Czereśniak 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czereśniak 2011

Post »

BASIA a może ja zawieszę szyld "ukorzenianie patyczków "wolne datki :;230 ciekawe ile bym zarobiła na tym interesie :;230 Może na 1 różę by wystarczyło :;230 4 Lady Alice a te dwa wielkoludy ile sobie liczą . To chyba Miss Lucy ,ale ślicznie ja cyknęłaś ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jeśli ma nadech różowy to Miss Lucy-ona jest zjawiskowa.Piękne pozamawiałaś lilie też mam ładne ale takich wywin iętych u mnie brak.
Ostatnio nie widziałam Durandi ale tam panuje lekki nieład :lol: Patrzę na Twoją nn pnącą i czy to czasem nie Indigoletta?
Też mam ją na stanie i jej nie lu bię-teraz dała zaledwie 3 kwiatki i koniec.Fakt -jest zagłuszona przez 2 inne no ale żeby tak się zachować :;230
AShropschire Lad piękna i nawet tego różu jej nie potrzeba do ozdoby(u Gagawi taka sama ) ;:196
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu, ta lilijka pomiędzy rudbekiami, to Flore Pleno :D (U mnie ją dziewczyny podpowiedziały). A'prpos czy rudbekie nie są śliczne ? Czasami pogardzane, ale mają w sobie coś ciepłego. No i są niezawodne.
Czy Big Brother jest równie wielki jak Gizmo ? W tym roku muszę zasadzić się na pełne lilie. Czy znasz imiona swoich pełnych białych ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Basiu dziękuję za bardzo miłą wizytę. ;:196 Fajnie tak posiedzieć razem i pogadać. ;:162
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Wcześniej nie otwierało mi się zdjęcie, ale teraz patrze i tez sądzę, że pnąca nn to Indigoletta. Ona ma kwiaty raz ładne, raz ... no, powiedzmy nieszczególne :roll: To zalezy od pogody. U mnie miała w tym roku chyba 7 czy 8 kwiatów naraz, potem dopadła ja susza, a potem ... zatrzymała sie trochę w rozwoju i wypuściła tylko jeden długi pęd. Czekam, co będzie dalej ;)
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Basiu piękne lilie,u mnie tylko parę sztuk,ale jesienią na pewno dokupię.U mnie też sporo roślin leży,ale dadzą radę.Jeżówek nie mam wcale,ale chyba chcę je mieć.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

basjak pisze: Ela a nie wybrałabyś się z Izką do nas???? Fajnie byłoby :D
Mam mnóstwo skrzydlatych i brzęczących współ ogrodników, ale biedronek jakoś niewiele w tym roku :roll: nawet motyli więcej. Najbardziej jestem zdziwiona brakiem komarów.
Zdjęcia z wojaży już wstawiałam, ale może jeszcze kilka z Warwick Castle
Baśko dzięki za fotki. ;:196 Musiało być pięknie...tyle wrażeń. :D
U mnie w tym roku sporo biedronek, że aż się zdziwiłam za to pszczół w ogóle nie widać. Za pszczoły robią trzmiele....pełno ich a co jeden to grubszy :wink:
Ten Twój ogródek Basiu to jeden wielki bukiet. ....istna buszowatość się u Ciebie zrobiła....i taki swojski z tymi garncami na płocie.
Czyli jednak Heidi ma sobowtóra :wink:
;:196
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

basjak pisze: Daliom deszcz dodaje uroku
Obrazek
Piękna dalia - podaj proszę nazwę tej odmiany i jeśli można zapisz mnie w kajecie na malutkie kłącze.
Bardzo proszę ;:180
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

christinkrysia pisze:
basjak pisze: Daliom deszcz dodaje uroku
Obrazek
Piękna dalia - podaj proszę nazwę tej odmiany i jeśli można zapisz mnie w kajecie na malutkie kłącze.
Bardzo proszę ;:180
i mnie, i mnie.. śliczności po prostu. [albo daj namiar gdzie można takie cudeńko kupić :wink: ]

Wszędzie gdzie się nie ruszę lilie. Podziwiam je także u Ciebie Basiu. I tak sobie myślę, że niby te same odmiany a jakże różnie w różnych ogrodach wyglądają.... i w każdym z ogrodów można znaleźć jakiegoś rodzynka. U Ciebie takim rodzynkiem dla mnie jest Miss Lucy - egzotyczna piękność.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Majka jak tylko dostanę ofertę liliową, dam znać. Skompletujemy jedno zamówienie, pewnie Jadzia i Tosia tez się dołączą.
Jeszcze raz ;:196 za Martę. Byłam przekonana, że to duża róża parkowa, a tymczasem okazuje się, że climbing. Właściwie, to mi jeszcze bardziej odpowiada.

Stasia ja właściwie lubię deszcz i wcale mi nie przeszkadza chodzenie bez parasola po ogródku...byle by nie zmoczyło aparatu :;230
Większość roślin dostała podpórki, tylko wszędobylskie kopry chylą się na wszystkie strony.

Tosia znalazłam zamówienie zbiorcze i nie mam pojęcia, kto i co zamawiał. Na pewno masz jeszcze jakieś lilie w pąkach, więc to byc może c.d. zamówionych. Ta firma nie oszukuje.
Po takim wysiłku to tylko sie weselić ;:138

Jadzia pewnie większość hodowców róż zaczynała od patyczkowania, czeka Cię więc wspaniała przyszłość :;230
Wielkoludów chyba nie było w zeszłym roku, pewnie je przesadzałam z innego miejsca. Mają dwa, albo i trzy lata, zima postaram sie je zidentyfikować.
Wiem, wiem, że to Lady Alice :) nawet jej dzieci zakwitły.

Anka nadech różowy profesjonalne słownictwo :D ale lilia ma go ...tego nadecha. Jest piękna, a deszczowe krople dodają jej urody.
Mnie ta pomarańczowa A Shopschire Lad podoba się bardzo, do różu wcale nie tęsknię.
Najprawdopodobniej ta moja brzydula to Indigoletta. Też jej nie lubię i mam nadzieję, że znajdzie się na nia amator.
Podobają Ci się Flore Pleno? Mogę Ci jedną cebulę zarezerwować ;:108

Obrazek

Obrazek

Ola Tobie nazwę Flore Pleno podpowiedziałam, a sama lilijki nie podpisałam :;230
Rudbekie i owszem, sa niezawodne, tylko dlaczego wciskają się zawsze w największy gąszcz ...i powoduję jeszcze większy.
Moja pełna lilia to najprawdopodobniej Miss Lucy.
Big Brother jest niższą lilią, ale kwiaty ma jeszcze większe, niż Gizmo. U mnie akurat rosną razem

Obrazek

Obrazek

Iza przypuszczam, że moja niebieska pnąca to Indigoletta. Rośnie od początku słabo, w pierwszym roku wcale nie wytworzyła długich pędów, w następnym jej się udało, ale większość zmarzła. Na tych niedobitkach zakwitła, a kwiaty...sama widzisz. Najchętniej bym się jej pozbyła.

Kasiu ja już rok temu doceniłam urodę jeżówek i jesienią kupiłam parę sadzonek. Kwitną całkiem...całkiem..ale są wiotkie i muszę poczekać do przyszłego sezonu, aby się wzmocniły i utworzyły sztywne kępy.

Ela u mnie tez pszczoły, a nawet osy, to rzadki widok :roll: pysznogłówki opanowały Gucie( te od Pszczółki Mai) :) aż strach przechodzić obok, cały krzak się trzęsie.

Obrazek

Heidi to dziewczynka, więc rośnie w miarę, natomiast facecik Chopichonek zasuwa w górę, jak szalony...czaruś jeden :D

Krysiu dalię kupowałam w markecie, z nazwą na metryczce Honey. Miała być żółtopomarańczowa, a jest taka, jak widzisz.
Zmobilizowałaś mnie do założenia pliku p.t. Obiecanki :;230 i bardzo dobrze, bo wciąż coś komuś obiecuję i za pięć minut zapominam. Na wszelki wypadek jednak przypomnij się w porze wykopywania dalii ;:108

Jagusia zarówno Ciebie, jak i Krysię zapisuję na bulwy tej śmiesznej dalii :) zresztą, o ile pamiętam, juz w woreczku były dwie karpy, więc będzie co dzielić.
Dla mnie Miss Lucy to też nowość i wielka miła niespodzianka. Kupując lilie w lilypolu jestem prawie pewna zgodności odmian. Tę zamawiałam w ŚC i jest jedyną, jak na razie, zgodna z ofertą.

Ta sama dalia, chwilę po rozwinieciu pąka
Obrazek

A to Franc Kafka
Obrazek

nn
Obrazek

Róża, która zachwyca mnie coraz bardziej. Każdy następny kwiat piękniejszy :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cherry Girl, zdrowiutka, o ładnym pokroju, ciagle kwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Prawie zapomniałabym, ze mam hortensję
Obrazek

Obrazek

i ogólnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze
Co to takiego???
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Basiu no pewnie ,że chcę(Flore Pleno) i pragnę tylko zapisz sobie-plisssssss.Może chcesz jakąś moją?
Miss Lucy było u nas pod dostatkiem w Brico i tam się w nią zaopatrzyłam.To cudo jest mocno pożądane przez inne forumki.
Ponieważ mam 2 szt to jedną się dzielę i wysyłam(myślę,że w sierpniu już można wykopywać?)
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, lilie wykopuje się dopiero po zaschnięciu pędów. Teraz rosną im cebule, a może i przybywa małych liliątek :D
Flore Pleno zaklepane. A jakieś inne pełne też kupiłaś?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

BASIA widzę ,że Florkow masz też chyba ze 3 szt :shock: . Tak myślę ,że chyba obok róży rosnie żurawka czy Tiarelka i to jej kwiaty . Podzielili nas tymi Florkami a mnie sie bardzo podobają mam takie jedno zdjęcie gdzie wyglada jak ptak w locie . Królowa serc śliczna a te obok to też jej kwiaty jakieś malusie albo to ta marketowa różyczka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Basiu, ja też dołączam się do zamówienia lilii.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia, ta roślina ma ponad pół metra wysokości i jest dość chuda :;230
Obok Królowej rosnie Twoja ulubienica :;230 Rumba :;230

Tosia, jak tylko oferta do mnie dotrze, to zrobimy zbiórkę ;:4