Wow ! haconechloa sprowokowała moich ,gości nie tylko do zaglądnięcia ale i do zaznaczenia swojej miłej obecności..

niektórzy po raz pierwszy u mnie ,witam wszystkich serdecznie
Jolu - nic prostszego , nabyć , posadzić , nawet bez przymiarki

...i patrzeć jak rośnie...
Tamaryszku - jeżówka miała być żółta ... no ale rzeczywiście jest piękna , niska i bardzo się z niej cieszę

a trawkę polecam jak najbardziej , będziesz na pewno zadowolona
Comciu - przyznasz chyba ,że 9-11 letnie dziewczynki w piaskownicy się już nie bawią ...

, a że na więcej wnucząt się nie zanosi a piaskownicę dziadek zrobił solidnie,więc wykorzystuję ją jako rozsadnik , nie sprawdziła mi się tylko przy sadzeniu cebulek ,próbowałam przez 2 sezony ale gniły w zimie i już zrezygnowałam. A już myślałam,że przechytrzę nornice i nie będę musiała w doniczkach sadzić...
Pytasz Mariolu o trawkę mam ją 3 albo 4 sezon ? dokładnie nie pamiętam... wiem,wiem,że trawami się interesujesz ostatnio !
Igiełko - szpadelek i siuuup w inne miejsce ją przesadź ... na pewno jej pomoże
Olu- na rabatce tylko nasadzenia się zmieniły nawet nie ma fotki, rabatka ma jakieś 2,5 m
więc bez szaleństw,pierwiosnki przesadziłam ale wcześniej trzeba było się uporać z marzanką wonną,którą dokładnie była pokryta...
A z tymi roślinami u mnie to przesadziłaś

, przesadziłaś

Tobie na pewno nie dorównam..

ja nie podróżuję po kraju ... , na spotkaniach forumowych nie bywam bo w moich okolicach takowe się nie odbywają ,na różnej maści targach i szkółkingach też nie...niczego nie wymieniam bo już nie mam z kim...

sąsiadki działkowe są od brania bo wziąć od nich nie ma co...na wysyłki forumowe się nie piszę bo...bo mi się nie chce w to bawić no więc..więc tylko handel lokalny do dyspozycji a tam wszystko po 3-5 zł czasem troszkę drożej

.No to sama widzisz ...udowodniłam Ci czarno na białym...
A co do prognozy pogody to u mnie ciepło jest tylko opadów za dużo no wczoraj nie padało..dzisiaj na razie słoneczko ,czytam na onet ,że opady po 20 godź.oby się sprawdziła ta prognoza ! a weekend - lanie...
No to teraz
CD
KOLEJNA LILIA ZAKWITŁA
JABŁUSZKA BARDZO OBRODZIŁY NAM ALE SPORO ROBACZYWEK...CHYBA WSZYSTKIE PRZYSZŁY DO NAS BO NA DZIAŁKACH OKOLICZNYCH JABŁEK W TYM ROKU NIE MA..
OGRODOWA HORTENSJA MA OLBRZYMIE KWIATY

NIEBIESKA MA 2 KWIATY ALE WCZORAJ ZAUWAŻYŁAM NASTĘPNE PĄKI ,ONA KWITNIE DO LISTOPADA TO JESZCZE ZDĄŻY

W TYM ROKU NIE MOGĘ SIĘ POCHWALIĆ SZAŁWIĄ JEDNOROCZNĄ TROCHĘ ŚLIMAKI JE OBGRYZŁY I NIE ROSNĄ TAK JAK PO INNE LATA

HOSTA-GIGANTKA
PEROVSKIA PO PRZESADZENIU , TAKA SOBIE NIEZBYT BUJNIE ROŚNIE
LUCIFER PRZEZIMOWAŁ
CLEMATIS DAWIDIANA ROZPOCZYNA KWITNIENIE TEŻ PO PRZESADZENIU...
CDN...