Mój ogród na wsi
- majka300
- 1000p

- Od: 21 sty 2010, o 21:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na wsi
Aniu jeśli się nie mylę to miałaś imieninki
dużo szczęścia, zdrowia i uśmiechu, dużo kolorów w ogrodzie i samych przyjemnych i spokojnych dni.

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat
Zapraszam
-
beatab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Aniu- ale ze mnie gapa o imieninach zapomniałam- Wszystkiego najlepszego- zdrówka życzę i wnuków chętnych na grzybobranie (sama o takich marzę) 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Aniu Wszystkiego Najlepszego,
najpiękniejszego ogrodu na wsi,
zdrówka
i jeszcze raz wszystkiego Naj.....
Ogród już jest piękny.
najpiękniejszego ogrodu na wsi,
i jeszcze raz wszystkiego Naj.....
Ogród już jest piękny.
Majka, Beatka i Marylka dziękuję bardzo za życzenia.
Marylka , no pewnie ,że mój ogród na wsi jest najpiękniejszy , bo inni we wsi nie mają ogrodów kwiatowych

Marylka , no pewnie ,że mój ogród na wsi jest najpiękniejszy , bo inni we wsi nie mają ogrodów kwiatowych
-
beatab

Aniu- a u nas ogłosili konkurs "Piękna zielona gmina" i wieś powoli robi się ładniejsza od miasta - w tym roku 34 uczestników a ogródki aż miło popatrzeć- co prawda nie można tych ogrodów porównywać ( bo jak porównać ogród babci od tego, który zaprojektował i wykonał ogrodnik, nagrody za uczestnictwo) - może w Twojej gminie też taki konkurs by się przydał????
Beatka , może by się i przydał ale nie tam , bo to takie zadupie na uboczu.Napisz jak udało się grzybobranie.
-
beatab

Aniu - dzisiaj też byłam w lesie - już po grzybach- teraz chyba przerwa wakacyjna

- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu wiele zależy od ludzi i żadne zadupie nie ma nic do rzeczy ale ludziom brak bodźca do działania dlatego miejscowe władze czy tez społecznicy organizują mądre konkursy a ludziska lubią rywalizację..Anna Guba pisze:Beatka , może by się i przydał ale nie tam , bo to takie zadupie na uboczu.Napisz jak udało się grzybobranie.
Tak było w mojej małej rodzinnej wsi wiele lat temu a potem to już z rozpędu gospodynie ukwiecały ogródki przed domem a potem nawet podwórka.
Pozdrawim
- zuzia55

- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
No właśnie , gdzie się podziewaszzuzia55 pisze:ANIU-wyjechałaś na wakacje?Pokaż trochę ogrodu,co Ci teraz kwitnie?
-- Wt 23 sie 2011 19:37 --
No właśnie , gdzie się podziewaszzuzia55 pisze:ANIU-wyjechałaś na wakacje?Pokaż trochę ogrodu,co Ci teraz kwitnie?
Dziewczyny , nigdzie nie wyjechałam siedzę w obu ogrodach , pracy i domu.Oczywiście w soboty i niedziele grzybki ale tych niewiele , bo tylko kurki i trochę czerwonogłowków.Ziemniaki na wsi wykopane to teraz będę miała więcej czasu na forum.
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie też zastój w grzybach , chyba za sucho .. ale w ogrodzie wszystko po ciężkiej pracy wraca do normy, rabatki podniesione i przekopane , śmierdziały jak diabli ,najbardziej z daliami .. Na warzaywniku została tylko marchewka , resztę zgniło . dobrze że warzywa przyprawowe posiałam przy tarasie , nawet ładnie rosną , najładniej seler ..
Dalie na wsi - w tym roku są cudne

Następne

ta jest prawie czarna ale aparat nie pokazuje prawdziwego koloru

ta jest prawie czarna ale aparat nie pokazuje prawdziwego koloru
Rzeczywiście, cudne 
Ostatnią chyba też mam
Aunt Norma?
Ostatnią chyba też mam