Gziki.Jak się ich pozbyć?
Gziki.Jak się ich pozbyć?
Witam!!! jak w temacie...czy jest sposób żeby pozbyć się uciążliwego sąsiedztwa gzów? Mieszkam niemalże w lesie, a w jednym z jego zakątków w rogu działki...bytują sobie gzy, które w zależności od pogody dokuczają mniej lub bardziej w tym roku jednak zdecydowanie jest ich mniej ale za to bardziej nas ganiają... jak idziemy w miejsce gdzie sobie siedzą.Odpada nie chodzenie bo jest tam nieopodal jedna z bram na posesję itd...czego użyć żeby gnojki załatwić? nazbyt agresywna chemia raczej odpada gdyż upodobały sobie akurat okolicę, gdzie jest najwięcej borowików...wprawdzie jak przychodzi czas na borowiki to gzy znikają ale boję się, że u użyta wcześniej chemia zatruje podłoże czy coś tam...a może się mylę...poradźcie
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 24 cze 2011, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Gziki.Jak się ich pozbyć?
Witam zobacz na forum dla zwierzat np.Konie tez maja ten problem i ich opirkunowie
A po za tym jak powiedziales to sezon, jak jednego zalatwisz przyleci nastepny z rodziny ,
sposob mojej babci ale na pszczoly wykapac sie ( zapach POTU ,Kosmetykow zneutralizowac) i troche octem posmarowac sie pszczelarze tak robia i nie gryza a po za tym strach wydziela u ludzi adrenaline a to tez przyciage te.cytuje (GNOJKI) Ale jak widze warto poczekac na sezon grzybobrania .Pozdrawiam
A po za tym jak powiedziales to sezon, jak jednego zalatwisz przyleci nastepny z rodziny ,
sposob mojej babci ale na pszczoly wykapac sie ( zapach POTU ,Kosmetykow zneutralizowac) i troche octem posmarowac sie pszczelarze tak robia i nie gryza a po za tym strach wydziela u ludzi adrenaline a to tez przyciage te.cytuje (GNOJKI) Ale jak widze warto poczekac na sezon grzybobrania .Pozdrawiam

- malla
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 17 lip 2011, o 22:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a co to są gziki??
szczerze mówiąc dopiero zaczynam przygodę z działką i ciągle dziwi mnie coś nowego
zadziwiające jest to, w jak krótkim okresie można dużo się nauczyć
szczerze mówiąc dopiero zaczynam przygodę z działką i ciągle dziwi mnie coś nowego

zadziwiające jest to, w jak krótkim okresie można dużo się nauczyć

...takie małe GZY...kąśliwe 

Małe,mówisz?Te jasne,blondynki, trochę większe od osy,są małe?
ahaha...no dobra to wkleję foto dla jasności
))