Wiktorio- dziękuję. Kocham słońce i moje zielone - też.
Anita91- witaj miło ;) Dziękuję za komplementy. Chyba dobrze Trafiłaś, bo dziś jedno z maleństw hojowych będę pokazywać...
Anjju- chyba skusiłam "owocnie"...
Sari- dziękuję w imieniu moich kwiatuszków
Zeberko- maluch się przyjął i puścił dwa listeczki. Też lubię o takim kształcie - listki fiołków.
Elizabetka- dziękuję. Kolejne skrętniki rosną w siłę. W przedszkolu skrętnikowym mam tłok, przy niektórych listkach jest po 7 sadzonek nawet...
Arlet- widziałam i podziwiałam Twoją masdevallię. Fiołek już rośnie...
Renatko- ja wpisałam nazwę, jakiego fiołka dostałam. Ale fajnie, że listeczki są rozsyłane od Koleżanek forumowych. Tym samym fiołkomania się rozszerza po świecie...
Wanda7- ciekawe porównanie, oby okazało się rzeczywistością
Renio- maluch dziękuje za komplementy.
Aga11- witaj u mnie. Podziwiam...tyle stron obejrzeć. Dziękuję za poświęcenie czasu dla moich zielonych i zapraszam na kolejna porcję fotek.
Dziś parę zdjęć moich maluszków. Hoja australis lisa puściła dwa, ślicznie wybarwione listeczki:
Alsobia powoli wypełnia doniczkę. Przyczepiam końcówki pędów, za pomocą drucika, do podłoża. Dzięki temu małe sadzonki szybko puszczają korzonki i ładnie rosną:
I moje przedszkole skrętnikowe... Coraz więcej sadzonek przy listkach. A młode sadzonki białego i różowego, już kwitną w najlepsze: