Mnie się podoba tak Green Edge jak i Southern Belle...gdzies tam prorokowałam, że hodowcy lada chwila uraczą nas dwukolorowymi jeżówkami...jak widać, to się powoli zaczyna
Summer Samba bardzo podobna do Hot Papya...ciekawe jak na żywo to porównanie wypada.
Moja kupiona jako echinacea Virgin wygląda tak samo, zastanawiam się czy tylko na zdjęciach są takie podobne i czym się różnią ? I oczywiście gdzie ją można kupić???
Chciałam sie przywitać....... z sympatykami Jeżówki mojej ukochanej......od dawna, jeszcze do niedawna pasjonowała mnie jej historia i zastosowanie zielarskie, od niedawna zaskakuja mnie te piękne odmiany szok, na razie mam niewiele odmiam 6 zaledwie ale wszystko przede mna:) dzis juz wiem ze chce wzystkie ))) Pozdrawiam wszystkich pasjonatów
Kupiłam tą jeżówkę jako 'Hot Papaya' i długo czekałam na kwiatki a tu jak widzę zamiast oczekiwanego pomarańczka
mam jakąś mocno różową choć jeszcze nie do końca rozwiniętą.
No nie uwierzę jeśli z niej jeszcze bedzie pomarańczowa tak jak powinna
Może ktoś z jeżówkofanów będzie wiedział co to za odmianę mi sprzedali?
MORANGO pisze:Chciałam sie przywitać....... z sympatykami Jeżówki
Witaj MORANGO, ja dopiero na forum zobaczyłam jeżóweczkę i też się chyba w niej zakochałam. Niestety na balkonie miejsca nie za dużo, więc w dużą doniczkę wsadziłam różową i taką bordowo-fioletową. Czy rzeczywiście można robić napar z tych płatków? Czy to są ozdobne a zioła są inne?