Ogródek AGNESS cz.9
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.9
Beatko lilie to moja miłość od zawsze
liliowce i hortensje całkiem nowa ...ale poważna
Hortensja o którą pytasz to bukietowa Phantom.....jest cudna, bardzo mi sie podoba....konkuruje u mnie o palmę pierwszeństwa z Limelight....to moje 2 ulubienice, chociaż i pozostałe są śliczne 
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te pełne liliowce , bez zastanowienia bym Ci wykopała , są niesamowite , tak w kolorze , jak i w układzie płatków
.
Ja mam coś za dużo drobnych , w większości do patrzenia przez lupę , ale są to rośliny dla hobbystów , którzy dostrzegają ich urodę na zasadzie ' małe jest piękne ' . Liliowców mam tylko 16 odmian .
Ja mam coś za dużo drobnych , w większości do patrzenia przez lupę , ale są to rośliny dla hobbystów , którzy dostrzegają ich urodę na zasadzie ' małe jest piękne ' . Liliowców mam tylko 16 odmian .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu
piękne te Twoje liliowce, nazbierałaś sporo ich odmian
bardzo mi się podobają ogólne widoki, bardzo fajnie skomponowane rabatki i to w takim kształcie jak mi się podobają
ten zakątek z ławeczką uroczy, jutro przybędę do Ciebie na poranna kawkę 
- evikc
- 500p

- Od: 18 lis 2010, o 00:22
Jeszcze niedawno gdzie bym nie zajrzała wszędzie cudowne róże, teraz liliowce, na szczęście u mnie jeszcze dużo będzie kwitło z nowości na razie 1 to pomyłka, zobaczymy co będzie dalej.
Pooglądałam sobie twoje lilie i liliowce, cudo. Cieszę się również, że mogłam zobaczyć nieco widoczków ogólnych. Aż się chce tam przysiąść i patrzeć, i wąchać... ACH 
Agusiu gdy oglądam twoje lilie i liliowce to po prostu wzdycham z zachwytu, jakie one są piękne. 
- AGNESS

Jagódko drobne kwiatuszki są cudowne, ja mam wielki sentyment do nich. O urodzie maleństw świadczą chociażby malusieńkie skalne drobinki.....trzeba się im dobrze przyjrzeć żeby odkryć całe piękno
Ja liliowców mam nawet sporo kępek jak na mój malutki ogród....ale cóż z tego jak mnóstwo dubli i to takich samych rdzawych
Misiu bardzo dziękuję za pozdrowienia już przekazane
Na razie kwiatuszki podziwiasz z okna....ale jeszcze troszkę i będziesz siedziała na ogródku wśród kwiatuszków i patrzyła jak cudnie kwitną
Joluś czekam z kawką....jest nawet serniczek
Ewuś moje liliowce to przeważnie takie popularne stare odmiany....to u Ciebie są same piękności....i ja wciąż się nimi zachwycam
Lucynko zapraszam
Moje liliowce to przeważnie jeszcze maluszki...mam nadzieję, ze szybciutko się rozrosną, bo wtedy jest cudowny efekt
Irenko bardzo mi miło, ze podobają Ci się , kocham te kwiatuszki
Do mnie dziś dotarła szara deszczowa pogoda, to tej pory było pięknie, gorąco i słonecznie. Na poprawę samopoczucia troszkę widoczków. Zeby nie było, ze same lilie i liliowce
to troszkę innych kwiatuchów

Ja liliowców mam nawet sporo kępek jak na mój malutki ogród....ale cóż z tego jak mnóstwo dubli i to takich samych rdzawych
Misiu bardzo dziękuję za pozdrowienia już przekazane
Joluś czekam z kawką....jest nawet serniczek
Ewuś moje liliowce to przeważnie takie popularne stare odmiany....to u Ciebie są same piękności....i ja wciąż się nimi zachwycam
Lucynko zapraszam
Irenko bardzo mi miło, ze podobają Ci się , kocham te kwiatuszki
Do mnie dziś dotarła szara deszczowa pogoda, to tej pory było pięknie, gorąco i słonecznie. Na poprawę samopoczucia troszkę widoczków. Zeby nie było, ze same lilie i liliowce

- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ale śliczne te niebieskie dzwoneczki 
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aga czy nie masz za dużo tych floksów? Ja kupiłam na wiosnę ale żaden mi nie wyszedł , mam u siebie białego i różowego to mogę zaoferować na wymianę. Floksy pokochałam od niedawna i teraz nie zwracam uwagi nawet na to że mączniak ich atakuje, nadrabiają kwiatami.Liliowce kwitną Ci obficie i bardzo różnorodnie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Nie wiedziałam,że są pełne te dzwoneczki.Muszę gdzieś upilnować,teraz odało mi się kupić w brico białe.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Czy lilię Pontiac też masz? Jest podobna do Big Brother.
Nie mam pojęcia dlaczego u mnie juka wcale nie kwitnie choć ma kilka lat - jest jeszcze po poprzedniku.
Dzwoneczki pełne słodkie! Czy już się zapisywałam na kawałeczek?
Nie mam pojęcia dlaczego u mnie juka wcale nie kwitnie choć ma kilka lat - jest jeszcze po poprzedniku.
Dzwoneczki pełne słodkie! Czy już się zapisywałam na kawałeczek?
Agness, witaj!
Niesamowicie piękne lilie, niesamowicie piękne widoczki ... zdjęcia, jak zwykle, perfekcyjne!
Można tylko pożałować, czemu to lato tak krótko trwa ...
Niesamowicie piękne lilie, niesamowicie piękne widoczki ... zdjęcia, jak zwykle, perfekcyjne!
Można tylko pożałować, czemu to lato tak krótko trwa ...
- AGNESS

Moniś ja również bardzo je lubie.....jak zresztą i inne dzwonki
ale te są faktycznie prześliczne
Joluś moje floksiki to sadzone jesienią maluszki, tak, ze jeszcze nie ma co dzielić, mają po 2, 3 łodyżki....ale mam 2 kępy wcześniejsze, które już troszkę się rozrosły. Jeszcze nie kwitną, jak rozwiną pąki, pokażę jeśli się Ci spodobają, to podzielę się z Tobą
Joluś Ty musisz się po prostu do mnie wybrać
Małgosiu sa są i to nie tylko takie, widziałam u kogoś też ślicznoutkie błękitne
Twój zakup białych dzwoneczków super, ja też na nie poluję
Izuniu Pontiac nie mam, ale podziwiałam, faktycznie jest piękna, teraz w wątku liliowym zakochałam się w bezimiennej lilii w takim różowo-pomarańczowo-żółtawym odcieniu....prawdziwe cudeńko będę na nią polować, tylko szkoda, że bez nazwy
Dzwoneczki niestety w tym roku nie dadzą się podzielić, bo w zeszłym mocno okrojone , została marniutka kępka, musi się zregenerować, ale mam nadzieję, ze przez sezon się rozrosną i będzie można uszczknąć
Już zapiszę w kajecie 
Witaj Łano
Bardzo dziękuję za miłe słowa
Latem i jesienią jeszcze się nacieszymy.....mam nadzieję, że do połowy listopada

Joluś moje floksiki to sadzone jesienią maluszki, tak, ze jeszcze nie ma co dzielić, mają po 2, 3 łodyżki....ale mam 2 kępy wcześniejsze, które już troszkę się rozrosły. Jeszcze nie kwitną, jak rozwiną pąki, pokażę jeśli się Ci spodobają, to podzielę się z Tobą
Małgosiu sa są i to nie tylko takie, widziałam u kogoś też ślicznoutkie błękitne
Izuniu Pontiac nie mam, ale podziwiałam, faktycznie jest piękna, teraz w wątku liliowym zakochałam się w bezimiennej lilii w takim różowo-pomarańczowo-żółtawym odcieniu....prawdziwe cudeńko będę na nią polować, tylko szkoda, że bez nazwy
Dzwoneczki niestety w tym roku nie dadzą się podzielić, bo w zeszłym mocno okrojone , została marniutka kępka, musi się zregenerować, ale mam nadzieję, ze przez sezon się rozrosną i będzie można uszczknąć
Witaj Łano
Bardzo dziękuję za miłe słowa
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Aguniu. Jak zwykle pięknie i kolorowo. U Ciebie dziś gorsza pogoda, u nas lało przez dwa dni a dziś było wreszcie
. Jednak mamy duże różnice klimatyczne - moje lilie praktycznie zakończyły kwitnienie - podobnie liliowce. Większość floksów też już kończy kwitnienie. Kwitną jeszcze późniejsze, ale ponieważ mam ich kilka kolorów, to jeszcze nie jest łyso.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki