ogród Jacka :)
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ogród Jacka :)
Jacku u mnie by się to przydało, chyba sobię sprawię taki sprzęt
-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
polecam
co prawda trawnik przez pewien czas wygląda jak na zdjęciach, ale odbije i mam nadzieję, że będzie piękny:)

- aage
Muszę kupić a jaki masz elektryczny??? Jakiś firmowy czy taki no name
- aage
A jednak firma 

Jest to turzyca palmowajaclaw pisze:Comcia: to jest trawka, ale niestety nie znam nazwy

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Dzięki chłopaki :P
Spodobała mi się i aż się zdziwiłam dlaczego jej jeszcze nie mam ale już wiem - lubi wilgoć a u mnie roślinki mają szkołę przetrwania i z podlewaniem krucho....
Jacku - gratuluje pięknej trawki
Spodobała mi się i aż się zdziwiłam dlaczego jej jeszcze nie mam ale już wiem - lubi wilgoć a u mnie roślinki mają szkołę przetrwania i z podlewaniem krucho....
Jacku - gratuluje pięknej trawki

-
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
Aeracja to nakłuwanie trawnika w celu napowietrzenia części podziemnych darni, pomaga krzewieniu się korzeni, dotarciu nawozów, powietrza i wilgoci do najgłębszych części trawnika.
Wertykulacja to nacinanie darni w celu rozluźnienia wierzchniej warstwy trawnika i usunięcia filcu.
Więc po pokazanych fotkach był się skłaniał do definicji wertykulacji ... bo mój traewnik wyglądał właśnie tak po zabiegu wertykulacji na wiosnę.
PS.
a możesz pokazać fotkę tego swojego sprzętu
Wertykulacja to nacinanie darni w celu rozluźnienia wierzchniej warstwy trawnika i usunięcia filcu.
Więc po pokazanych fotkach był się skłaniał do definicji wertykulacji ... bo mój traewnik wyglądał właśnie tak po zabiegu wertykulacji na wiosnę.
PS.
a możesz pokazać fotkę tego swojego sprzętu
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
-
- 200p
po wertykulacji trawnika praktycznie nie widac, tylko gola ziemie
przynajmniej u mnie. Wiem ze zabieg wertykulacji wykonuje sie wiosna na przelomie marca i kwietnia, a aeracje najlepiej w lipcu
zdjecia poki co nie dodam poniewaz jestem poza domem i mam tylko dostep do internetu w telefonie, dlatego przepraszam za brak polskich znakow.

-
- 500p
- Od: 2 lut 2008, o 17:12
Jacku, gratulacje!!! Jestem pełna podziwu dla ludzi młodych tak ogrodowo zakręconych!!! Ogród cudny, tajemniczy, nastrojowy. Taras śliczny. Gdybym taki miała, chyba nie ruszałabym się z niego i piła litry kawy ( to moje ulubione zajęcie na tarasie). Napisz proszę, czym i jak często zasilasz pelargonie!

-
- 200p
dziękuję
też lubimy z rodzinką wypić kawę na tarasie
pelargonie zasilam nawozami w proszku, najczęściej firmy agrecol raz w tygodniu
częściej dokarmiam jedynie surfinie- co 2 dni 

pelargonie zasilam nawozami w proszku, najczęściej firmy agrecol raz w tygodniu

Ja robię wertykulację wiosną i po zabiegu dosiewam. Zabieg przydało by się powtórzyć latem - już jest mnóstwo tego filcu pod spodem. Nie mam już jednak na to czasu ani siły. 

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jacku,pocieszyłeś mnie z petuniami, bo ja swoje też kilka dni temu obcięłam, bo od ciężaru wody zupełnie się rozłożyły.Będę czekała na nowe kwiatki,na razie nic nie widać.Też planuję zrobić teraz aerację,M przed wyjazdem zmienił mi wałek,ale nie mam kiedy skosić trawy,bo codziennie pada,a nawet jak na trochę przestanie to trawa i tak jest mokra.