Papryka do gruntu. Część 1
Re: Papryka do gruntu.
Teraz to chyba jak będziesz trzymał w domu, papryka siana w marcu teraz zaczyna owocować- zajęło jej to ok 5 miesięcy, to policz sobie kiedy zaowocuje Ci siana aktualnie... tyle że nie w gruncie 

- 
				koldi56
- 20p - Rozkręcam się... 
- Od: 25 kwie 2011, o 15:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam, mam problem z papryka, część juz ma duże owoce a na niektorych jak sie owoc zawiąże to usychaja i opadaja takie o wymiaracj 1cm

- patasko
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Moja największa papryka, Czy ktoś może w przybliżeniu podać nazwę odmiany? Nawet nie wiem jakiego ma być koloru jak dojrzeje, bo kupiłem na straganie  

Koldi, może być to spowodowane złymi warunkami atmosferycznymi moje też mają po pare owocó i nowych nie wiążą  

Patasko, wątpliwe czy ktoś poda odmianę, a kolor albo czerwony albo pomarańczowy

Patasko, wątpliwe czy ktoś poda odmianę, a kolor albo czerwony albo pomarańczowy
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje pierwsze tegoroczne zbiory, to papryka ostra Peperoncino. Już po degustacji, jeszcze mnie język pali po kolacji  :P 

Pozdrawiam, Maciek.

- 
				Kasencja
No więc poszperałam na necie i znalazłam te nasiona, których opakowanie mi zginęło, a które kupiłam w Tesco. Jest to papryka słodka, mix odmian.
A tak teraz wyglądają:
W gruncie:

W namiocie:

A tak teraz wyglądają:
W gruncie:

W namiocie:

a co moze byc powodem opadywania calegom kwiatu?i czy papryka chili jest 1-roczna\?

- 
				69adrien69
- 30p - Uzależniam się... 
- Od: 10 lut 2010, o 11:45
niska temperatura
suche podłoże
papryka chili jest wieloroczna, ale w polskich warunkach niestety nie wytrzymałby zimy w gruncie.

suche podłoże
papryka chili jest wieloroczna, ale w polskich warunkach niestety nie wytrzymałby zimy w gruncie.
C18H27NO3 my love.
Pozdrawiam, Adrian.

Pozdrawiam, Adrian.
- 
				x-suzana
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
kasencja, wow, piękne papryki  

Mam już dosyć deszczu! od 2 tygodni pada ciągle lub przelotnie, wczoraj tylko było pogodnie, musiałem wywalić 1 krzak bo zaczęły mu gnić pędy i owoce, kilka zielonych wielkości jabłka z innych sadzonek również wylądowało na kompoście bo porobiły się miękkie wilgotne plamy  

- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
Wyciągnij to z tego kompostownika i spal. To jest szara pleśń.Adrian89 pisze: kilka zielonych wielkości jabłka z innych sadzonek również wylądowało na kompoście bo porobiły się miękkie wilgotne plamy
- Suppa
- Od: 6 mar 2008, o 09:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne Kasiu, zwłaszcza te żółte   

U mnie na razie nie gniją i mają mnóstwo owoców, do tego stopnia, że nie przywiązane do palików poprzewracały się w czasie ostatnich ulew..

U mnie na razie nie gniją i mają mnóstwo owoców, do tego stopnia, że nie przywiązane do palików poprzewracały się w czasie ostatnich ulew..

Pozdrawiam, Maciek.

- 
				Kasencja
Suppa no właśnie u mnie też na krzaku jest dużo   . Te na pierwszym zdjęciu dzisiaj policzyłam
 . Te na pierwszym zdjęciu dzisiaj policzyłam   , jest 26 sztuk takich dużych, a ile jeszcze malutkich
 , jest 26 sztuk takich dużych, a ile jeszcze malutkich   .
 .
Krzaki niziutkie, ale baaardzo rozłożyste. Ciekawe jaki kolor będą miały jak dojrzeją. Na opakowaniu był tez kolor fioletowy. Chciałam właśnie ten kolor mieć
A póki co w namiocie w końcu... 

. Te na pierwszym zdjęciu dzisiaj policzyłam
 . Te na pierwszym zdjęciu dzisiaj policzyłam   , jest 26 sztuk takich dużych, a ile jeszcze malutkich
 , jest 26 sztuk takich dużych, a ile jeszcze malutkich   .
 .Krzaki niziutkie, ale baaardzo rozłożyste. Ciekawe jaki kolor będą miały jak dojrzeją. Na opakowaniu był tez kolor fioletowy. Chciałam właśnie ten kolor mieć

A póki co w namiocie w końcu...

patasko pisze:Wyciągnij to z tego kompostownika i spal. To jest szara pleśń.Adrian89 pisze: kilka zielonych wielkości jabłka z innych sadzonek również wylądowało na kompoście bo porobiły się miękkie wilgotne plamy
Niestety nie można u nas palić ognisk, do tego zostały już przysypane innymi odpadkami, ziemią i przyspieszaczem rozkładu..
A u mnie papryczki zostały totalnie zdominowane przez dynię. Zaczynam być coraz bardziej zły na siebie, że posadziłem w tym roku (po raz pierwszy w życiu) dynię, w ilości dwóch na kompostowniku... To co te dyńki robią z przestrzenią, to się w dyńce nie mieści  . Że do sąsiadów weszły, to mały pikuś, bo się dogadałem z nimi, że to co wyrośnie u nich, to ich i już... Ale dynie zaczęły atakować moje papryki, a na to mojej zgody nie ma.
 . Że do sąsiadów weszły, to mały pikuś, bo się dogadałem z nimi, że to co wyrośnie u nich, to ich i już... Ale dynie zaczęły atakować moje papryki, a na to mojej zgody nie ma.  

Jutro wydam im wojnę, bo papryczki dla mnie są ważniejsze, niż byle dynia... nawet giant.

. Że do sąsiadów weszły, to mały pikuś, bo się dogadałem z nimi, że to co wyrośnie u nich, to ich i już... Ale dynie zaczęły atakować moje papryki, a na to mojej zgody nie ma.
 Jutro wydam im wojnę, bo papryczki dla mnie są ważniejsze, niż byle dynia... nawet giant.