Czereśniak 2011
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czereśniak 2011
BASIA a może ja zawieszę szyld "ukorzenianie patyczków "wolne datki
ciekawe ile bym zarobiła na tym interesie
Może na 1 różę by wystarczyło
4 Lady Alice a te dwa wielkoludy ile sobie liczą . To chyba Miss Lucy ,ale ślicznie ja cyknęłaś 
Jeśli ma nadech różowy to Miss Lucy-ona jest zjawiskowa.Piękne pozamawiałaś lilie też mam ładne ale takich wywin iętych u mnie brak.
Ostatnio nie widziałam Durandi ale tam panuje lekki nieład
Patrzę na Twoją nn pnącą i czy to czasem nie Indigoletta?
Też mam ją na stanie i jej nie lu bię-teraz dała zaledwie 3 kwiatki i koniec.Fakt -jest zagłuszona przez 2 inne no ale żeby tak się zachować
AShropschire Lad piękna i nawet tego różu jej nie potrzeba do ozdoby(u Gagawi taka sama )
Ostatnio nie widziałam Durandi ale tam panuje lekki nieład
Też mam ją na stanie i jej nie lu bię-teraz dała zaledwie 3 kwiatki i koniec.Fakt -jest zagłuszona przez 2 inne no ale żeby tak się zachować
AShropschire Lad piękna i nawet tego różu jej nie potrzeba do ozdoby(u Gagawi taka sama )
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Basiu, ta lilijka pomiędzy rudbekiami, to Flore Pleno
(U mnie ją dziewczyny podpowiedziały). A'prpos czy rudbekie nie są śliczne ? Czasami pogardzane, ale mają w sobie coś ciepłego. No i są niezawodne.
Czy Big Brother jest równie wielki jak Gizmo ? W tym roku muszę zasadzić się na pełne lilie. Czy znasz imiona swoich pełnych białych ?
Czy Big Brother jest równie wielki jak Gizmo ? W tym roku muszę zasadzić się na pełne lilie. Czy znasz imiona swoich pełnych białych ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Basiu dziękuję za bardzo miłą wizytę.
Fajnie tak posiedzieć razem i pogadać. 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Wcześniej nie otwierało mi się zdjęcie, ale teraz patrze i tez sądzę, że pnąca nn to Indigoletta. Ona ma kwiaty raz ładne, raz ... no, powiedzmy nieszczególne
To zalezy od pogody. U mnie miała w tym roku chyba 7 czy 8 kwiatów naraz, potem dopadła ja susza, a potem ... zatrzymała sie trochę w rozwoju i wypuściła tylko jeden długi pęd. Czekam, co będzie dalej ;)
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Basiu piękne lilie,u mnie tylko parę sztuk,ale jesienią na pewno dokupię.U mnie też sporo roślin leży,ale dadzą radę.Jeżówek nie mam wcale,ale chyba chcę je mieć.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Baśko dzięki za fotki.basjak pisze: Ela a nie wybrałabyś się z Izką do nas???? Fajnie byłoby![]()
Mam mnóstwo skrzydlatych i brzęczących współ ogrodników, ale biedronek jakoś niewiele w tym rokunawet motyli więcej. Najbardziej jestem zdziwiona brakiem komarów.
Zdjęcia z wojaży już wstawiałam, ale może jeszcze kilka z Warwick Castle
U mnie w tym roku sporo biedronek, że aż się zdziwiłam za to pszczół w ogóle nie widać. Za pszczoły robią trzmiele....pełno ich a co jeden to grubszy
Ten Twój ogródek Basiu to jeden wielki bukiet. ....istna buszowatość się u Ciebie zrobiła....i taki swojski z tymi garncami na płocie.
Czyli jednak Heidi ma sobowtóra
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Piękna dalia - podaj proszę nazwę tej odmiany i jeśli można zapisz mnie w kajecie na malutkie kłącze.basjak pisze: Daliom deszcz dodaje uroku
![]()
Bardzo proszę
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
i mnie, i mnie.. śliczności po prostu. [albo daj namiar gdzie można takie cudeńko kupićchristinkrysia pisze:Piękna dalia - podaj proszę nazwę tej odmiany i jeśli można zapisz mnie w kajecie na malutkie kłącze.basjak pisze: Daliom deszcz dodaje uroku
![]()
Bardzo proszę
Wszędzie gdzie się nie ruszę lilie. Podziwiam je także u Ciebie Basiu. I tak sobie myślę, że niby te same odmiany a jakże różnie w różnych ogrodach wyglądają.... i w każdym z ogrodów można znaleźć jakiegoś rodzynka. U Ciebie takim rodzynkiem dla mnie jest Miss Lucy - egzotyczna piękność.
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka jak tylko dostanę ofertę liliową, dam znać. Skompletujemy jedno zamówienie, pewnie Jadzia i Tosia tez się dołączą.
Jeszcze raz
za Martę. Byłam przekonana, że to duża róża parkowa, a tymczasem okazuje się, że climbing. Właściwie, to mi jeszcze bardziej odpowiada.
Stasia ja właściwie lubię deszcz i wcale mi nie przeszkadza chodzenie bez parasola po ogródku...byle by nie zmoczyło aparatu
Większość roślin dostała podpórki, tylko wszędobylskie kopry chylą się na wszystkie strony.
Tosia znalazłam zamówienie zbiorcze i nie mam pojęcia, kto i co zamawiał. Na pewno masz jeszcze jakieś lilie w pąkach, więc to byc może c.d. zamówionych. Ta firma nie oszukuje.
Po takim wysiłku to tylko sie weselić
Jadzia pewnie większość hodowców róż zaczynała od patyczkowania, czeka Cię więc wspaniała przyszłość
Wielkoludów chyba nie było w zeszłym roku, pewnie je przesadzałam z innego miejsca. Mają dwa, albo i trzy lata, zima postaram sie je zidentyfikować.
Wiem, wiem, że to Lady Alice
nawet jej dzieci zakwitły.
Anka nadech różowy profesjonalne słownictwo
ale lilia ma go ...tego nadecha. Jest piękna, a deszczowe krople dodają jej urody.
Mnie ta pomarańczowa A Shopschire Lad podoba się bardzo, do różu wcale nie tęsknię.
Najprawdopodobniej ta moja brzydula to Indigoletta. Też jej nie lubię i mam nadzieję, że znajdzie się na nia amator.
Podobają Ci się Flore Pleno? Mogę Ci jedną cebulę zarezerwować

Ola Tobie nazwę Flore Pleno podpowiedziałam, a sama lilijki nie podpisałam
Rudbekie i owszem, sa niezawodne, tylko dlaczego wciskają się zawsze w największy gąszcz ...i powoduję jeszcze większy.
Moja pełna lilia to najprawdopodobniej Miss Lucy.
Big Brother jest niższą lilią, ale kwiaty ma jeszcze większe, niż Gizmo. U mnie akurat rosną razem

Iza przypuszczam, że moja niebieska pnąca to Indigoletta. Rośnie od początku słabo, w pierwszym roku wcale nie wytworzyła długich pędów, w następnym jej się udało, ale większość zmarzła. Na tych niedobitkach zakwitła, a kwiaty...sama widzisz. Najchętniej bym się jej pozbyła.
Kasiu ja już rok temu doceniłam urodę jeżówek i jesienią kupiłam parę sadzonek. Kwitną całkiem...całkiem..ale są wiotkie i muszę poczekać do przyszłego sezonu, aby się wzmocniły i utworzyły sztywne kępy.
Ela u mnie tez pszczoły, a nawet osy, to rzadki widok
pysznogłówki opanowały Gucie( te od Pszczółki Mai)
aż strach przechodzić obok, cały krzak się trzęsie.

Heidi to dziewczynka, więc rośnie w miarę, natomiast facecik Chopichonek zasuwa w górę, jak szalony...czaruś jeden
Krysiu dalię kupowałam w markecie, z nazwą na metryczce Honey. Miała być żółtopomarańczowa, a jest taka, jak widzisz.
Zmobilizowałaś mnie do założenia pliku p.t. Obiecanki
i bardzo dobrze, bo wciąż coś komuś obiecuję i za pięć minut zapominam. Na wszelki wypadek jednak przypomnij się w porze wykopywania dalii
Jagusia zarówno Ciebie, jak i Krysię zapisuję na bulwy tej śmiesznej dalii
zresztą, o ile pamiętam, juz w woreczku były dwie karpy, więc będzie co dzielić.
Dla mnie Miss Lucy to też nowość i wielka miła niespodzianka. Kupując lilie w lilypolu jestem prawie pewna zgodności odmian. Tę zamawiałam w ŚC i jest jedyną, jak na razie, zgodna z ofertą.
Ta sama dalia, chwilę po rozwinieciu pąka

A to Franc Kafka

nn

Róża, która zachwyca mnie coraz bardziej. Każdy następny kwiat piękniejszy

Cherry Girl, zdrowiutka, o ładnym pokroju, ciagle kwitnie

Prawie zapomniałabym, ze mam hortensję

i ogólnie

i jeszcze
Co to takiego???

Jeszcze raz
Stasia ja właściwie lubię deszcz i wcale mi nie przeszkadza chodzenie bez parasola po ogródku...byle by nie zmoczyło aparatu
Większość roślin dostała podpórki, tylko wszędobylskie kopry chylą się na wszystkie strony.
Tosia znalazłam zamówienie zbiorcze i nie mam pojęcia, kto i co zamawiał. Na pewno masz jeszcze jakieś lilie w pąkach, więc to byc może c.d. zamówionych. Ta firma nie oszukuje.
Po takim wysiłku to tylko sie weselić
Jadzia pewnie większość hodowców róż zaczynała od patyczkowania, czeka Cię więc wspaniała przyszłość
Wielkoludów chyba nie było w zeszłym roku, pewnie je przesadzałam z innego miejsca. Mają dwa, albo i trzy lata, zima postaram sie je zidentyfikować.
Wiem, wiem, że to Lady Alice
Anka nadech różowy profesjonalne słownictwo
Mnie ta pomarańczowa A Shopschire Lad podoba się bardzo, do różu wcale nie tęsknię.
Najprawdopodobniej ta moja brzydula to Indigoletta. Też jej nie lubię i mam nadzieję, że znajdzie się na nia amator.
Podobają Ci się Flore Pleno? Mogę Ci jedną cebulę zarezerwować

Ola Tobie nazwę Flore Pleno podpowiedziałam, a sama lilijki nie podpisałam
Rudbekie i owszem, sa niezawodne, tylko dlaczego wciskają się zawsze w największy gąszcz ...i powoduję jeszcze większy.
Moja pełna lilia to najprawdopodobniej Miss Lucy.
Big Brother jest niższą lilią, ale kwiaty ma jeszcze większe, niż Gizmo. U mnie akurat rosną razem

Iza przypuszczam, że moja niebieska pnąca to Indigoletta. Rośnie od początku słabo, w pierwszym roku wcale nie wytworzyła długich pędów, w następnym jej się udało, ale większość zmarzła. Na tych niedobitkach zakwitła, a kwiaty...sama widzisz. Najchętniej bym się jej pozbyła.
Kasiu ja już rok temu doceniłam urodę jeżówek i jesienią kupiłam parę sadzonek. Kwitną całkiem...całkiem..ale są wiotkie i muszę poczekać do przyszłego sezonu, aby się wzmocniły i utworzyły sztywne kępy.
Ela u mnie tez pszczoły, a nawet osy, to rzadki widok

Heidi to dziewczynka, więc rośnie w miarę, natomiast facecik Chopichonek zasuwa w górę, jak szalony...czaruś jeden
Krysiu dalię kupowałam w markecie, z nazwą na metryczce Honey. Miała być żółtopomarańczowa, a jest taka, jak widzisz.
Zmobilizowałaś mnie do założenia pliku p.t. Obiecanki
Jagusia zarówno Ciebie, jak i Krysię zapisuję na bulwy tej śmiesznej dalii
Dla mnie Miss Lucy to też nowość i wielka miła niespodzianka. Kupując lilie w lilypolu jestem prawie pewna zgodności odmian. Tę zamawiałam w ŚC i jest jedyną, jak na razie, zgodna z ofertą.
Ta sama dalia, chwilę po rozwinieciu pąka

A to Franc Kafka

nn

Róża, która zachwyca mnie coraz bardziej. Każdy następny kwiat piękniejszy

Cherry Girl, zdrowiutka, o ładnym pokroju, ciagle kwitnie

Prawie zapomniałabym, ze mam hortensję

i ogólnie

i jeszcze
Co to takiego???

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
Basiu no pewnie ,że chcę(Flore Pleno) i pragnę tylko zapisz sobie-plisssssss.Może chcesz jakąś moją?
Miss Lucy było u nas pod dostatkiem w Brico i tam się w nią zaopatrzyłam.To cudo jest mocno pożądane przez inne forumki.
Ponieważ mam 2 szt to jedną się dzielę i wysyłam(myślę,że w sierpniu już można wykopywać?)
Miss Lucy było u nas pod dostatkiem w Brico i tam się w nią zaopatrzyłam.To cudo jest mocno pożądane przez inne forumki.
Ponieważ mam 2 szt to jedną się dzielę i wysyłam(myślę,że w sierpniu już można wykopywać?)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- basjak

Aniu, lilie wykopuje się dopiero po zaschnięciu pędów. Teraz rosną im cebule, a może i przybywa małych liliątek
Flore Pleno zaklepane. A jakieś inne pełne też kupiłaś?
Flore Pleno zaklepane. A jakieś inne pełne też kupiłaś?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BASIA widzę ,że Florkow masz też chyba ze 3 szt
. Tak myślę ,że chyba obok róży rosnie żurawka czy Tiarelka i to jej kwiaty . Podzielili nas tymi Florkami a mnie sie bardzo podobają mam takie jedno zdjęcie gdzie wyglada jak ptak w locie . Królowa serc śliczna a te obok to też jej kwiaty jakieś malusie albo to ta marketowa różyczka
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- basjak

Jadzia, ta roślina ma ponad pół metra wysokości i jest dość chuda
Obok Królowej rosnie Twoja ulubienica
Rumba 
Tosia, jak tylko oferta do mnie dotrze, to zrobimy zbiórkę
Obok Królowej rosnie Twoja ulubienica
Tosia, jak tylko oferta do mnie dotrze, to zrobimy zbiórkę
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki