ogród Agaty (sure) - cz.2
Re: ogród Agaty (sure) - cz.2
nie ma potrzeby angażowania rodziny ;) kawa wypita, odnosimy kubek na stolik i mamy dwie ręce wolne ;-)
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No niestety, ja taka slomiana wdowa jestem przewaznie i wszystko musze sama, samiutka
Dlatego staram sie nie stawiac kubka nigdzie indziej niz na stoliku, bo jak schodze to wszystko pakuje na raz ... to co zostalo gdzies na rabacie, to zostalo - sklerozis postepowy 
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale na wszelki wypadek w sobotę można przeprowadzić szkolenie rodziny. Muszę w to jeszcze włączyć gości, którzy się zapowiedzieli grupowo!
Borowina, witaj!
(widzisz, dobrze trafiłaś, doświadczone ogrodniczki dzielą się wiedzą, co zrobić, żeby kawa nie stygła ;) )
Borowina, witaj!
(widzisz, dobrze trafiłaś, doświadczone ogrodniczki dzielą się wiedzą, co zrobić, żeby kawa nie stygła ;) )
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Sure

W związku z tym, że mało dzieje się teraz w ogrodzie chyba powinnam zawiesić wątek na lato, bo nie mam czego pokazywać. Próbuję tylko coś zrobić z leśnym zakątkiem, na razie kupiłam jakąś ławkę, ale nie było już wyboru i nie jestem zadowolona z efektu. Do siedzenia się jako tako nadaje...

tylko na skalniaku jakieś zmiany

choć pogoda jest na razie ładna, większośc domowników przespała ten dzień ;)

tylko na skalniaku jakieś zmiany

choć pogoda jest na razie ładna, większośc domowników przespała ten dzień ;)

pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
'moja' czekoladka! co za przytulny kociej z niej
Su, chyba zażartowałaś z tym zawieszeniem wątku... goście pojechali?
ja chętnie zobaczę Twoje trawki, pokażesz?
ławeczka wygląda na wygodną... podoba mi się... ja swoją będę musiała wkrótce wymienić
chińszczyzna....
Su, chyba zażartowałaś z tym zawieszeniem wątku... goście pojechali?
ja chętnie zobaczę Twoje trawki, pokażesz?
ławeczka wygląda na wygodną... podoba mi się... ja swoją będę musiała wkrótce wymienić
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Su, chyba nie mowisz tego powaznie
I tak Ci sie nie uda, bo jak zawiesisz, to będę sie drzec
I co chcesz od tej lawki
moze siadz, napij sie melisy i odpocznij po gosciach 
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agato, a cóż to za nastrój? Może jakiś spacerek na poprawę. Zmiana pogody się szykuje.
Ławeczka ładnie się komponuje z leśnym i ze ścieżką. Widok z niej piękny na Anabellki, które mimo młodego wieku raczyły pięknie zakwitnąć.
Proszę nie straszyć zamykaniem wątku
i wymiziać Czekoladową i Wielki Błękit.
Ławeczka ładnie się komponuje z leśnym i ze ścieżką. Widok z niej piękny na Anabellki, które mimo młodego wieku raczyły pięknie zakwitnąć.
Proszę nie straszyć zamykaniem wątku
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Agata tak tylko straszy.
Mam nadzieję
Zawsze jest co pokazać.
Przecież jest tyle nowych ujęć do zrobienia.
Mam nadzieję
Zawsze jest co pokazać.
Przecież jest tyle nowych ujęć do zrobienia.
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Agatko, no nie żartuj
. Ja dopiero co nadrobiłam zaległości a tu gospodyni straszy jakąś przerwą. A jak tam guzikowiec?
- Sure

O jejku, o jejku, ale burzę wywołałam. No dobrze, to może nie zawiesić, ale jakiś odpoczynek od oglądania Anabelek się Wam należy!!
Agunia, goście wyjechali i przyjechał kolejny, ale tym razem przynajmniej koty szczęśliwe i wygłaskane (poprzednio pralinka schowała się na cały dzień, już zaczęliśmy ją opłakiwać, nim się znalazła).
Jule, ławka sama w sobie nie jest jakaś brzydka, ale zbyt wyszukany ma kształt, jak na moje upodobania. Jej zalety to cena i lekkość, myślę, że jak zarośnie chaszczami, wkomponuje się w otoczenie.
(a teraz mimo gości nawet nie mam się z kim napić tej melisy, bo wszyscy sobie poleźli..
)
Justyno, kocille wygłaskane. Już zaczynają uciekać nawet przede mną, szczególnie bura, tym bardziej, że do obcych nienawykła.
Małgosiu, u Ciebie to na pewno jest mnóstwo do pokazania!
A ja już opstrykałam każdą roślinę z 4 stron i w każdym oświetleniu... jakoś strasznie powoli rosną!
Asiu, a gdzie się podziewałaś tak długo! Mój guzikowiec w opłakanym stanie, nie będzie kwitł i uschła mu część nowych liści. Przesadziłam go za paprocie, żeby nie straszył i ma ultimatum - albo sobie poradzi, albo wyrzucam!!
Igorze, już lecę przeczytać, to o trawkach było przecież! ;)
A ja przezornie zamówiłam wrzośce na obwódki, no i trochę cebulowych, więc jakiś temat będzie za niedługo. No i w działach "pomocowych" na pewno, bo moje białe jarzębinki zaczynają brzydnąć. Jak Topsin nie pomoże, będę szukać porady! ;)
Agunia, goście wyjechali i przyjechał kolejny, ale tym razem przynajmniej koty szczęśliwe i wygłaskane (poprzednio pralinka schowała się na cały dzień, już zaczęliśmy ją opłakiwać, nim się znalazła).
Jule, ławka sama w sobie nie jest jakaś brzydka, ale zbyt wyszukany ma kształt, jak na moje upodobania. Jej zalety to cena i lekkość, myślę, że jak zarośnie chaszczami, wkomponuje się w otoczenie.
(a teraz mimo gości nawet nie mam się z kim napić tej melisy, bo wszyscy sobie poleźli..
Justyno, kocille wygłaskane. Już zaczynają uciekać nawet przede mną, szczególnie bura, tym bardziej, że do obcych nienawykła.
Małgosiu, u Ciebie to na pewno jest mnóstwo do pokazania!
A ja już opstrykałam każdą roślinę z 4 stron i w każdym oświetleniu... jakoś strasznie powoli rosną!
Asiu, a gdzie się podziewałaś tak długo! Mój guzikowiec w opłakanym stanie, nie będzie kwitł i uschła mu część nowych liści. Przesadziłam go za paprocie, żeby nie straszył i ma ultimatum - albo sobie poradzi, albo wyrzucam!!
Igorze, już lecę przeczytać, to o trawkach było przecież! ;)
A ja przezornie zamówiłam wrzośce na obwódki, no i trochę cebulowych, więc jakiś temat będzie za niedługo. No i w działach "pomocowych" na pewno, bo moje białe jarzębinki zaczynają brzydnąć. Jak Topsin nie pomoże, będę szukać porady! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
A nigdzie nie wyjechałam tylko miałam taki zawrót głowy w pracy i w domu, że nie było szans na Forum wejść
. Ale teraz dzieciaki wysłane na obóz, to może nadrobię chociaż troszkę zaległości
zanim goście przyjadą. A mój guzikowiec nawet ładnie rośnie ale kwitnąć też nie zamierza.
A mnie tam Anabelki wcale się nie znudziły i mogę je dalej oglądać. I tak myślę, gdzie u siebie posadzić...
A mnie tam Anabelki wcale się nie znudziły i mogę je dalej oglądać. I tak myślę, gdzie u siebie posadzić...
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Aga z kupnem ławek i mebli ogrodowych najlepiej jednak do jesieni poczekać, choć tu i owdzie wyprzedaże juz sie zaczęły
Bardzo proszę rozejrzeć sie po ogródku i cykać, latem najwięcej pięknych fotek udaje sie zrobić
Bardzo proszę rozejrzeć sie po ogródku i cykać, latem najwięcej pięknych fotek udaje sie zrobić
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Agatko, nie wierzę, że wszystko obstrykałaś ze wszystkich stron.
W dodatku brakuje zdjęć z perspektywy.
Nie marudź tylko cykaj.
A ogródek zagęści Ci się w przyszłym roku.
Zobaczysz jak bedziesz przesadzać, bo coś się rozrosło za bardzo, że za gęsto posadzone
No i może mimo wszystko powinnaś więcej kwiatów posadzić. Wiem, że m. uiczulony, ale przecież w sąsiednich ogrodach kwaity rosną. Pyłki granicy nie widzą.
A latem kwiaty dają duże plamy koloru.
Może wybierz sobie 2, czy 3 roślinki i posadź je w dużych grupach po całym, ogrodzie.
W dodatku brakuje zdjęć z perspektywy.
Nie marudź tylko cykaj.
A ogródek zagęści Ci się w przyszłym roku.
Zobaczysz jak bedziesz przesadzać, bo coś się rozrosło za bardzo, że za gęsto posadzone
No i może mimo wszystko powinnaś więcej kwiatów posadzić. Wiem, że m. uiczulony, ale przecież w sąsiednich ogrodach kwaity rosną. Pyłki granicy nie widzą.
A latem kwiaty dają duże plamy koloru.
Może wybierz sobie 2, czy 3 roślinki i posadź je w dużych grupach po całym, ogrodzie.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Agato, nasze koty też nieufne w stosunku do gości, raczej się nie ujawniają
Warto na swój ogród spojrzeć z innej perspektywy, nietypowego miejsca. A jeżeli chwilowo wena nie dopisuje
, wszak można konwersować na różne tematy, a fotki nie są najważniejsze.
Pozdrawiam
Warto na swój ogród spojrzeć z innej perspektywy, nietypowego miejsca. A jeżeli chwilowo wena nie dopisuje
Pozdrawiam
Justyna
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje "wyczyny'...
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
Takie jeżówki dajmy na toMargo2 pisze: Może wybierz sobie 2, czy 3 roślinki i posadź je w dużych grupach po całym, ogrodzie.