Co do miejsca do nasadzeń, to ciągle mam jeszcze sporo, bo mój ogródek ma dopiero roczek i nadal jest w większości niezagospodarowany. Ale powoli, powoli, pomysły przychodzą, w miarę upływu czasu i nabywania doświadczenia...
Działeczka w cieniu dębu 1
- Dzialeczka
- 500p

- Od: 28 kwie 2010, o 21:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka w cieniu dębu 1
Dziewczyny, dziękuję za sugestie
Tło z iglaków może być ciekawe; zobaczę, co uda mi się znaleźć w nursery (mamy długi weekend, więc chyba wybiorę się na ogrodnicze polowanie
)
Co do miejsca do nasadzeń, to ciągle mam jeszcze sporo, bo mój ogródek ma dopiero roczek i nadal jest w większości niezagospodarowany. Ale powoli, powoli, pomysły przychodzą, w miarę upływu czasu i nabywania doświadczenia...
- grazka2211
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu Ty to masz szczęście, swoje marzenia możesz realizować.Ja swój ogród widzę tylko w wyobraźni na realizacje nie mam ani miejsca ,ani własnego wielkiego ogrodu.
Pomysł Wandy jest super.Zasłonięcie kompostowników które u mnie widziałaś jest tylko sezonowe.
Pomysł Wandy jest super.Zasłonięcie kompostowników które u mnie widziałaś jest tylko sezonowe.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Dzialeczka
- 500p

Grażynko, jestem pewna, że Twoja tymczasowość w ogrodzie skończy się prędzej czy później i będziesz się cieszyć własnym kawałkiem ziemi
Nie wiem, jak Ci tam na Wyspach, ale skoro zdecydowałaś się na emigrację z Polski, może zechcesz zahaczyć i o ten kontynent
A miejsca Ci tutaj dostatek, oj dostatek
A ostatnio powstało nawet lobby, które chce skłonić rząd kanadyjski do przyjmowania większej liczby Polaków... 
- grazka2211

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Asiu nie mogę narzekać ale jak na razie wynajmuję dom z niewielkim ogródkiem.A moje marzenia są zbyt wygórowane chyba że w totka wygram
( na realizacje swoich marzeń potrzebowałabym chyba z 4 ha.ziemi) .Za Ocean nie myślę się wybierać.O wyjeździe na Wyspy też nie myślałam ale życie pokazało swoje.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
- Dzialeczka
- 500p

Krótka wycieczka do centrum ogrodniczego zaowocowała kilkoma zakupami...
Część kwiatów zamieszka na nowej rabacie... Nadal nie kupiłam iglaków do zasłonięcia kompostowników, ale muszę jeszcze przemyśleć całość kompozycji. Na razie zrobiłam trochę nasadzeń (zdjęcia wkrótce
), mąż przytargał kamień
, a jacuzzi dla ptaszków jeszcze w sklepie...

I wesoła Ruby Star...

Gaillardias... Uwielbiam je za to, że kwitną całe lato... :P

Jakiś burakopodobny obywatel
i anemone tomentosa

Skusiła mnie też lobelia hybrid Queen Victoria i śliczny floksik Peppermint Twist ...

Dziś lecę pielić, bo pogoda przyjemna, a badyle że ho, ho...

I wesoła Ruby Star...

Gaillardias... Uwielbiam je za to, że kwitną całe lato... :P

Jakiś burakopodobny obywatel

Skusiła mnie też lobelia hybrid Queen Victoria i śliczny floksik Peppermint Twist ...

Dziś lecę pielić, bo pogoda przyjemna, a badyle że ho, ho...
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Joasiu, Dzięki,że,zajrzałaś.Widzę,że ruch ww Twoim ogrodzie.Masz śliczne jeżówki.Ja też kupiłam,wszystkie kolory,ale niestety mi zdechły.Tz; nawet mi nie wzeszły.Pozdrawiam Gosia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joasiu śliczne zakupy, ogródek wzbogaca sie o kolejne piękności
Zielsko faktycznie rośnie na wyścigi, wilgotna i ciepła pogoda sprzyja temu jak najbardziej.....aż trudno nadążyć z poskramianiem go
Zielsko faktycznie rośnie na wyścigi, wilgotna i ciepła pogoda sprzyja temu jak najbardziej.....aż trudno nadążyć z poskramianiem go
- Dzialeczka
- 500p

Gosiu
, nie mam doświadczenia z nasionami jeżówek, ale z innymi a i owszem. Poza łubinem ozdobnym i małą malwą posiane kwiaty mi się nie darzą
. Inaczej z warzywami - nie kupuję sadzonek, zawsze sieję swoje (łącznie z pomidorami i ogórkami) i cieszę się naprawdę dobrymi plonami. Kwiaty siane z mojej ręki są natomiast kiepskie...
Agnieszko
, ziele mam ogromne, ale w ogrodzie skała - graczki wbić się nie da, taka susza. Wyrywam zielsko, trochę zruszam, ale to syzyfowa praca 
Agnieszko
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Joasiu, butako podobnego obywatela posadź do tyłu, to ponstemon, u mnie dorasta do 60-70cm. 
- Dzialeczka
- 500p

Trochę kolorów zza okna... Co rano wstaję i sprawdzam, co się zmieniło w moim małym królestwie
Widok ogólny ... wiele kwiatów już przekwitło, ale wiele też jeszcze uśmiecha się wesoło...

Hipcio zadebiutował
Mam nadzieję, że uda mi się wychować go na przystojnego, wysokiego faceta...

Delphinium i mała hortensja forever & ever, jeszcze w doniczce, ale już ma lokal zaklepany

Po drugiej stronie inni nie próżnują
Nareszcie pomidorki! W tym roku jakoś nie spieszyły się z dojrzewaniem
Ogóreczki tuż przed kiszeniem (i siostra cukinia...)

I maluchy: szpinak, bazylia i cilantro (kolendra) . Ciekawe, czy zdążą urosnąć
Upały mają trwać do końca lata, więc może

Widok ogólny ... wiele kwiatów już przekwitło, ale wiele też jeszcze uśmiecha się wesoło...

Hipcio zadebiutował

Delphinium i mała hortensja forever & ever, jeszcze w doniczce, ale już ma lokal zaklepany

Po drugiej stronie inni nie próżnują
Nareszcie pomidorki! W tym roku jakoś nie spieszyły się z dojrzewaniem

I maluchy: szpinak, bazylia i cilantro (kolendra) . Ciekawe, czy zdążą urosnąć

- Dzialeczka
- 500p

Igoiga23 pisze:Joasiu, burako podobnego obywatela posadź do tyłu, to ponstemon, u mnie dorasta do 60-70cm.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No proszę, jakie dorodne warzywka z własnej uprawy. To naprawdę duża przyjemność pójść do ogrodu, skubnąć to i owo i przynieść do domku na obiadek, Ja mam trochę ziół, ale kiedyś, dopóki nie pojawiły się u nas tzw. kwaśne deszcze, też uprawiałam pomidorki i ogórki. Miłe to było. 
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Pomidory i ogórki - palce lizać
Rewelacja !
Roślinne zakupy super
Roślinne zakupy super
- Dzialeczka
- 500p

Wandziu
, póki co, lekceważę kwaśne deszcze i uprawiam ogródek niemal po franciszkańsku. Warzywa cieszą i smakują lepiej niż te ze sklepu. Sałaty mamy tyle, że od kilku tygodni nie kupiliśmy żadnej.
A jeśli chodzi o zioła, to ostatnio nabyłam dehydrator, w którym suszę je i zamykam w szczelnych słoiczkach
. Jestem zachwycona rozwiązaniem, bo zioła pachną pieknie i nie tracą koloru, a co więcej, nie muszę ich mrozić ani w inny sposób przechowywać na zimę.
Agatko
, cieszę się, że wpadasz do mnie, bo ostatnio jakoś krucho z wizytami w moim wąteczku
. Za to w ogródku, a i owszem - przez ostatni weekend przewinęło się ponad dwanaście osób, częściowo niezależnie od siebie
. Zmęczona jestem tymi kawkami i obiadkami, ale zadowolona 
Agatko
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Joasiu, zaglądam chociaż nie zawsze się wpisuję. Teraz sezon ogrodowo-urlopowy. Życie towarzyskie i rodzinne kwitnie, więc i forumkowych odwiedzających mniej. Poczekaj aż się zaczną długie wieczory...
Jakie dorodne warzywa, ja mam tylko pietruszkę. Ale ziół sporo: kilka gatunków mięty, melisy, oregano, rozmarynu. U mnie bardziej pełnią funkcję ozdobną, ale melisę, mięte i szałwię zbieram.
Życzę udanego dnia i pozdrawiam
Jakie dorodne warzywa, ja mam tylko pietruszkę. Ale ziół sporo: kilka gatunków mięty, melisy, oregano, rozmarynu. U mnie bardziej pełnią funkcję ozdobną, ale melisę, mięte i szałwię zbieram.
Życzę udanego dnia i pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...