Jolu, czy lilia 'Haciende' to orientpet? Cudna jest I 'White Tiger' również Takiego tygryska jeszcze nie widziałem
Mam prośbę, czy mogłabyś zmierzyć, jaką wysokość i średnicę kwiatu ma liliowiec 'Artcic Snow'? Po wyglądzie kwiatu wydaje mi się identyczny z moim nn.
Jolu widzę,że tez lubisz utrwalać poszczególne etapy rozkwitania.
To świetna okazja do obserwacji a jeżówka na każdym etapie urocza.
Gdybyś nie napisała,ze na zdjęciu jest naparstnica to w ogólnym oglądaniu uszła by za lilię ... piękny i niespotykany okaz.
Ale cudaśna naparstnica
Jolka, ja na pewno nie będę na spotkaniu wrocławskim, ale czy mimo to mogłabym liczyć na malutką sadzonkę "Cytrynki"?
Masz już taką kolekcję liliowców, że jak dalej będziesz dosadzać, to niedługo zabraknie dla Ciebie odmian ;) Ale nie dziwię Ci się: to piękne, a takie mało wymagające rosliny
Lilie tez piękne, zwłaszcza te pachnące.
Na jeżówkach niestety się nie znam i mam tylko różową
Joluś ja również jak zobaczyłam Kwiaty Big Brothera to zaniemówiłam.....to prawdziwe kolosy.....a na dodatek przepiękne i wspaniale pachnące.....jestem oczarowana tą lilią
Pozostałe lilijki również masz wspaniałe, kocham te kwity od zawsze i chyba nigdy nie przestanę
ANDRZEJEK,dzięki. IZUNIU PW. CHRISTINKRYSIU,naparstnica rzeczywiście nie spotykana .Rarytasik prosto z Anglii . JACKU,lilia 'Haciende' to orientpet Arctic Snow ma około 70 cm wys.,a kwiat 17cm . KOGRAoby. EGENIU ,floksy zaczynają swój pokaz. AGNESS kwiat Big Brothera może dochodzić nawet do 35 cm BABOPIELKO ,naparstnica to Pam's Split
JOLU witaj.Masz cudowne lilie,biała jeżówka,ja też kupiłam różne kolory jeżówek,ale mi zgniły.Bardzo mi się podoba u Ciebie.Pozdrawiam i zapraszam do mnie.Gosia
Jolu, dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie. Jestem pozytywnie zaszokowana Twoimi kolekcjami roślin, szczególnie liliowcami i liliami. Piękny zakątek stworzyłaś. Powodzenia życzę.
Zofia.
JolantaGraj pisze:
Fazy rozwoju mojej NN jeżówki .Może teraz ktoś ją nazwie .
Bardzo podobna do MERINGUE .Jolu napisz jeszcze czy wysoko rośnie ,bo ta której nazwę podałam ,to raczej niska jest- tak do 50 cm.
Naparstnica robi wrażenie ,czy ona też taka wysoka jak te nasze?
Ilość Twoich liliowców przyprawia o zawrót głowy, wszystkie mi się podobają.To musi być wspaniały widok zobaczyć je wszystkie razem na żywo