Gratuluję i napatrzeć się nie mogę
Początek przygody część 2
- dorotakol
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początek przygody część 2
Asconopsis już dawno zawładnął moim
bellina cudo, a pulchra cukiereczek
Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Zabka_Monis
- 1000p

- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu widzę, że pełny profesjonalizm w Twoim wątku! Storczykara z Ciebie pełną parą
Co rusz to pęd, pączki, pędy, kwiatki... Gratuluję!
No i ta wystawa!
Dziewczyny z Trójmiasta jesteście wspaniałe!!! Niedługo na skalę światową będziecie robić takie wystawy 
Kasiu, piękne rzeczy nam pokazałaś - oby tak dalej

Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Podpinam się pod wypowiedź Dorotki,dokładnie to samo chciałam napisać.dorotakol pisze:Asconopsis już dawno zawładnął moimbellina cudo, a pulchra cukiereczek
![]()
![]()
![]()
Wpisuję Asconopsis jako nr 2 na liście chciejstw....czy on pachnie?
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
- Merghen

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu, głos mi odebrało a palce jakieś takie sztywne się zrobiły z wrażenia. Cudeńka u Ciebie rosną
I dobrze,że są barierki, zabrakłoby nam Ciebie - sąsiadka to nie to samo 
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, u Ciebie jak zwykle można podziwiać same cuda
Gratuluje pędu na Dendrobium
Mam do Ciebie pytanie; dokładnie wczoraj zakupiłam na spotkaniu storczykowym moją pierwszą w życiu Masdevallię
Jest to Masd. Prince Charming (angulata x veitchiana). Wiesz może coś o jej uprawie? Trudno mi znaleźć jakiekolwiek informacje o tym storczyku...
Mam do Ciebie pytanie; dokładnie wczoraj zakupiłam na spotkaniu storczykowym moją pierwszą w życiu Masdevallię
- iwka2
- 500p

- Od: 1 mar 2009, o 15:43
Witam piękne kwitnienia,a zwłaszcza mi się podoba ta szyszka na Dendrobium thyrsiflorum,bardzo mi się podobają te kwiaty i ten typ kwiatostanu kaskadowy,mi natomiast zrobiło niespodziankę Dendrobium farmerii,wypuszcza malutkie pędziki,a już miałam się go pozbyć

Pozdrawiam Iwona
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Kasiu możesz pokazać zdjęcie całego Asconopsisa z linijką
Interesuje mnie jego wielkość i pokrój rośliny
Interesuje mnie jego wielkość i pokrój rośliny
Pozdrawiam Dorota!
- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Kasiu
od tych piękności to głowa boli , ładnie się zgrały w czasie.
Gratuluję zapędzikowanego Dendrobium thyrsiflorum
,czekam jak wszyscy z niecierpliwością na relację foto .
Ciekawie to będzie wyglądać jak ta ,,szyszka?? będzie się rozwijała i pokryje kwiatami.
Gratuluję zapędzikowanego Dendrobium thyrsiflorum
Ciekawie to będzie wyglądać jak ta ,,szyszka?? będzie się rozwijała i pokryje kwiatami.
Kasiu, w sumie tak niedawno zaczęła się Twoja przygoda ze storczykami, a już masz na koncie tyle sukcesów - GRATULUJĘ
Podziwiam za profesjonalizm
Podziwiam za profesjonalizm
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Cudne kwitnienia Kasiu jak zawsze. 
- victorys
- 200p

- Od: 11 lut 2011, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu moje uznanie i uszanowanie za piękną kolekcję.
Powiedz prosze jak dbasz o bellinę? potrzebuje dużo światła czy raczej stanowiska w cieniu innych roslin? ostatnio zamówiłam sobie sadzonkę tego storczyka i zanim do mnie dotrze musze się zastanowić gdzie ją postawię, aby jej było dobrze
Powiedz prosze jak dbasz o bellinę? potrzebuje dużo światła czy raczej stanowiska w cieniu innych roslin? ostatnio zamówiłam sobie sadzonkę tego storczyka i zanim do mnie dotrze musze się zastanowić gdzie ją postawię, aby jej było dobrze
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
- kasiunieczka_32
- 1000p

- Od: 19 maja 2010, o 08:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kochani bardzo Wam dziękuję za odwiedziny
Asiu Kasiu Justynko Dorotko Moniu Piotrze
Renatko Asconopsis niestety nie pachnie ale jego cudowne brzoskwiniowe kwiaty o bardzo długiej żywotności to rekompensują :P
Małgosiu
Basiu Masdevallia Prince Charming to masdevallia chłodolubna więc potrzebuje dużych różnic temperatury pomiędzy dniem i nocą. Jak wszystkie masdevallie lubi wysoką wilgotność.
Piotrze
Iwka gratuluję pędów na D. farmerii - widocznie się przestraszyło
ja u swojego wypatruję i wypatruję i nic. Ale mam teraz nadzieję, że zrobi mi niespodziankę jak D. thyrsiflorum
Marku Lauro Arletko
Wiktorio Phalaenopsis bellina lubi wysokie temperatury oraz wilgotność powietrza jednakże światło musi być cieniowane. Sadzonki generalnie potrzebują mniej światła od dorosłych storczyków. Moja Phal. bellina wypuściła pęd dopiero po umieszczeniu jej w akwarium. W uprawie parapetowej nie chciała tego uczynić. Powodzenia w uprawie
A to dla Dorotki zdjęcie całego Asconopsis - niestety nie udało mi się zrobić przyzwoitego
Dorotko rozpiętość liści to ok. 35 cm.

Asiu Kasiu Justynko Dorotko Moniu Piotrze
Renatko Asconopsis niestety nie pachnie ale jego cudowne brzoskwiniowe kwiaty o bardzo długiej żywotności to rekompensują :P
Małgosiu
Basiu Masdevallia Prince Charming to masdevallia chłodolubna więc potrzebuje dużych różnic temperatury pomiędzy dniem i nocą. Jak wszystkie masdevallie lubi wysoką wilgotność.
Piotrze
Iwka gratuluję pędów na D. farmerii - widocznie się przestraszyło
Marku Lauro Arletko
Wiktorio Phalaenopsis bellina lubi wysokie temperatury oraz wilgotność powietrza jednakże światło musi być cieniowane. Sadzonki generalnie potrzebują mniej światła od dorosłych storczyków. Moja Phal. bellina wypuściła pęd dopiero po umieszczeniu jej w akwarium. W uprawie parapetowej nie chciała tego uczynić. Powodzenia w uprawie
A to dla Dorotki zdjęcie całego Asconopsis - niestety nie udało mi się zrobić przyzwoitego