Oczarowana - nolina
-
- 500p
- Od: 25 sie 2010, o 15:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Oczarowana
Super, ale mają miejsca Twoje kaktuski 

- nolina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
A czy tą folią nie łamiesz im świeżo wykształconych cierni lub ogólnie cierni? Też przerabiałem taki sposób chronienia roślin przed opadami i w przypadku silniejszego wiatru uszkodzenia spowodowane folią przewyższają korzyści płynące z ochrony jaką ta folia pełni. Zwłaszcza gdy rośliny są na etapie rozwijania pąków.
Po uszkodzeniu daszku (własnej roboty) postanowiłem zbudować solidną konstrukcję (drewniany, zaimpregnowany, w pełni ażurowy) prostopadłościan z solidnych listewek. Folię będe przytwierdzał pinezkami do górnej ramy i zdejmował gdy 'pora deszczowa' minie. Obliczyłem, ze wydam na to nie więcej niż 30zł ale za to będę spać spokojnie gdy wyjadę na urlop
. To chyba jeden z mniejszych jakie występują w blokach z wielkiej płyty. Zobacz na wyremontowany blok w tle 
Gosia, remontowali już twój blok? U nas regułą jest, ze balkony na samej górze mają montowane 'daszki' - chyba taki wymóg. Jeśli nie to za niedługo pewnie rozwiążą problem deszczu a wtedy będziesz mogła bez przeszkód hodować kaktusy na balkonie
Po uszkodzeniu daszku (własnej roboty) postanowiłem zbudować solidną konstrukcję (drewniany, zaimpregnowany, w pełni ażurowy) prostopadłościan z solidnych listewek. Folię będe przytwierdzał pinezkami do górnej ramy i zdejmował gdy 'pora deszczowa' minie. Obliczyłem, ze wydam na to nie więcej niż 30zł ale za to będę spać spokojnie gdy wyjadę na urlop

Bez obrazy ale balkon nie jest ogromny - chyba, że to sarkazmnyskadu pisze:Ogromny , szkoda że nie zadaszony

Gosia, remontowali już twój blok? U nas regułą jest, ze balkony na samej górze mają montowane 'daszki' - chyba taki wymóg. Jeśli nie to za niedługo pewnie rozwiążą problem deszczu a wtedy będziesz mogła bez przeszkód hodować kaktusy na balkonie

- nolina
Blok remontowali .Jak ocieplili ściany to mój( wielki) balkon się jeszcze zmiejszył.
o grubośc styropianu.Daszków u nas nie zakładali.
Masz racje niektóre ciernie się łamią ,ale na prawdę rzadko ,pąki na szczęście jeszcze żaden nie odpadł .
Wtykam w ziemię długie wyklałaczki i jakoś są ochronione
Mój balkon jest na prawdę mały i nie mam pomysłu na coś innego,żeby ochronić przed deszczem .Gdybym zrobiła jakaś zabudowę to już nikt by tam nie wszedł.Z czasem może coś wymyślę
Ta folia na razie zdaje egzamin.W tamtym sezonie miałam tak samo.

Masz racje niektóre ciernie się łamią ,ale na prawdę rzadko ,pąki na szczęście jeszcze żaden nie odpadł .
Wtykam w ziemię długie wyklałaczki i jakoś są ochronione

Mój balkon jest na prawdę mały i nie mam pomysłu na coś innego,żeby ochronić przed deszczem .Gdybym zrobiła jakaś zabudowę to już nikt by tam nie wszedł.Z czasem może coś wymyślę

Ta folia na razie zdaje egzamin.W tamtym sezonie miałam tak samo.
- maryjan13
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Z Leroya i Merlina?
Widać teraz różnice pomiędzy przyrostami pędzonymi a normalnymi. U mnie przejawia sie to gęstszym ociernieniem i zmniejszeniem obwodu pędu - na szczęście rośliny są jeszcze małe także za niedługo nie bedzie śladu pobytu w kraju chodaków.

- nolina
Nie tan akurat z OBI ,ale to jeden pies chyba .Rozrośnie się to będzie ok.
Ważne ,ze ładnie o obficie kwitnie.
Ważne ,ze ładnie o obficie kwitnie.
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Wspaniały, ale kolor a kolor to wielka różnica. Czerwony i różowy, oba piękne, a pewnie w innym świetle byłby jeszcze inny kolorek 

- Sebek87
- Od: 10 gru 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspaniały kolorek 

Czy kaktusiki ode mnie rośną, jakby coś nie tak to pisz na pw
- nolina
Basiu miewają się dobrze.Dużo urosły
Zrobię zdjęcia i prześle na PW

Zrobię zdjęcia i prześle na PW

-
- 500p
- Od: 25 sie 2010, o 15:23
Przepiękny kolor, taki żywy i wesoły

- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
A ja tu cały czas siedzę na balkonie i oglądam ;) i zastanawiam się co by tu skubnąć 

- nolina
Kochana na jakim balkonie ,o czym Ty mówisz u mnie od wczoraj popaduje
Szukaj , może znajdziesz coś co Ci wpadnie w oko

Szukaj , może znajdziesz coś co Ci wpadnie w oko