Mam nadzieję, że CDN, bo wykończenie wygląda obiecująco...studnia dobra rzecz, a jaki potencjał architektoniczny...zresztą, komu ja to mówię ;-)
Powolna metamorfoza
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Powolna metamorfoza
No nie mogę...studnię wykopał...
ratuluję i podziwiam! Teraz jeszcze piec postawić i macie pełną dywersyfikację 
Mam nadzieję, że CDN, bo wykończenie wygląda obiecująco...studnia dobra rzecz, a jaki potencjał architektoniczny...zresztą, komu ja to mówię ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- bishop

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ot to! Dywersyfikacja!
Fajnie, że tak to odbierasz
. Bo wszystkim dookoła muszę ściemniać, że to do podlewania ogródka 
Pomysły na wykończenie mam, ale muszą dojrzeć, dorosnąć i zmężnieć i oczywiście doczekać właściwego czasu...
Fajnie, że tak to odbierasz
Pomysły na wykończenie mam, ale muszą dojrzeć, dorosnąć i zmężnieć i oczywiście doczekać właściwego czasu...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop

- Kontakt:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
-
x-d-a
Łał
Pięknie
Gratuluję i podziwiam, bo rozumiem, że Ty sam zabawiłeś się w brukarza :P
Wzrok mam słaby, ale to chyba kostka granitowa - to mój ulubiony kamień ogrodowy; tu, w okolicach Sobótki znajdują się jego kopalnie, transport jest tani i ludzie mają podmurówki, podjazdy, ścieżki, schody i inne cuda z różnego typu i wielkości kamieni i kostek granitowych.
Ostatnio nawet kupując kafelki do łazienki mocno się zastanawiałam nad takimi granitowymi, ale stwierdziłam, że to już byłaby przesada...
Wzrok mam słaby, ale to chyba kostka granitowa - to mój ulubiony kamień ogrodowy; tu, w okolicach Sobótki znajdują się jego kopalnie, transport jest tani i ludzie mają podmurówki, podjazdy, ścieżki, schody i inne cuda z różnego typu i wielkości kamieni i kostek granitowych.
Ostatnio nawet kupując kafelki do łazienki mocno się zastanawiałam nad takimi granitowymi, ale stwierdziłam, że to już byłaby przesada...
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeśli sam to zrobiłeś to podziwiam.
Dla mnie układanie puzzli mojej wnuczki to już problem a tutaj widzę nawet zakrętaski
Dla mnie układanie puzzli mojej wnuczki to już problem a tutaj widzę nawet zakrętaski
- bishop

- Kontakt:
Sam zrobiłem płytki, sam żółte kostki (no, z sąsiadem)
Kostki sam nie robiłem, za to sam układałem.
Dalu, mnie podoba się każdy kamień w ogrodzie: czy to głazy narzutowe, czy piaskowiec, czy granit... Nawet kamień wapienny.
Granit jest akurat najłatwiej dostępny, choć równie piękna jest kostka bazaltowa. Podejrzewam, że ta kostka też pochodzi z Twoich stron.
Mariolu, przy układaniu łapałem się na tym, ze myślę kategoriami puzzli - "gdzieś tu powinien być kamień, który pasuje akurat w to miejsce"
Kostki sam nie robiłem, za to sam układałem.
Dalu, mnie podoba się każdy kamień w ogrodzie: czy to głazy narzutowe, czy piaskowiec, czy granit... Nawet kamień wapienny.
Granit jest akurat najłatwiej dostępny, choć równie piękna jest kostka bazaltowa. Podejrzewam, że ta kostka też pochodzi z Twoich stron.
Mariolu, przy układaniu łapałem się na tym, ze myślę kategoriami puzzli - "gdzieś tu powinien być kamień, który pasuje akurat w to miejsce"
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Gratuluję! Bardzo elegancka metamorfoza Ci wyszła 
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Ho.. ho... ho...
no ... no..no...
Zatkało mnie Krzyś
Idziesz jak burza z tymi zmianami
Możesz zostać zaaresztowany
Zatkało mnie Krzyś
Idziesz jak burza z tymi zmianami
Możesz zostać zaaresztowany
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Bishop-gratuluję konsekwencji!Bardzo efektownie wyszło.No i jeszcze ten słonecznik do żółtych płytek.
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
O kurczaczki, jaka metamorfoza
Idealne miejsce na terakotowe donice z cytrusami i olkami
A powiedz mi, czy tą studnię, to dało by się tak samemu, tak po troszkę, w piaseczku... wiesz, mam alergię na fachowców...
A powiedz mi, czy tą studnię, to dało by się tak samemu, tak po troszkę, w piaseczku... wiesz, mam alergię na fachowców...
- Cynamon

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
Zmiany fantastyczne, kostka ułożona artystycznie, a studni zazdroszczę baaaardzo 
A tak na marginesie, jak się robi takie świetne żółte kafle?
A tak na marginesie, jak się robi takie świetne żółte kafle?
- bishop

- Kontakt:
Izo, dziękuję.
A tak wygląda po zmroku:

Krysiu, zaaresztuj lepiej fachowców, którzy potrafią jednym uderzeniem młotka rozpłatać trzymany w dłoni kamień. I wymurować z tego zgrabne murki, terasy i schody
Ewo, słonecznik to przypadek. Tak jak tytoń, który chyba kolorami nie pasuje. Nie znam się

Gdybym wiedział, że to się będzie zgrywać to wsiałbym tam tego słonecznika:

Magdo, to północna strona, więc nie do końca idealne...
Sądzę, ze dałoby się wykopać samemu studnię, w końcu nie święci garnki lepią.
Tylko... co zrobisz, jeśli coś pójdzie nie tak? Jeśli rura się skrzywi, albo zaklinuje? Poza tym wybieranie urobku z dna takiej klaustrofobicznej rury wcale nie jest przyjemne ni łatwe...
Ewo, na marginesie robi się następująco: kupuje się (np. na all) formę do płytek. A lepiej 5
Ja mam akurat takie o nazwie "kamień łupany". Przy okazji można sobie kupić u tego samego sprzedawcy barwnik do betonu.
Później miesza się na sucho piasek z cementem, do części tego dodaje barwnik, rozrabia obie części z wodą i wkłada do formy. Na spód to z barwnikiem, na wierzch zwykły beton. Chwilę wibruje na stole wibracyjnym (samoróba) i zostawia na dobę do stwardnienia. Koniecznie na płaskim, wypoziomowanym podkładzie. Ja tego nie przestrzegałem rygorystycznie i niektóre płytki mam zwichrowane
Potem pozostaje tylko wyjąć
A'ha - dobrze jest posmarować wcześniej formę szmatką zwilżoną w oleju napędowym. Łatwiej wyciągnąć płytki:
A z innej beczki (roślinnej): Ta malwa kwitnie już kolejny miesiąc. Czy jest szansa, że jej nasiona powtórzą kolor?

A tak wygląda po zmroku:

Krysiu, zaaresztuj lepiej fachowców, którzy potrafią jednym uderzeniem młotka rozpłatać trzymany w dłoni kamień. I wymurować z tego zgrabne murki, terasy i schody
Ewo, słonecznik to przypadek. Tak jak tytoń, który chyba kolorami nie pasuje. Nie znam się

Gdybym wiedział, że to się będzie zgrywać to wsiałbym tam tego słonecznika:

Magdo, to północna strona, więc nie do końca idealne...
Sądzę, ze dałoby się wykopać samemu studnię, w końcu nie święci garnki lepią.
Ewo, na marginesie robi się następująco: kupuje się (np. na all) formę do płytek. A lepiej 5
Później miesza się na sucho piasek z cementem, do części tego dodaje barwnik, rozrabia obie części z wodą i wkłada do formy. Na spód to z barwnikiem, na wierzch zwykły beton. Chwilę wibruje na stole wibracyjnym (samoróba) i zostawia na dobę do stwardnienia. Koniecznie na płaskim, wypoziomowanym podkładzie. Ja tego nie przestrzegałem rygorystycznie i niektóre płytki mam zwichrowane
Potem pozostaje tylko wyjąć
A'ha - dobrze jest posmarować wcześniej formę szmatką zwilżoną w oleju napędowym. Łatwiej wyciągnąć płytki:
A z innej beczki (roślinnej): Ta malwa kwitnie już kolejny miesiąc. Czy jest szansa, że jej nasiona powtórzą kolor?

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Bishop-jest prawdopodobne,że powtórzą kolor,ale chętnie wyślę Ci muzealne nasiona malwy czarnej.Muzeum Mehoffera je sprzedaje by były jak z obrazów przedstawiających ogrody tego malarza(% idzie na rozwój placówki),a produkuje krakowski Polan.
-
kajpej

- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Krzysiu
Pięknie!
Świetny pomysł.
Kamień podkreślił urodę rabatek.
Światło wprowadza tajemniczy nastrój.
Ciekawie wygląda przejście do drugiej części ogrodu.
Pozdrawiam, Elżbieta
Pięknie!
Świetny pomysł.
Kamień podkreślił urodę rabatek.
Światło wprowadza tajemniczy nastrój.
Ciekawie wygląda przejście do drugiej części ogrodu.
Pozdrawiam, Elżbieta
- bishop

- Kontakt:
Ewo, nie ma sensu kupować nasion i wysyłać - przecież sam mogę kupić. Ale dzięki za chęci
Elu, dziękuję. Czasami jak patrzę na swój ogródek, to myślę sobie jaki on jest siermiężny w porównaniu z Twoim. Taka samoróba-niedoróba
Ale od czegoś trzeba zacząć
Czasami trzaskam zdjęcia jak głupi. Bo jest nadzieja, ze spośród nich któreś mi się spodoba. Tym razem spodobały mi się takie:

Elu, dziękuję. Czasami jak patrzę na swój ogródek, to myślę sobie jaki on jest siermiężny w porównaniu z Twoim. Taka samoróba-niedoróba
Czasami trzaskam zdjęcia jak głupi. Bo jest nadzieja, ze spośród nich któreś mi się spodoba. Tym razem spodobały mi się takie:

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz