Ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty

Post »

hejka, wpadłam ponownie :)
ale rododendrony......piękne kolory zaś jeden to kolor, o którym marzę, juz nawet nazwę sobie zapisałam i będe szukać - moja lista chciejciestwa czy nowych roślinek robi się coraz dłuższa!! ;:138
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 4 sie 2011, o 08:42

Post »

który Marto? ;) Wiseman czy Rasputin?
ogród Marty:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=46162" onclick="window.open(this.href);return false;
x-S-l
---

Post »

Wiseman! ;:138 ;:138
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

tak myślałam :) też uwielbiam ten kolor. jak rozkwita jest taki różowawy, potem robi się łososiowy a na koniec przechodzi w taki beżyk.
Życzę Tobie owocnych poszukiwań :)
ogród Marty:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=46162" onclick="window.open(this.href);return false;
x-S-l
---

Post »

no to koniec........tym opisem jeszcze bardziej mi narobiłaś na niego apetytu......oj zaczynam go szukać! ;:138 :tan
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Obrazek
o to widok na "drewnik, drewutnie" mojego ojca. bardziej jest to rupieciarnia ale mniejsza. Na razie posiałam tu jednoroczne aksamitki, fasole ozdobną i wsadziłam cebulki mieczyków, które lada dzień zakwitną :)
Jednak planuję jakoś ambitniej obsadzić tą mini rabatkę. Na kratkę chciałabym "puścić" dwa powojniki w jakiejś fajnej odmianie. najlepiej w kolorze fioletowym, albo bordowym i białym. Nadal jednak zastanawiam co posadzić na dole w nogach clematisów. zastanawiałam się na hortensją bo to trochę taki ogrodowy must have :P ale sama nie wiem. zresztą, poza hortensją musiałoby być coś jeszcze. mam w głowie kilka koncepcji jednak żadna mnie nie satysfakcjonuje do końca. co byście polecili?
Dodam również, że zdjęcie zrobione jest o poranku kiedy jest tam słonce. w południe jest go już trochę mniej a popołudniu jest już tylko cień.
ogród Marty:
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Obrazek
mali, pożyteczni pracownicy w moim ogrodzie :)

Obrazek

Obrazek
ogród Marty:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Witaj Marto na forum!
Bardzo mi miło, że zajrzałaś do mnie na Kaszuby! Zapraszam częściej :lol:
Od razu widać że masz dobrą rękę do roślin. RH - przepiękne! To jedne z moich ulubionych roślin. Na poprzedniej działce miałam kilkanaście. Na Kaszubach rosną kiepsko - to sobie odpuściłam :(
Jaki duży jest Twój ogród? Można się uśmiechnąć o takie bardziej ogólne zdjęcia?
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Ambo19, mój ogród jest niewielki. Na tej posesji mieszka jeszcze moja babcia i ciocia więc ogród jest podzielony. Moja część jest niewielka ale zawsze lepsze coś niż nic. Hm, może w przyszłości będę miała większą działkę (oby)
To takie moje marzenie.
Tymczasem kolejna porcyjka zdjęć. tym razem ogólne widoczki.

Obrazek
taki mam widoczek gdy otworzę drzwi wejściowe mojego domu :) w tym zakątku często jadam z rodzinką latem obiady albo wypoczywam czytając książki :) orzech daje dużo cienia, który jest niezastąpiony w upalne dni :) jednak na mojej działce trochę go już za dużo :(

Obrazek
dzieło mojego taty ;D pergola, która ma już jakieś 9 lat i nadal nieźle się trzyma, pnie się po niej róża, która w czerwcu jest obsypana pięknymi czerwonymi kwiatami.
po drugiej stronie jest bardziej szlachetna odmiana, która niestety przymarzła w tym roku ale na szczęście jakoś się odrodziła.

Obrazek
a tutaj widok na sędziwą konstrukcje, która niestety trochę się już pochyla ;D po niej pnie się jeszcze bardziej sędziwe winogrono, jest ono chyba od zawsze w naszym ogrodzie. Ma pyszne owoce, których smak jest jednym z ulubionych smaków dzieciństwa. Jednak, już go nie zaznam bo od kilku lat winorośl dopadł grzyb i z owoców nici :(

Przepraszam za nieciekawą jakość zdjęć ale coś mi ostatnio nie wychodzą.
Mam nadzieję, że was nie zanudziłam opisami.
ogród Marty:
x-S-l
---

Post »

oj tam, jakie tam zanudziłaś - pisz ile chcesz, z przyjemnością się czyta ;:196 ;:196
też mam takie starą winorośl, odkąd pamiętam zawsze było u mnie na działce i oparte na takiej, starej metalowej pergoli, która w tym roku się zbuntowała i się przechyliła..........jak będe dziś na działce to zrobię zdjęcie i wrzucę u siebie :wit
zawsze możesz zrobić sobie szczepki :uszy
pannaM
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Obrazek
moje mini-wrzosowisko o poranku ;)

Obrazek
mój najnowszy nabytek, śliczny wrzosik ;)

Obrazek
to dabecja kantabryjska ;) w centrum ogrodniczym pod nazwą wrzosiec, ale ja od razu wiedziałam, że to coś innego bo wrzośce kwitną przecież wiosną i mają igiełki a nie takie liście. mam nadzieję, że jakoś przezimuje na moim wrzosowisku i będzie zdrowo rosła.

Obrazek
pierwszy kwitnący mieczyk ;)

Obrazek
ogród Marty:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładna ta dabecja; ech, ci kompetentni sprzedawcy w ogrodniczych :roll: :lol:
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj Marto , śliczny ten ubiegły rok był u Ciebie
a w tym roku , jak to wygląda?
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”