ogród Agaty (sure) - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: ogród Agaty (sure) - cz.2

Post »

nie ma potrzeby angażowania rodziny ;) kawa wypita, odnosimy kubek na stolik i mamy dwie ręce wolne ;-)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No niestety, ja taka slomiana wdowa jestem przewaznie i wszystko musze sama, samiutka :roll: Dlatego staram sie nie stawiac kubka nigdzie indziej niz na stoliku, bo jak schodze to wszystko pakuje na raz ... to co zostalo gdzies na rabacie, to zostalo - sklerozis postepowy :twisted:
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Ale na wszelki wypadek w sobotę można przeprowadzić szkolenie rodziny. Muszę w to jeszcze włączyć gości, którzy się zapowiedzieli grupowo!

Borowina, witaj! :wit
(widzisz, dobrze trafiłaś, doświadczone ogrodniczki dzielą się wiedzą, co zrobić, żeby kawa nie stygła ;) )
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W związku z tym, że mało dzieje się teraz w ogrodzie chyba powinnam zawiesić wątek na lato, bo nie mam czego pokazywać. Próbuję tylko coś zrobić z leśnym zakątkiem, na razie kupiłam jakąś ławkę, ale nie było już wyboru i nie jestem zadowolona z efektu. Do siedzenia się jako tako nadaje...

Obrazek

tylko na skalniaku jakieś zmiany

Obrazek

choć pogoda jest na razie ładna, większośc domowników przespała ten dzień ;)

Obrazek
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

'moja' czekoladka! co za przytulny kociej z niej ;:167
Su, chyba zażartowałaś z tym zawieszeniem wątku... goście pojechali?
ja chętnie zobaczę Twoje trawki, pokażesz?
ławeczka wygląda na wygodną... podoba mi się... ja swoją będę musiała wkrótce wymienić :( chińszczyzna....
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Su, chyba nie mowisz tego powaznie :twisted: I tak Ci sie nie uda, bo jak zawiesisz, to będę sie drzec :;230 I co chcesz od tej lawki :shock: moze siadz, napij sie melisy i odpocznij po gosciach :wink:
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agato, a cóż to za nastrój? Może jakiś spacerek na poprawę. Zmiana pogody się szykuje.
Ławeczka ładnie się komponuje z leśnym i ze ścieżką. Widok z niej piękny na Anabellki, które mimo młodego wieku raczyły pięknie zakwitnąć.
Proszę nie straszyć zamykaniem wątku ;:4 i wymiziać Czekoladową i Wielki Błękit.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agata tak tylko straszy. :D
Mam nadzieję :roll:
Zawsze jest co pokazać.
Przecież jest tyle nowych ujęć do zrobienia.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Agatko, no nie żartuj ;:65 . Ja dopiero co nadrobiłam zaległości a tu gospodyni straszy jakąś przerwą. A jak tam guzikowiec?
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O jejku, o jejku, ale burzę wywołałam. No dobrze, to może nie zawiesić, ale jakiś odpoczynek od oglądania Anabelek się Wam należy!! :;230

Agunia, goście wyjechali i przyjechał kolejny, ale tym razem przynajmniej koty szczęśliwe i wygłaskane (poprzednio pralinka schowała się na cały dzień, już zaczęliśmy ją opłakiwać, nim się znalazła).

Jule, ławka sama w sobie nie jest jakaś brzydka, ale zbyt wyszukany ma kształt, jak na moje upodobania. Jej zalety to cena i lekkość, myślę, że jak zarośnie chaszczami, wkomponuje się w otoczenie.
(a teraz mimo gości nawet nie mam się z kim napić tej melisy, bo wszyscy sobie poleźli.. :roll: )

Justyno, kocille wygłaskane. Już zaczynają uciekać nawet przede mną, szczególnie bura, tym bardziej, że do obcych nienawykła.

Małgosiu, u Ciebie to na pewno jest mnóstwo do pokazania! :wit
A ja już opstrykałam każdą roślinę z 4 stron i w każdym oświetleniu... jakoś strasznie powoli rosną! :(

Asiu, a gdzie się podziewałaś tak długo! Mój guzikowiec w opłakanym stanie, nie będzie kwitł i uschła mu część nowych liści. Przesadziłam go za paprocie, żeby nie straszył i ma ultimatum - albo sobie poradzi, albo wyrzucam!!

Igorze, już lecę przeczytać, to o trawkach było przecież! ;)
A ja przezornie zamówiłam wrzośce na obwódki, no i trochę cebulowych, więc jakiś temat będzie za niedługo. No i w działach "pomocowych" na pewno, bo moje białe jarzębinki zaczynają brzydnąć. Jak Topsin nie pomoże, będę szukać porady! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

A nigdzie nie wyjechałam tylko miałam taki zawrót głowy w pracy i w domu, że nie było szans na Forum wejść :oops: . Ale teraz dzieciaki wysłane na obóz, to może nadrobię chociaż troszkę zaległości ;:224 zanim goście przyjadą. A mój guzikowiec nawet ładnie rośnie ale kwitnąć też nie zamierza.
A mnie tam Anabelki wcale się nie znudziły i mogę je dalej oglądać. I tak myślę, gdzie u siebie posadzić...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Aga z kupnem ławek i mebli ogrodowych najlepiej jednak do jesieni poczekać, choć tu i owdzie wyprzedaże juz sie zaczęły ;:108
Bardzo proszę rozejrzeć sie po ogródku i cykać, latem najwięcej pięknych fotek udaje sie zrobić ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agatko, nie wierzę, że wszystko obstrykałaś ze wszystkich stron.
W dodatku brakuje zdjęć z perspektywy.
Nie marudź tylko cykaj.
A ogródek zagęści Ci się w przyszłym roku.
Zobaczysz jak bedziesz przesadzać, bo coś się rozrosło za bardzo, że za gęsto posadzone :D
No i może mimo wszystko powinnaś więcej kwiatów posadzić. Wiem, że m. uiczulony, ale przecież w sąsiednich ogrodach kwaity rosną. Pyłki granicy nie widzą.
A latem kwiaty dają duże plamy koloru.
Może wybierz sobie 2, czy 3 roślinki i posadź je w dużych grupach po całym, ogrodzie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Agato, nasze koty też nieufne w stosunku do gości, raczej się nie ujawniają :cry:
Warto na swój ogród spojrzeć z innej perspektywy, nietypowego miejsca. A jeżeli chwilowo wena nie dopisuje :wink: , wszak można konwersować na różne tematy, a fotki nie są najważniejsze.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Margo2 pisze: Może wybierz sobie 2, czy 3 roślinki i posadź je w dużych grupach po całym, ogrodzie.
Takie jeżówki dajmy na to :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”