Róża rzeczywiście ma niesamowity kształt kwiata
U Przemka w ogrodzie cz.II
- agusia2410
- 500p

- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Ale ogrom przepięknych lilii
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Ostróżki od Ciebie mają mnóstwo pączków-czekam na rozkwit 
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku czekam na Twoje liliowce .
- JolantaG

- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Czy ta Twoja żółta OT ,to Big Brother .
U mnie wprawdzie zbyt wysoko nie wyrosła ,bo to jej pierwszy rok ,ale za to kwiaty ma ogroooooooooomniaste .

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez przyleciałam spojrzeć na liliowce a tu pusto.
Proszę nadrobić zaległości....
Proszę nadrobić zaległości....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Tu już widzę Dziewczyny upominają się o zdjęcia liliowców, to ja pośpieszę się, pochwalić i pozazdrościć lilii. Przemku masz ich bogactwo i bardzo atrakcyjne, na wiosnę muszę dokupić jakiś bardziej zwracających uwagę, chociaż szczerze przyznam, że podobają mi się wszystkie, byleby rosły w grupach kolorystycznych, dodaje to szyku
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- przemekg
- 1000p

- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Sylwio bardzo dziękuję za miłe słowa
u mnie póki co gryzonie trzymają się od lilii na odległoś, a może i u Ciebie coś innego mogło zaszkodzic cebulom.
Agusia dzięki
róża faktycznie piękna bardzo pełna i zwarta, teraz już kwitnie więcej kwiatów to wygląda jeszcze lepiej.
Dawid u mnie też zakwitają teraz ponownie pierwsze kwiatki były bardzo małe, a teraz rośliny ukorzeniły się i mają silniejsze pędy i więcej pąków
Geniu wczoraj tak się zachwyciłem tym Twoim liliowcem że mu nie zrobiłem zdjęcia, ale dziś jest drugi kwiatek jeszcze lepiej wykształcony
Jola te lilie potrafią wzbudzić zachwyt, olbrzymie kwiaty, wysokie łodygi, oraz niesamowity zapach
chociaż muszę jeszcze się postarać o inne kolory tygrysich mam jedną cytrynową, a te ciapkowane kwiaty bardzo do mnie przemawiają.
Grażynko były lilie, są już i liliowce
Tomku lilie OT są warte uwagi zdrowe i wytrzymałe pięknie kwitną każdego roku mają więcej pąków i wyższe sztywne łodygi, ja mam je posadzone wszystkie razem i w tym roku te rozrośnięte mają zbyt ciasno ale trudno u mnie o dobre stanowisko dla nich więc tylko w tym miejscu wszystkie się ściskają, ciężka gleba i okresowo nadmiar wilgoci bardzo im szkodzi, więc nie mogę ich rozsadzić po całym ogrodzie i tak sytuację ratuje to że zrobiłem im podwyższoną rabatę.
LILIOWCE
Na początek sesja z liliowcem od Geni jest piękny, głęboka czerwień i pełny kwiat

oraz drugi od Geni cytrynowy o ogromnych kwiatach,
mam drugi w podobnym kolorze ale kwiaty sa dużo mniejsze

I pozostałe głównie liliypolowe

I na zakończenie kolejna nowość w moim ogródku Hydrangea aspera "Mauvette"

Agusia dzięki
Dawid u mnie też zakwitają teraz ponownie pierwsze kwiatki były bardzo małe, a teraz rośliny ukorzeniły się i mają silniejsze pędy i więcej pąków
Geniu wczoraj tak się zachwyciłem tym Twoim liliowcem że mu nie zrobiłem zdjęcia, ale dziś jest drugi kwiatek jeszcze lepiej wykształcony
Jola te lilie potrafią wzbudzić zachwyt, olbrzymie kwiaty, wysokie łodygi, oraz niesamowity zapach
Grażynko były lilie, są już i liliowce
Tomku lilie OT są warte uwagi zdrowe i wytrzymałe pięknie kwitną każdego roku mają więcej pąków i wyższe sztywne łodygi, ja mam je posadzone wszystkie razem i w tym roku te rozrośnięte mają zbyt ciasno ale trudno u mnie o dobre stanowisko dla nich więc tylko w tym miejscu wszystkie się ściskają, ciężka gleba i okresowo nadmiar wilgoci bardzo im szkodzi, więc nie mogę ich rozsadzić po całym ogrodzie i tak sytuację ratuje to że zrobiłem im podwyższoną rabatę.
LILIOWCE
Na początek sesja z liliowcem od Geni jest piękny, głęboka czerwień i pełny kwiat

oraz drugi od Geni cytrynowy o ogromnych kwiatach,

I pozostałe głównie liliypolowe

I na zakończenie kolejna nowość w moim ogródku Hydrangea aspera "Mauvette"

- e-genia

A ja zacznę od zachwytu nad Twoją hortensją jest niebieska ,kupowałeś w tym roku , czy sam ja zabarwiałeś?
A liliowiec szybko się rozrasta ma piękne duże czerwone kwiaty , jest nie wysoki może z 50-60 cm , też jestem nim zachwycona .
Bardzo się cieszę że sprawiłam Ci nim radość .
Genia
A liliowiec szybko się rozrasta ma piękne duże czerwone kwiaty , jest nie wysoki może z 50-60 cm , też jestem nim zachwycona .
Genia
- e-genia

e-genia pisze:A ja zacznę od zachwytu nad Twoją hortensją jest niebieska ,kupowałeś w tym roku , czy sam ja zabarwiałeś?
Wykopię Ci ten morelowy jak będzie Jacek to Ci zabierze .
A taki czarnuszek masz
i taki żółty
Genia
- przemekg
- 1000p

Geniu hortensja kupiona w tym roku, Marcin zwrócił mi na nią uwagę i faktycznie bardzo ładna, kwiaty ma inne jak większość hortensji, cała masa malutkich niebieskich i trochę większych białych, daje to niesamowity efekt, ta hortensja tak ma, nic nie brak robić aby te kwiaty były niebieskie, a raczej takie fioletowe.
Z ciemnych liliowców to mam jednego takiego jak na jednej z powyższych fotek ale on chyba trochę inny od Twojego jakby ciemniejszy, a cytrynowego pełnego nie mam, albo jeszcze o tym nie wiem
bo w zeszłym roku dostałem od Ciebie 4 sadzonki dwie zakwitły a na pozostałe dwie poczekam jeszcze roczek. A morelowego takiego jak pokazywał Jacek , przywiózł mi Marcin całą kępę, a jeśli Twój inny i masz możliwość zrobienia sadzonki to chętnie przyjmę 
Z ciemnych liliowców to mam jednego takiego jak na jednej z powyższych fotek ale on chyba trochę inny od Twojego jakby ciemniejszy, a cytrynowego pełnego nie mam, albo jeszcze o tym nie wiem
- e-genia

Już nie pamiętam jakie Ci w zeszłym roku dałam , ale ten brzoskwiniowy mój jest ze środkiem ciemniejszym .
Genia
Genia
- agusia2410
- 500p

- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Przemku jak Cię nie ma to nie ma ale jak pokażesz to
Cudowne liliowce, ostatnio choruje na nie.
Nie będziesz może chciał na jesień co nie co z nich odsprzedać?
Cudowne liliowce, ostatnio choruje na nie.
Nie będziesz może chciał na jesień co nie co z nich odsprzedać?
- przemekg
- 1000p

Geniu za wszystko serdecznie dziękuję
Agusia to moja forumowa choroba
w okresie przed forum sądziłem że to jedynie takie dzikie rdzawe rosnące po miedzach, a to tak różnorodna i wspaniała grupa roślin
Łukasz dzięki
prawie wszystkie, kilka nie zakwitło jeszcze w tym roku będzie niespodzianka za rok
to piękne kwiaty, ale lilie równie wysoko cenię. A miejsce dla takich roślin jakoś się znajdzie, wszak to nie wielkie drzewa chociaż i ich chciał bym jeszcze dosadzić
. A liliowce wszystkie zgromadziłem odkąd trafiłem na forum wcześniej ich nie miałem i co jakiś czas przybywają kolejne, ostatnio przyjechał jeden z Międzyrzeca Podl. a za kilka dni spodziewam się następnego z Torunia
Patryk czasu mało to jak już znajdę chwilę to chcę zaprezentować jak najwięcej, a teraz u mnie zbliża się najbardziej pracowity okres w roku to czasu już chyba prawie wcale na forum nie będzie, co najwyżej aby zerknąć na chwilkę, co w forumowych ogrodach się dzieje
. A liliowce to w części prezenty od forumowiczów, a reszta to zakupione w lilypolu, były i nazwy ale które są które to juz się pogubiłem 
Asiu bo u mnie krucho z czasem więc hurtem nadrabiam zaległości
Liliowce to piekne kwiaty, jak pisałem w większości to nabytki z tego lub poprzedniego roku, więc jeszcze trochę za wcześnie na dzielenie się, ale jak będzie czym to oczywiście się podzielę.
Agusia to moja forumowa choroba
Łukasz dzięki
Patryk czasu mało to jak już znajdę chwilę to chcę zaprezentować jak najwięcej, a teraz u mnie zbliża się najbardziej pracowity okres w roku to czasu już chyba prawie wcale na forum nie będzie, co najwyżej aby zerknąć na chwilkę, co w forumowych ogrodach się dzieje
Asiu bo u mnie krucho z czasem więc hurtem nadrabiam zaległości
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Liliowce super
Jest ich taka mnogość odmian, że w każdym ogrodzie podziwiam inne. I są zróżnicowane nie tylko jeśli chodzi o kwiat ale też pod względem pory kwitnienia, pokroju a nawet zapachu (niektóre mają zapach niemal jak lilie
). Twoje olbrzymie robią wrażenie