Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ja na razie nie spieszyłabym się z odsłanianiem.Tym bardziej, że zapowiadają ujemne temperatury w nocy jak również w dzień. Przyjdzie pora i na te prace, a na razie trzeba uważać, aby nie podgniwały pędy roślin.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przebiegłam pędem przez zaległe strony, zobaczyłam masę pięknych zdjęć, trochę poczytałam... :D :D :D
Ja już "rozpakowałam" moje rośliny, chociaż sianko na korzeniach jeszcze zostawiłam na wszelki wypadek a zdjęte zabezpieczenia co wrażliwszych roślin trzymam jednak w pogotowiu... W zeszłym roku zima dala o sobie znać pod koniec marca, kiedy już się wydawało, ze nadeszła na dobre wiosna... :wink:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alutka jak miło Cię powitać w moim kogrobuszu :!: :lol: Wiem, że masz spore zaległości, więc tym bardziej miło, że zajrzałaś.
Tak, tak ...okrycia trzeba trzymać w pogotowiu, bo nigdy nic nie wiadomo. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Grażynko wiosnę masz piękną .
Przylaszczka kwitnie już na całego :P . Wiosna to bardzo piękna i wyczekiwana pora roku , i my już mozemy się nią cieszyć. Śniezyce masz cudne .

Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Dziękuję Grażynko, ze nie ochrzaniłaś mnie, że się szarogęszę u Ciebie ;) :lol:
Ja się tu rzeczywiście czuję jak...no, moze nie u siebie w domu, ale u siebie w ogródku ;:1
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu - zaglądałam do Ciebie i wiem, że też już wiosenka zawitała w twoje progi. Ja czekam na dalsze fotki u Ciebie, bo będzie co oglądać w tym roku na twoich arach :wink: :lol:

Izo - bardzo się cieszę, że dobrze się tu czujesz - trzymaj tak dalej. ;:113
Czy już mogę wysłać Ci wiosenne kwiatki ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Grażynko, odpowiedź brzmi ... Tak! ;:87
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Grazynko :P .
Dzisiaj , dopiero teraz skończyłam czytać i oglądać całą twoją pierwszą czesć wątku.
Masz piękny ogród i faktycznie zasługije na miano nazwy Kogrobusz :lol: .
Jest tyle tego że nie sposób wszystkiego zapamietać.
Mam kilka chciejstw ale to podam ci na pw bo musiałam sobie robić notatki :oops: - taką mam pamięć niestety :(
Liliowce masz przepiękne i dodadkowo ten dzwonek czosneczkolistny jest cudo.
Datury bajeczne :shock: .
Nie będę pisała o wszystkich kwiatach bo strony by zabrakło a i tak bym wszystkiego nie wymienila.Oczko wodne to wygląda jak prawdziwy staw :shock: , jest się czym pochwalić :lol:
Oglądałam twoje chryzantemy ;:111 i jestem nimi zauroczona . Czytałam też o kociaku i aż mnie ścisnęło w środku :cry: . Bardzo mi zal że tak się stało :x .
Grażynko a skąd ty ten las z grzybami znalazłaś u siebie w ogrodzie :shock: . Nigdy bym nie przypuszczała ze można mieć u siebie tyle smakowitych grzybków :lol: . Ja kiedyś wzięłam troszkę grzybni z lasu do siebie na działkę i wyszly a owszem , ale same psiaki i miałam utrapienie żeby to potem zlikwidować ze swojej dzialki.
Piękne zdjęcia oglądałam u ciebie z Mołczyna :shock: :P . Było co pooglądać i bardzo żałuję ze wczesniej nie byłam na bierząco w twoim ogrodzie.
Ale się rozpisałam :oops: .
Teraz zaczynam oglądać twoją drugą część od pierwszego postu :P

Pozdrawiam cieplutko.

A i jeszcze powiedz mi co to za kwiatek bo jest śliczny
http://images31.fotosik.pl/54/82031228bb03919fmed.jpg
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Witaj Grażynko!
Piękne kępy Przebiśniegów i Śnieżyc, też chciałabym mieć już takie.
Ja też podglądam kwiatuszki sąsiadki i cieszą moje oczy nie mniej niż moje. :D
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Joluś.
Strasznie się cieszę ;:87 , Ze udało Ci się przejrzeć mój ogródek do końca i nie zanudziłaś się czytaniem postów. Miło mi :lol: , że podoba Ci się u mnie.
Mam w ogródku 2 duże świerki, które 45 lat temu sadzili moi rodzice. Musiały być przycięte z góry, bo były już za wysokie. Nigdy nie rosły pod nimi grzyby, aż dopiero w zeszłym roku urosły najprawdziwsze kanie. Sama byłam zdumiona do potęgi, ale łączę to z faktem iż od 4 lat nie stosuję już chemii w ogrodzie. Staram się walczyć z chorobami i szkodnikami tylko naturalnymi metodami. To prawdopodobnie zaowocowało grzybami. Z kolei w drugim ogrodzie pojawiły się kozaki, gołąbki i rydze. Też pod świerkami.
A więc potwierdziło się to, że brak chemii owocuje dorodnością i plonami. Ja już nie będę stosowć chemicznych preparatów tylko natyralne. Oczywiście nie zawsze odnosi się sukces, ale nagradzane to jest innymi zbiorami. Natura sama najlepiej wie jak ma funkcjonować.
Ta roślinka, która tak Ci się podoba, to czosnek niedżwiedzi. Właśnie powolutku zaczyna wyłaniać się z ziemi. Kwitnie tak jak inne czosnki, ale ma tą zaletę że jest jadalny. Jego liście mają smak czosnku i są doskonałe do surówek, sera i na kanapki. Pyszna jest też zupa z dodatkiem jajka, grzanek lub kluseczek. Jest niesłychanie ekspansywny, gdyż rozmnaża się zarówno przez cebulki jak i nasiona. Kwiaty są pachnące i miododajne.
Joluś , uściski dla Ciebie i przytulanko :wink: :lol:
Trzymaj się zdrowo, bo u mnie dzisiaj grypowa pogoda.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dorotko - ja też zaglądam do sąsiadki, bo i jak tu nie patrzeć jak oczy spragnione każdego kwiatka jaki się teraz pokaże. A że są piękne, to chyba nikt nie zaprzeczy, choć takie malutkie. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko już teraz jestem u ciebie na bieżąco bo skończyłam właśnie czytać ostatni post ;:10 .Moje chciajstwa od ciebie zaraz napiszę na pw , ale w ogóle to jestem pod wielkim wrażeniem twojego ogrodu :P .Ja też nie długo będę miała jolobusz bo bardzo mi się to podoba :D . Kocham kwiaty tak jak i ty i wcale mi to nie przeszkadza że jest ich nadmiar :lol: .
Teraz dojdą jeszcze krzewy od ciebie bo już nasionka powysiewałam i będę miała raj ;:87 .
Byłam wczoraj u siebie na działce i znowu powychodziły inne kwiatki . Potem je pokażę u siebie.

Pozdrawiam cieplutko bo we Wrocławiu jest słoneczko i ciepło.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolciu - bardzo się cieszę, że masz jakieś chciejstwa. Listę poczytałam. Zerknij na pw. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oprócz śnieżyc i przebiśniegów zakwitła u mnie puszkinia i jaśmin nagokwiatowy / pięknie pachnie / .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Małym ogródkiem przed domem całkiem zawładnęły śnieżyce, a wygląda to tak.

Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Grażynko śnieżyce wiosenne -przepiękne!Jak długo rozrastały się w taką ilość?Bo chyba nie kupowałaś tylu sztuk?
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”