Co to jest?
Re: Co to jest?
to jest jakaś ćma
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chcę dodać, że wielkość tego owada to5-6 cm, kolor bursztynowy.
Witam mam problem a mianowicie prośbę mam tajemnicze zwierze na dach które buszuje między płytami ,belkami nośnymi a watą cieplną . Nie wiem co to za zwierze .Ostatnio znalazlem na kostce brukowej koło rury idącej z rynny w doł znalazłem odchody tego zwierzęcia były w nich biedronki,muchy oraz pestki(rura od rynny była porysowana od pazurów) i mam do państwa pytanie cóż to może być za zwierze?walcze z nim od 2 lat próbowałem wszystkiego od jajek do pułapek na szczury i lisy,kuny,koty nic proszę błagam o odpowiedzi co to może byc za zwierzę?
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To zapewne kuna domowa 

no ale kuna się raczej nie żywi owadami
Jak najbardziej żywi się owadami , je też dużo owoców . Też myślę że to kuna .Poluje na myszy i szury , taki z niej pozyteksamimat pisze:no ale kuna się raczej nie żywi owadami

Pozdrawiam Dorota
Moje rośłiny
Moje rośłiny
A więc jak postępować z takim zwierzęciem?Chciałbym się go bozbyć
- maria.k55
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 16:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Poszukaj posty tu w tym dziale na temat kuny domowej, między innymi mojego autorstwa, i odrazu bardzo współczuję, potrafi doprowadzić człowieka do szału, a na koniec i tak wygrywa.
No dziękuję mam już nie wyspane 2 lata
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
Jedyny sposób pozbycia się, to musisz ją odciąć od dostępu do twojego dachu. Musisz go uszczelnić, bo inaczej może Ci narobić sporo szkód. Mojemu koledze wyniosła prawie całe ocieplenie dachu. Próbował wszystkiego. Dopiero jak założył siatki stalowe, takie, że nie mogła wejść pod dach, to się wyniosła.
Powodzenia i cierpliwości
Powodzenia i cierpliwości

Aha tylko ciekawe jak wyszła skoro nie mogła wejść
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
To był skrót myślowy. Aby uzupełnić ocieplenie musiał zdemontować sporo dachówki, a więc wtedy wyszła.