Rabatka w pełnym słońcu

Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Rabatka w pełnym słońcu

Post »

Aniu, bardzo dziękuję ;:196
Postaram się jeszcze go upiększyć :D Czereśnia rzeczywiście gigant, wymaga przycięcia gdyż gałęzie dosięgają ziemi :wink:
Pilgrim jest śliczny pomimo, że taki schorowany :( Na tej rabacie jest spore zagęszczenie i jest jedna spora róża, liście zżółknięte, to jakaś z naturalnych, myślę że ona może zarażać resztę.
Jak je poprzesadzam to się im polepszy ;:224
W jeszcze gorszym stanie jest Louise O. :? , wczoraj dostały oprysk na mszyce.

Basiu,tak to całkiem inny ogród, wielki z wielkimi drzewami. Małe rabatki z bylinami się nie sprawdzą, wszystko co będę sadzić musi być w rozmiarze XXL :wink: , aby nie zniknęło w gąszczu :D Najlepsze będą parkowe róże :)
Pereniall jest cudny, ale będę potrzebowała dwa, jeszcze na ścianę altany.

Tak wygląda dom i ściana którą muszę obsadzić. Mimo ,że to północna strona to jest dość słońca rano i po południu. Stojący tam w donicy Graham miał się wyśmienicie :D

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, ależ widoki u Ciebie!!! Cuudnie masz , tak sielsko anielsko :D , wręcz bajkowo. Tyle pracy przed Wami ale też niesamowite możliwości, taki rozmach...Oj, latem nie opędzisz się od gości :wink:.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

W tej sytuacji stodołę bym zostawiła (praca) - doskonałe miejsce na warsztat :uszy
Domek macie bardzo przyjemny-wydaje się taki przytulny ;:4
Co do Alchymista nie pomogę. Ja nie mam tej rózy i nie umiem wyrazić osobistej opinii.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, Alchymisty przesadz bliżej domu, w cieplejsze miejsce. Mojemu nie zmarzł jedyny pęd, jaki miał, a posadzony jest w osłoniętym i cienistym miejscu - pnie się po wisience. Zakwitł nawet dość ładnie :)
Gdybyś była chętna, to mogę Ci jesienią podesłać jakieś byliny i całe morze rozchodników.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kaniu, są możliwości i chęci, ale rzeczywiście dużo pracy nas czeka :wink:
Miło mi że ogród Ci się podoba ;:196
Przy domu jeszcze sporo do zrobienia, sam dom też nie wygląda efektownie, gdy się otynkuje i pomaluje będzie ładniej. Wewnątrz prezentuje się lepiej :wink:
Serdecznie zapraszam gdybyś była w okolicy :D Będzie mi bardzo miło ;:180

Moniu, stodoła jest świetna , i na pewno będziemy z niej korzystać. A dom wygląda niepozornie ale jak się go wykończy będzie ładniej :) Trawniczki, chodniczki, wszystko przed nami :wink:
W środku jest przestronny i wygodny, a na parterze jest przyjemnie chłodno nawet w największy upał, ceglane , grube mury chronią przed upałem i mrozem ;:108

Basiu, może także posadzę go przy jakimś drzewie w zacisznym miejscu, skoro radzi sobie nawet w cieniu. Ale nie jesteś tą różą zachwycona Basiu ?
Bardzo chętnie przyjmę byliny i rozchodniki , dziękuję serdecznie ;:196
Dziś przerabiałam dwie rabaty, posadziłam róże, rosło już kilka lilii, znalazłam w innym miejscu orlika, podzieliłam, i to wszystko :(
Strasznie brakuje mi moich bylin którymi zapełniłabym rabaty ;:223
Mam piękne cieniste miejsce na hosty,żurawki,ciemiernik, hortensje.... chyba jak pojadę do dawnego domu to przywiozę cały bagażnik roślin ;:224
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, obiecuję dużo roślin, na pewno większość z tych, które wymieniłaś. Najlepiej byłoby, gdybyś podjechała samochodem :) będę miała hostę o średnicy 60-70 cm, jak ją wysłać :roll:
Kasiu, Alchymist to śliczna róża i nigdy w życiu bym jej nikomu nie oddała ;:108 ma piękny morelowy kolor i cudny zapach. Wkleję zdjęcia, ostatnie pokazuje kolor, jaki miał kwiat w rzeczywistości

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Basiu, nawet kot się komponuje ładnie :) Tak pod kolor Alchymista :)
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, Alchymist jest rzeczywiście piękny :D I pod kolor kotka :wink: Lubię takie kolorki :tan
Przesadę go pod jabłonkę, ma wysoki pień, i tam jest zacisznie.Dla drugiego też znajdę miejsce :D
Ale nie można ich teraz przycinać bo nie zakwitną? A to ułatwiłoby mi przesadzanie ;:224
Basiu, ja myślałam o małych bylinkach a Ty mówisz i hoście gigantce :roll: Nie wiem czy będzie możliwe podjechanie samochodem, ale z góry bardzo dziękuję,kochana jesteś ;:167

Justynko, kotek rzeczywiście pod kolor, pewnie też będę musiała takiego sobie sprawić :wink:
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, absolutnie nie możesz przycinać Alchymista, pozbyłabyś się kwiatów w przyszłym roku. Najlepiej przesadz je dopiero w październiku, i to z pomocnikiem...jedna osoba wykopuje, a druga podtrzymuje pędy :) wiesz, każdy taki długi pęd na wagę złota :;230
Kasiu, a Wy przypadkiem nie pojawiacie sie na starociach w Bytomiu?
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Ogród i jego areał godny pozazdroszczenia - oczywiście w pozytywnym znaczeniu. Na własnej skórze przekonałam się co może zrobić a właściwie czego nie zrobi róża, gdy ją się przytnie w nieodpowiednim czasie. Chociaż to nie była gatunkowa róża było mi żal, że pozbawiłam się możliwości oglądania jej kwiatów.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, nie będę , przyrzekam, nie pozbawię się widoku pięknych kwiatów :) Poczekam do jesieni, niech sobie w spokoju rosną :lol: Jeden jest pokaźnych rozmiarów, będę potrzebni pomocnicy :wink:
O starociach w Bytomiu nie słyszałam jeszcze, czy mogłabyś coś więcej mi powiedzieć :D

Imwsz, bardzo mi miło że podoba Ci się mój nowy ogród :D
Rzeczywiście szkoda pozbawić się widoków kwiatów , przecież całą zimę na to czekamy :wink:
W sumie nie miałam do tej pory róż nie powtarzających, muszę nauczyć się jak z nimi postępować ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Gdy kiedyś, gdy dzieci były małe ktoś mi zaproponował, aby przeprowadzić się na obrzeża miasta lub całkowicie na wieś to postukałam się w głowę. Ja mieszczuch (pomimo, że nie mieszkam w bloku) i wieś. A teraz to sama, pierwsza bym spakowała manatki. Także jeśli widzę duże ogrody to z chęcią do nich zaglądam.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, w takim razie życzę Ci obfitego kwitnienia za rok. Nigdy jeszcze nie widziałam dużego kwitnącego krzaczora Alchymista. Na forum też na takiego nie trafiłam.
Podobno bytomski targ staroci jest jednym z największych w kraju.
http://www.jarmark.bytom.pl/index.php?va=home
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Kasiu, ale ogród :shock:
Tyle przestrzeni i możliwości ;:138 , ale masz fajnie :D ;:196
Domek też niczego sobie :uszy
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Imwsz, też kiedyś nie wyobrażałam sobie życia na wsi, właśnie jak dzieci byłe małe. Ale od sześciu lat mieszkam na wsi i nie nie zamieniłabym się na mieszkanie w mieście. Miło jest wracać do tej ciszy i do tego ta przestrzeń :D Jeszcze niedawno byłyśmy sąsiadkami, mieszkałam pod Toruniem :wink:

Basiu, targ staroci wygląda rewelacyjnie, chętnie bym się wybrała, tylko to trochę daleko :wink: . Jednak może kiedyś wypuścimy się w te rejony.
Alchymist rośnie jak na drożdżach, tylko ciekawe czy w całości przetrwa zimę ;:224

Anuś , dziękuję ;:180
Bardzo duży ogród, mnóstwo koszenia, muszę pozmieniać proporcje :wink:
Dom jest do otynkowania, wtedy będzie wyglądał ładniej, w tym kleju wygląda nie za ładnie, wewnątrz prezentuje się lepiej :wink:

Róże przygotowują się do powtórki z rozrywki :D

Zaczęła Schloss Eutin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wielkokwiatowa nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kronburg w donicy
Obrazek

Nowy nabytek też jeszcze w doniczce
Obrazek

I dodatek, wreszcie zdecydowała się zakwitnąć
Obrazek

Obrazek

Jeżówkowo--hortensjowy widoczek
Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”