A co z adenium???
Moja domowa zielenina
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja domowa zielenina
No to pięknie
A co z adenium???
A co z adenium???
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Dwa z kiełkiem siedzą w ziemi, kolejne dwa przełożę chyba jutro a reszta czeka na kiełek na mokrych ręcznikach papierowych. Jak tylko coś "wyjrzy" z ziemi, to od razu zrobie zdjęcie 
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Oki to ja czekam 
Moje roślinki:
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratuluję kiełkujących rosiczek
. Prawdę mówiąć też jestem mocno sceptyczna, jeśli chodzi o wysiew owadożerów
.
- karolinab20
- 100p

- Od: 14 lip 2011, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Niutka89
- 200p

- Od: 4 paź 2010, o 13:11
Więc i ja życzę powodzenia w hodowli, maluszki niech ładnie rosną a Tobie życzę powiększenia hodowli 
Poszukuję Melocactusa ;]
Moje kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=38822" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Aneta
Moje kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=38822" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Aneta
Czas na mojego "najulubieńszego" ulubieńca
Moja pierwsza roślina, o którą na prawdę dbałam jak umiałam, gdy inne absolutnie mnie nie interesowały. Jest już dość stara, ma chyba z 8 lat i bywało z nią kiepsko, rosła krzywo i doniczka nie była stabilna, przez co zdarzło jej się wylądować kilka razy za biurkiem i była kompletnie połamana. Dziś, już prawie prosty, w miarę ładnie (moim zdaniem) rozkrzewiony, w ciężkiej doniczce, która się nie przewraca- grubosz.

Przy okazji pokarzę jeszcze taką oto roślinkę, nazwy nie znam, jest ze mną krótko- bo od wiosny, jakiś czas nie rosła ale teraz ma już jeden odrost i wypuszcza listki.

Przy okazji pokarzę jeszcze taką oto roślinkę, nazwy nie znam, jest ze mną krótko- bo od wiosny, jakiś czas nie rosła ale teraz ma już jeden odrost i wypuszcza listki.

- Wiktoria_W

Grubosz faktycznie prościutki i ładnie rozkrzewiony
i widzę, że ciągle mu mało - wypuszcza kolejne gałązki
. Ta druga też wygląda bardzo elegancko
. Gratuluję nowego odrościka
.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Owadożerki nie należą do moich ulubieńców, ale za adenium z przyjemnością potrzymam kciuki. Niech urosną grubiutkie. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Gruboszek bardzo fajnie prowadzony zapowiada sie na piękne drzewko , ja o swojego na początku tez nie dbałam kilka razy byl ''torturowany'' spadał albo się przewracał a jednak miał silna wole i teraz jest moim ulubieńcem i każdego zachwyca
- theoria_

- Od: 3 sie 2010, o 00:54
- Kontakt:
To Drosera capensis 'alba' lub 'red' (w zależności od koloru "wypustek" z rosą - na zdjęciu nie widać zbyt dobrze).
Dobrze byłoby zwiększyć wilgotność powietrza wokół dzbanecznika, np. poprzez postawienie doniczki na podstawce z keramzytem i/lub zraszanie - one kochają wilgotne powietrze - wtedy powinny pojawić się dzbanki. Od siebie mogę dodać, że dzbanecznik to moje (na razie) niespełnione marzenie - są po prostu przepiękne
Gratuluję pierwszych sukcesów w wysiewach rosiczek
theoria_ bardzo dziękuję za rady, ale już wcześniej właśnie tak zrobiłam i codziennie zraszam
Tylko dzbanecznik stoi w keramzycie dopiero od jakichś 2 tygodni, więc efektów jeszcze nie widać. Jeśli mogę dopomóc w spełnieniu twojego marzenia, to odezwij się, a jeden dzbanecznik może być Twój, wczoraj właśnie rozsadzałam
Niestety nie wiem dokładnie, co to za gatunek.
No to przedstawiam wam dwa z moich dzbaneczników, które od niedawna rosną już samotnie
Jeden maluch niestety na razie w filiżance, zabrakło osłonek.

No to przedstawiam wam dwa z moich dzbaneczników, które od niedawna rosną już samotnie

- Wiktoria_W

Chyba malutkie jeszcze te dzbaneczniki? Chociaż coś tam chyba na końcach się dzieje - pewnie wkrótce pojawią się dzbanki
.
Mam nadzieję, że coś się dzieje, czekam na te dzbanki niecierpliwie, w końcu dla nich hoduje się dzbaneczniki
Czy ja wiem, czy takie malutkie? Największy liść u tego po prawej ma 10 cm.
- Wiktoria_W

Właśnie spojrzałam na moje. Też największy liść ma mniej więcej tyle, a wiosną były jeszcze bardzo malutkie i młodziutkie
. Życzę Ci, żeby wypuściły dzbanki jak najszybciej
.