :wit
Wpadłam na poranną kawke w Twoim cudownym królestwie ;:108 Uwielbiam te opisy, idealnie oddają sceny na fotkach ;:180
Królowe piekne ....jak dla mnie wszystkie zasługuja na to miano .Myslę kiedy moja anabelka będzie taka dorodna ....bardzo ją ciełaś na wiosnę a może na jesien :oops:
Bardzo lubie hortensje są takie dostojne i bardzo długo cieszą oko swoimi kwiatami.Jestem na etapie poszukiwan pinky winky.W ogródku postanowilismy, wspólnie z M ,nie robic radykalnych zmian postanowiłam zadbać o trawnik ...o ile mozna to co mam tak nazwać i poczekać na rozrośnięcie sie moich roślin .Bardzo dużo nowych nabytków w tym roku nie zakwitło ,bo są mikroskopijne.Poczekam i dopiero będę modyfikowala ,bo stale nie widać ostatecznie jak ma wyglądać mój ogródek .Zastanawiam sie tylko jak ja wytrwam w nie kupowaniu ;:224
Bardzo ładnie wyglądaja takie gąszcze kwiatowe ....dlatego uzbroje sie w cierpliwość tez tak chcę :uszy
Pozdrawiam Cie serdecznie ;:196
I jak jest ;:3 ,bo u nas dzisiaj strajkuje :(
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, Witaj ;:196 , z kawką juz pędzę, ale w ogródku nie posiedzimy, bo ;:3 nie ma i jeszcze pada i zimno :twisted:

Schyłek lata w ogrodzie i resztki kolorów.
Jeszcze trochę i naprawdę będzie jesień.
Nie rozpieszcza nas lato tego roku :(

Moja Anabellka drugoroczna. Nie była wielka , gdy ją kupowaliśmy. Chyba jej dobrze pod tym orzechem. Ziemia tam dobra, ale obawiałam się, ze drzewo wyciągnie całą wilgoć. Okazuje się, ze to mity, świecznice, też tam sobie radzą nieźle i szykują do kwitnienia.
Cięłam wiosną, ale po zagrożeniach przymrozkami, na pędach widoczne były zgrubienia i granica przemarzania. Myślę, ze to było jakieś 30-40 cm nad ziemią.
Hortensje teraz będą zdobiły ogród aż do wiosny. też bym jeszcze jakąś kupiła, ale cena musi być fajna ;:108

Rośliny szybko przyrastają. Na pewno nie będziesz musiała długo czekać. Wiem coś o tym, bo ze 'skalniak' wytransportowałam worek rozchodnika :shock:
Drobne zakupy ogrodowe, to sama przyjemność ;:108 Nie ma się co katować :wink:
Miłego ;:196

Muszę posadzić dzisiaj zakupy od Stasi :D :D Wczoraj 'przyszła' paczka, ależ wypasione te roślinki ;:224

Kupiłam
3 powojniki bylinowe Olgae (niebieskie kwiatki,w kształcie tulipanów-takie uwielbiam)
ostróżki granatowe z czarnym oczkiem
jarzmiankę białą i różową
lobelię bylinową niebieską
i dostałam maczka bylinowego :D

Super zakupy :tan, ależ będzie sadzenie ;:108

Obrazek
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Witam fajne widoki.Podziwiam oczko.Zwierzęta mają tam jak w raju.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Justynko , Mary Rose , godna miana Królowej ;:108 . Chociaż tzw pospólstwo , jak i damy dworu też niczego sobie , są wypełnieniem , towarzystwem dla siebie . Piękny opis stworzyłaś ;:196 .

Zakupy i mnie się spodobały , a mnie się marzy ' Princess Diana ' - powojnik o różowych kwiatach , w kształcie tulipanków .
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Faktycznie wypasione rośliny, forumki sprzedają tylko takie, jakie sami chcieliby kupić ;:167

Widziałam wczoraj tego powojnika białego, który Ty sobie niedawno kupiłaś... Kiedyś będzie mój :P
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hagaart witam cię u mnie :wit
Miło, że mnie znałeś (-aś) i że ogródek się spodobał ;:108
Oczko przez nas nazywane kałużą z racji rozmiaru pełni kilka funkcji. Jedną z nich jest zwabianie różnych zwierzątek do ogródka.
Chcemy, żeby nasz ogród był przyjazny nie tylko domowym futrzakom, ale także innym mniejszym braciom. Woda zwabia owady, żaby, ropuchy, ptaki ostatnio pojawiły się znowu jeże.
Zapraszam częściej i mam nadzieję, ze niedługo będzie można u ciebie gościć :wink:

Jagódko. Dziękuję ;:196
Róże to ostatnio moje faworytki :wink: ale innym tez oddaję należny podziw i troskę.
"Princess Diana" albo Alionushka są też na mojej liście.

Francesco, mówisz o tym bylinowym Hakuree z białymi dzwoneczkami?? To piękne maleństwo. Te od Stasi 3 razy takie. :shock: I tez maja mieć takie kwiatki tyle, ze niebieskie. bardzo mi się podoba ich kształt. Są takie wywinięte. Chciałabym jeszcze "Princess Diana" albo Alionushka.
Na pewno kiedyś "Ośnieżone górskie szczyty" napotkasz na swojej drodze :wink: Życzę tego ;:196
Pozwolisz, ze zostanę przy twoim nicku, dopiero teraz zauważyłam podpis :oops: Nick cudny, mam sentyment, a Agat na forum sporo ;:196
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Piekne sadzonki sama radość drogie te powojniki ?Ja mam z tych 'tulipankowatych 'princes diana i aplejskiego różowego ,ale kwitnie najwcześniej i juz zapomniałam jaki był cudny ;:108 Taki niebieski ;:167 To można nazwac drobnymi zakupami ;:224
Ja moja anabelkę kupiłam po 8 zł a w doniczce były 2 sadzonki od razu rozsadziłam będą w 2 miejscach a przewciez sie rozrosną ;:108
Ja z różami mam przeboje cos żre liście a nic tam nie widać :shock: Pomocy!!!!!
U mnie nie ma słonka ale ciepło i nie pada ;:108 super do prac ogrodowych ale ja wczoraj przeorałam wszystko i dzisiaj nie moge ruszać rękami ;:14 Siedzę na fotelu i podziwiam Twoje zakątki!!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Co do nicka - oczywiście, że możesz nim się posługiwać ;:196

Tak, chodziło mi o Hakuree, sadzonki były od Marczyńskich, faktycznie nieduże, ale powojniki szybko rosną :).
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Orzech włoski jednak przeszkadza, jak może. Posadziłam koło swojego rodgersję i muszę ją przenieść, bo marnieje :( U mnie już padało i jest zimno, znów nic nie zrobię, bo się chmurzy :evil: Oglądając Twoje zdjęcia upewniłam się, że różowa nn to Mary Rose :D Najporządniejsza z róż, bo cały sezon kwitnie i nieźle zimuje. Jedna z najstarszych, sześcioletnia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”