Storczyki Asi
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Asi
Sylwio dziękuję
, ja moje też chciałam sprzedać ale zawsze jak o tym napiszę, to puszczają pędzik, mam jeszcze jedną bez pęda ale ona kwitła w lutym-marcu, kupiłam w castoramie, moje błędy były takie , że moczyłam je raz na tydzień , teraz moczę co 3 dni i są efekty, od tego sprzedawcy są strasznie słabe vandy, mają małe korzenie.

- mis20
- 1000p
Arletko specjalnie dla Ciebie fotka grupowa

Dziś trafiłam na promocję w kauflandzie, były przecenione po 3,99 zł z osłonką ceramiczną, wykupiłam wszystkie 5, trzy są dla mnie i po jednym dla mamy i siostry.
Pomóżcie mi kochani jak hodować storczyka w spagnum? A może przesadzić do normalnego podłoża? Nie mam dobry doświadczeń ze spagnum, obecnie jest takie wilgotne, jakby były podlane.

Dziś trafiłam na promocję w kauflandzie, były przecenione po 3,99 zł z osłonką ceramiczną, wykupiłam wszystkie 5, trzy są dla mnie i po jednym dla mamy i siostry.
Pomóżcie mi kochani jak hodować storczyka w spagnum? A może przesadzić do normalnego podłoża? Nie mam dobry doświadczeń ze spagnum, obecnie jest takie wilgotne, jakby były podlane.
- renatas
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale masz farta Asiu
też bym zgarnęła wszystkie,są słodkie.
Ja jedną miniaturkę przesadziłam kiedyś do podłoża i nie służyło jej to ,wróciła z powrotem do spagnum i... zakwitła!

też bym zgarnęła wszystkie,są słodkie.
Ja jedną miniaturkę przesadziłam kiedyś do podłoża i nie służyło jej to ,wróciła z powrotem do spagnum i... zakwitła!
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
No super Ci się trafiła przecena
Moja miniaturka obecnie trafiła do drobnego podłoża i chyba nie narzeka bo wypuściła dwa nowe korzonki - trzeci się przebija no i uraczyła mnie dwoma pączuszkami

Moja miniaturka obecnie trafiła do drobnego podłoża i chyba nie narzeka bo wypuściła dwa nowe korzonki - trzeci się przebija no i uraczyła mnie dwoma pączuszkami

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Takie miniaturki w takiej cenie...super okazja, gratuluję zakupu
W mojej kwiaciarni za 10zł przekwitnięte chcieli mi sprzedać
Asiu, ja moje miniaturki, wsadziłam razem do jednej doniczki (gruba warstwa keramzytu i doniczka nr15), rosną świetnie - mieszanka kory i spagnum. W samej korze bałabym się je uprawiać chyba...

W mojej kwiaciarni za 10zł przekwitnięte chcieli mi sprzedać

Asiu, ja moje miniaturki, wsadziłam razem do jednej doniczki (gruba warstwa keramzytu i doniczka nr15), rosną świetnie - mieszanka kory i spagnum. W samej korze bałabym się je uprawiać chyba...
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Asiu też mam takie z casto... były zalane wiec w ruch poszły ręczniki papierowe... potem rozluźniłam spagnum i troszkę go usunęłam dosypałam nieco keramzytu i sobie radzą
ale te osłonki są słodkie tylko myślę, że zbyt ciasne i woda słabo przesycha co może źle rokować korzonkom
to tylko moje doświadczenia może ktoś ma inne 

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

Ale miniatureczki super

U mnie w Kauflandzie dla zwykłych klientów przecen nie ma

- belkabb
- 10p - Początkujący
- Od: 27 lip 2011, o 14:32
- Kontakt:
Witam:)
Założyłam dopiero dziś konto
Posiadam 2storczyki i chciałabym powiększyć moją kolekcje:) Czy ma ktoś może do sprzedaży małe sadzonki storczyków? Też chciałabym je kolekcjonować:D są bardzo wdzięcznymi kwiatami:)
Czekam na odpowiedz:)
Założyłam dopiero dziś konto

Czekam na odpowiedz:)
" Bez łez trzeba przeżyć ten dzień..."
- mis20
- 1000p
Dziękuję wszystkim za rady i wskazówki oraz miłe słowa
Arletko u nas też wszystko kupują z lepszych przeceniony sprzedawczynie, one nawet jak jest pierwsza przecena storczyków , to chowają na zaplecze ładniejsze i kupują jak są przecenione po 1 zł.
Areltko poświęciłam się dla Ciebie, najpierw chciałam zrobić zdjęcie grupowe na stoliku w balkonowym i niestety nie zmieściły się wszystkie storczyki, a wyglądało to tak
a że wszystkie nie zmieściły się na stoliku to ustawiłam je na schodach do salonu, nie ustawiłam trzech z 3 sypialni, które są tam w przechowalni, bo mają tylko po kilka kwiatków

Wybaczcie ilość zdjęć ale jak już się nanosiłam, naustawiałam ....

Arletko u nas też wszystko kupują z lepszych przeceniony sprzedawczynie, one nawet jak jest pierwsza przecena storczyków , to chowają na zaplecze ładniejsze i kupują jak są przecenione po 1 zł.
Areltko poświęciłam się dla Ciebie, najpierw chciałam zrobić zdjęcie grupowe na stoliku w balkonowym i niestety nie zmieściły się wszystkie storczyki, a wyglądało to tak

a że wszystkie nie zmieściły się na stoliku to ustawiłam je na schodach do salonu, nie ustawiłam trzech z 3 sypialni, które są tam w przechowalni, bo mają tylko po kilka kwiatków

Wybaczcie ilość zdjęć ale jak już się nanosiłam, naustawiałam ....
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Uuuuuuuuuuuu ŁA ile sztukasów.I niech Mój jeszcze raz powie że ja mam dużo kwiatów
Piękne są!!

Piękne są!!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- mis20
- 1000p
Jagodo dziękuję
, to są tylko te które kwitną obecnie.

- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Tylko??!!To ile wszystkich sztukasów masz??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- mis20
- 1000p
Moniko dziękuję
Jagodo cóż prawie większość u mnie kwitnie, a ostatnio był 45 samych storczyków , a mam jeszcze inne kwiatki.

Jagodo cóż prawie większość u mnie kwitnie, a ostatnio był 45 samych storczyków , a mam jeszcze inne kwiatki.