Waga 1,14kg, i chyba w takich i troche większych gabarytach erly butternuty wynikowo będą
 Waga 1,14kg, i chyba w takich i troche większych gabarytach erly butternuty wynikowo będą  

Hekate,napisz o doznaniach kulinarnych
 Hekate,napisz o doznaniach kulinarnych   Moje dalej rosną ,mają się dobrze...z zielonych zrobiły się kremowe,ale paznokieć wchodzi dalej w skórkę,to ich nie ruszam.Napisz jaki kolor miały w środku...
 Moje dalej rosną ,mają się dobrze...z zielonych zrobiły się kremowe,ale paznokieć wchodzi dalej w skórkę,to ich nie ruszam.Napisz jaki kolor miały w środku...  

W każdym bądź razie na tego degustowanego dziś butternuta wydaje mi się za wcześnie, smak nijaki, choć po kolorku w środku nie wydaje mi się by całkiem niedojrzały był. Ale co by nie było źle, zrobiłam sobie smaka na zapiekankę z dynią, i jadę teraz do tescooo gdzie małe pomarańczowe dyńki widziałam, jak wrócę pewnie zapytam się o identyfikację
  W każdym bądź razie na tego degustowanego dziś butternuta wydaje mi się za wcześnie, smak nijaki, choć po kolorku w środku nie wydaje mi się by całkiem niedojrzały był. Ale co by nie było źle, zrobiłam sobie smaka na zapiekankę z dynią, i jadę teraz do tescooo gdzie małe pomarańczowe dyńki widziałam, jak wrócę pewnie zapytam się o identyfikację   

A ja dyń nigdy nie pryskałam i nie zamierzam, a już co tydzień.. to by było stanowczo zbyt męczące. Pożyjemy zobaczymy. Może jakby były maleńkie, to może, ale teraz to nawet nie mam jak między nie wejść:)
 A ja dyń nigdy nie pryskałam i nie zamierzam, a już co tydzień.. to by było stanowczo zbyt męczące. Pożyjemy zobaczymy. Może jakby były maleńkie, to może, ale teraz to nawet nie mam jak między nie wejść:)

Kobitko Kochana, na zdjęciu są liście, które są mniej porażone. Oberwałam tej dyni z 10 liści całkiem białych, jakby zasypanych cukrem pudrem. Wyczytałam w innym wątku, że można toto zwalczać pryskając sodą oczyszczoną 50g na 10l wody. Prysnę dzisiaj i zobaczymy. Bo chemii to ja nie chcę. W desperacji ją mogłabym ewentualnie zastosować na tej jednej dyni Atlantic, bo ona rośnie bardziej żeby podnerwić sąsiada niż do jedzeniahancik30 pisze:Tula piękne dynie, swoją droga chciałabym mieć AŻ takiego mączniaka...
 ale jak mi mączniak wlezie na pozostałe, to już tylko soda, czosnek i modlitwy.
  ale jak mi mączniak wlezie na pozostałe, to już tylko soda, czosnek i modlitwy.