Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielono mi... w głowie i na parapetach ;)
Super te nowe hojki
. Oby teraz tylko szybko i zdrowo rosły
.
- AnnaAgnieszka
- 1000p

- Od: 16 sie 2010, o 10:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Doniczka z biedroneczkami jest cudowna, a nowości
- zazdroszczę tak pozytywnie oczywiście
- Anjja

- Od: 4 sie 2010, o 20:14
Hojeczki super
na serpensika też mam ochotę
Ciekawa jestem co zamieszka w nowych domkach

Ciekawa jestem co zamieszka w nowych domkach
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Moje wątki
-
Adam12222
- 1000p

- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
O nowe nabytki
Niech ci pięknie rosną hojeczki
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Eh..tak długo mnie nie było...a tyle jest do pokazania ;)
Elcia1974- jeszcze nie wiem, co w tych doniczkach posadzę. Hojki stoją w wodzie i już puszczają korzonki...
Stokrotkania- doniczki chyba posłużą na razie za osłonki
Hojki puściły już korzonki...
Agata06- hojeczki dziękują za komplementy. Może będą następne, kto wie
Arlet- dziękuję
Sari- korzonki już są ;) A doniczki z tych mniejszych brałam ( myślę, że 11cm doniczka wejdzie). Te większe były bodajże po 6 i 9zł
Aloesik- dzięki ;) Hojoba wciąga...a miejsca brak
Wiktorio- może w przyszłym tygodniu je posadzę, bo już puściły korzonki.
Annaagnieszka- nowości już nie takie nowe...ale korzonki rosną i to jest ważne.
Anjju- u mnie będą teraz tylko "miniaturowe" hojki, bo na takie mam jeszcze miejsce. Doniczki - osłonki na razie są wolne. Już myślę o jesiennym sezonie...będę wtedy robić kompozycje z kwiatów, które przywiozę z działki.
Adam- już nie takie nowe te hojki... ale rosną im korzonki i z tego bardzo się cieszę
Teraz wieści z parapetów...wielkanocniki od Anjji wreszcie zaczynają puszczać młode listki. Wschodnia wystawa za budynkiem, widać im służy:

Hoja multiflora ma coraz większe pączki:

W tym tygodniu przyjechała do mnie nowość. Szczepka, do ukorzenienia, pełnego hibiscusa o kwiatach łososiowych, kupiona na al... ; już stoi w doniczce pod słoikiem:

I "burza" kwiatów na skrętnikach :

A listeczki skrętników, stojące w wodzie, zaczynają puszczać korzonki. Ale...muszę poczekać, aż wszystkie puszczą korzonki.
Miłego oglądania...lecę do Was pozaglądać
Elcia1974- jeszcze nie wiem, co w tych doniczkach posadzę. Hojki stoją w wodzie i już puszczają korzonki...
Stokrotkania- doniczki chyba posłużą na razie za osłonki
Agata06- hojeczki dziękują za komplementy. Może będą następne, kto wie
Arlet- dziękuję
Sari- korzonki już są ;) A doniczki z tych mniejszych brałam ( myślę, że 11cm doniczka wejdzie). Te większe były bodajże po 6 i 9zł
Aloesik- dzięki ;) Hojoba wciąga...a miejsca brak
Wiktorio- może w przyszłym tygodniu je posadzę, bo już puściły korzonki.
Annaagnieszka- nowości już nie takie nowe...ale korzonki rosną i to jest ważne.
Anjju- u mnie będą teraz tylko "miniaturowe" hojki, bo na takie mam jeszcze miejsce. Doniczki - osłonki na razie są wolne. Już myślę o jesiennym sezonie...będę wtedy robić kompozycje z kwiatów, które przywiozę z działki.
Adam- już nie takie nowe te hojki... ale rosną im korzonki i z tego bardzo się cieszę
Teraz wieści z parapetów...wielkanocniki od Anjji wreszcie zaczynają puszczać młode listki. Wschodnia wystawa za budynkiem, widać im służy:

Hoja multiflora ma coraz większe pączki:

W tym tygodniu przyjechała do mnie nowość. Szczepka, do ukorzenienia, pełnego hibiscusa o kwiatach łososiowych, kupiona na al... ; już stoi w doniczce pod słoikiem:

I "burza" kwiatów na skrętnikach :

A listeczki skrętników, stojące w wodzie, zaczynają puszczać korzonki. Ale...muszę poczekać, aż wszystkie puszczą korzonki.
Miłego oglądania...lecę do Was pozaglądać
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Te wielkanocniki to długo się ukorzeniały zanim puściły nowe listki ?
Ja mam grudnika, ale to przecież podobne :]
No i widzę nowe nabytki - gratki.
Ja mam grudnika, ale to przecież podobne :]
No i widzę nowe nabytki - gratki.
- justus27

Stokrotkania- mam je chyba z półtora miesiąca. Przyjechały bez korzonków, a teraz już rosną ładnie.
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko cudowne skrętniki
A multiflorka już niedługo zakwitnie.
A jak się ma bella?
A multiflorka już niedługo zakwitnie.
A jak się ma bella?
- justus27

Asiu/mis20- bella ma się świetnie. Druga sadzonka ( ta - bez stożkwu wzrostu) - wypuściła z jednego oczka listeczki, a z drugiego oczka - baldachimek 
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Justynko to pamiętam. Chodziło mi o baldachimek, czy jest jeszcze?
- sari
- 1000p

- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Justynko bardzo mi się podoba wspólna donica ze skrętnikami, mam na razie białego a dwa kolorki mi się ukorzeniają ale jak tylko doczekam nowych sadzonek to odmałpuję Twój pomysł i tez stworze taki mix, nie obrazisz się
grudniki pięknie puszczają nowe człony, oby wszystkie maluszki zakwitły w tym roku
grudniki pięknie puszczają nowe człony, oby wszystkie maluszki zakwitły w tym roku
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Justynko fajnie Ci wielkanocniki puszczają.
Multiflorka też się stara
hibciowi szybkich korzonków życzę.
Skrętniczki pięknie się prezentują na Twoich parapetach.

Multiflorka też się stara
Skrętniczki pięknie się prezentują na Twoich parapetach.
- justus27

Asiu/mis20- nie ruszam jej, nawet, jak wycieram kurze na parapecie...Biorę ściereczkę i wokół iej przecieram parapet... Hihi, obchodzę się z nią, jak z jajkiem
Jutro postaram się jej zrobić fotkę i wkleję. Przy okazji zrobię zdjęcie sadzoneczkom przy listku _ Ma's melody girl - ale na razie jeszcze musimy poczekać z ich oddzieleniem. A...i Twoje listki fiołkowe puszczają korzonki, w tym tygodniu muszę je wsadzić do ziemi już...
Sari- pewnie, że Twórz. U mnie tak co roku są posadzone. Tylko Pamiętaj o grubej warstwie drenażu na dnie doniczki. Skrętniki mają cieńkie i delikatne korzonki - łatwo je uszkodzić i szybko gniją przy nadmiarze wody. Dlatego warstwa keramzytu lub potłuczonej cegły chroni je i pomaga w "oddychaniu" - roślince.
Grudniki (jedna sadzona ) kwitły...na powyższych zdjęciach są wielkanocniki ;) Do niedawna też nie rozróżniałam obydwu tych gatunków, ale...od kiedy je mam - widzę różnicę w listkach. Muszę zrobić wspólną fotkę grudnikowi i wielkanocnikowi. Dość łatwo je rozróżnić jest na zdjęciach.
Arlet- dziękuję w imieniu wielkanocników. Ruszyły z listkami, po wyniesieniu ich na zewnątrz. W budynku stały jakieś 5 tygodni i nic nie rosły. łIdać, służy im wiejskie powietrze i duże amplitudy temperatur
A dziś kolejne zdjęcia... W mieszkaniu kwitną tylko białe kwiaty...Skrzydłokwiat i jego kolejny żaglowiec:

Oraz..."panna młoda" ukwiecona:

Co by nie było tylko w bieli, to jeszcze jedno zdjęcie w fiolecie...storczyk, Ascocenda Princess Mikasa Blue mi zakwitła:

Sari- pewnie, że Twórz. U mnie tak co roku są posadzone. Tylko Pamiętaj o grubej warstwie drenażu na dnie doniczki. Skrętniki mają cieńkie i delikatne korzonki - łatwo je uszkodzić i szybko gniją przy nadmiarze wody. Dlatego warstwa keramzytu lub potłuczonej cegły chroni je i pomaga w "oddychaniu" - roślince.
Grudniki (jedna sadzona ) kwitły...na powyższych zdjęciach są wielkanocniki ;) Do niedawna też nie rozróżniałam obydwu tych gatunków, ale...od kiedy je mam - widzę różnicę w listkach. Muszę zrobić wspólną fotkę grudnikowi i wielkanocnikowi. Dość łatwo je rozróżnić jest na zdjęciach.
Arlet- dziękuję w imieniu wielkanocników. Ruszyły z listkami, po wyniesieniu ich na zewnątrz. W budynku stały jakieś 5 tygodni i nic nie rosły. łIdać, służy im wiejskie powietrze i duże amplitudy temperatur
A dziś kolejne zdjęcia... W mieszkaniu kwitną tylko białe kwiaty...Skrzydłokwiat i jego kolejny żaglowiec:

Oraz..."panna młoda" ukwiecona:

Co by nie było tylko w bieli, to jeszcze jedno zdjęcie w fiolecie...storczyk, Ascocenda Princess Mikasa Blue mi zakwitła:

Widze, że chcą kwitnąć. 
Ascocenda przepiękna
skrętnik z tyloma białymi kwiatkami też super, super