Niby Nelly jest piękna
Tak sie wszystko zaczęło...
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Tak sie wszystko zaczęło...
Viki bellinka słodka
, a miltonidium ślicznie rozrośnięte
i faktycznie wygląda jak zjazd świętych mikołajów w środku lata
Co do zniekształcenia niektórych kwiatów to faktycznie może być genetyka , takie rzeczy się zdarzają gdy człowiek zbytnio ingeruje w naturę
, następny pęd powinien mieć już kwiaty bez tej dolegliwości
Niby Nelly jest piękna
a i zdjęcia takie bardziej artystyczne ci wyszły
super. 
Niby Nelly jest piękna
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Fajne fotki piegowatego falka

- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
he-he, całkiem fajnie brzmi "Mikołaj", bynajmniej krócej niż "Miltonidium Bartley Shwarz"
Chyba mu zostawię tą ksywkę
Chyba mu zostawię tą ksywkę
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Nie, nie sądzę by był on genetycznie zmodyfikowanyAmator97 pisze:Oj Wiktorio, kolejne cudomam takie samo z resztą
![]()
Czasami tak się dzieje, to przez mieszanie przez ludzi w genach storczyków :/victorys pisze:A ostatni pączek jaki sie na nim otworzył jest też nieco zniekształcony, ale zdjęcie pokażę jak zupełnie sie otworzy. Wygląda jakby z dwóch kwiatków zrobił się jeden
Wiktorio, śliczne Miltonidium oraz ćmówka
Zdjęcia na dobranoc a ja nie mogę się napatrzeć w dzień
Ps. Fajnie że masz identycznego storczyka jak ja
Już się w mim zakochałem
tak jak w moim 
Ps. Fajnie że masz identycznego storczyka jak ja
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- victorys
- 200p

Basiu, dziękuję
Piotr, ten storczyk jest dosyć popularny, u wielu osób tu na forum go widziałam,więc jak przejdziesz sie po wątkach niektórych forumiczów, to jeszcze nie raz się zakochasz
Rysiu, od przodu wyglądał tak:

Jak zakwita, to kwiatki mają kolor taki zielono-żółty, a później blednie i robi się kremowy.
Piotr, ten storczyk jest dosyć popularny, u wielu osób tu na forum go widziałam,więc jak przejdziesz sie po wątkach niektórych forumiczów, to jeszcze nie raz się zakochasz
Rysiu, od przodu wyglądał tak:

Jak zakwita, to kwiatki mają kolor taki zielono-żółty, a później blednie i robi się kremowy.
Pozdrawiam, Wiktoria
Ale obfite kwitnienie
a ile jeszcze pączków ma - No Wiki szykuje się jeszcze długie kwitnienie

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Witaj
Wiktorio ,już kilka razy zaglądałam do Ciebie i dzisiaj się wpisuje w listę Twoich gości .
Widzę że mamy sporo takich samych storczyków, to fajnie ,będę mogła porównywać postępy Twoich i moich
.Jak czytałam o kupowanych przez Ciebie storczykach z przeceny to tak jak bym sama siebie widziała .Teraz trochę mi przeszło (brak parapetów
)
Gratulacje za wytrwałość do reanimowanego .Wiem jaka to satysfakcja zobaczyć korzonek czy listek nawet jeśli ma to trwać rok
Widzę że mamy sporo takich samych storczyków, to fajnie ,będę mogła porównywać postępy Twoich i moich
Gratulacje za wytrwałość do reanimowanego .Wiem jaka to satysfakcja zobaczyć korzonek czy listek nawet jeśli ma to trwać rok
- victorys
- 200p

Rysiu, bardzo proszę, w razie potrzeby posiadam jeszcze kilka fotek
Piotr, niestety te zdjęcia z tyloma pączkami było robione jeszcze wiosną, po prostu nie posiadałam obecnie aktualnego zdjęcia tego falka od przodu. Dzisiaj otworzył mu się ostatni dziwaczny pączek
na jednym z przedłużonych pędów. Ogólnie jest to najbardziej rozrośnięty falek w całej mojej kolekcji. Przedłużył aż 5 z 6 pędów, liczba kwiatków na przedłużonych pędach wynosi 17
Monika, co do obfitości tej rośliny nie śmiem zaprzeczać
Kasiu, mi też juz powoli braknie miejsca na parapetach, a przyszła teściowa dziwnie się patrzy na ta moją chorobę - co miesiąc 2 nowe kwiatki, już doszło do tego,że zaczynam przemycać nowe storczyki i wciskać je gdzieś w środek, żeby nikt nic od razu nie zauważył
Dobrze, że chociaż mój P. mnie wspiera w mojej chorobie i pomaga przemycać nowe storczyki
A teraz pokażę wam tego ostatniego dziwacznego kwiatka który urósł na tym nakrapianym storczyku. Wygląda jakby miał 2 warżki w jednej, zresztą kształt płatków też nieco się różni od pozostałych
Ale i tak mi się podoba

Piotr, niestety te zdjęcia z tyloma pączkami było robione jeszcze wiosną, po prostu nie posiadałam obecnie aktualnego zdjęcia tego falka od przodu. Dzisiaj otworzył mu się ostatni dziwaczny pączek
Monika, co do obfitości tej rośliny nie śmiem zaprzeczać
Kasiu, mi też juz powoli braknie miejsca na parapetach, a przyszła teściowa dziwnie się patrzy na ta moją chorobę - co miesiąc 2 nowe kwiatki, już doszło do tego,że zaczynam przemycać nowe storczyki i wciskać je gdzieś w środek, żeby nikt nic od razu nie zauważył
A teraz pokażę wam tego ostatniego dziwacznego kwiatka który urósł na tym nakrapianym storczyku. Wygląda jakby miał 2 warżki w jednej, zresztą kształt płatków też nieco się różni od pozostałych

Pozdrawiam, Wiktoria
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Wiki, zdażają się takie przypadki, że jest kilka warżek
i tak jest piękny 
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
No cudaczne, ale jaki piękny w swej odmienności .
Uwieczniaj go na zdjęciach ,bo może to być jeden jedyny taki kwiatek tego storczyka
Uwieczniaj go na zdjęciach ,bo może to być jeden jedyny taki kwiatek tego storczyka
- victorys
- 200p

No cóż mogę powiedzieć
Storczyki chyba jeszcze nie raz zaskoczą nas swoją naturą, kwiatkami, kształtem, kolorami i wszystkim innym
A dla odwiedzających mój skromny wąteczek takie oto zdjątko na dobranoc

A dla odwiedzających mój skromny wąteczek takie oto zdjątko na dobranoc

Pozdrawiam, Wiktoria