Żaby, jaszczurki,zaskrońce i inne żyjątka na działce cz.2
Re: Żabki, jaszczurki i inne żyjątka na działce cz.II
U mnie wczoraj idąc chodnikiem z działki zobaczyłem wysyp żab/ ropuch takich malutkich centymetrowych brązowych, setki dosłownie, cała jezdnia i chodnik z małymi skaczącymi potworkami... nie szło przejść niestety i wiele z nich zginęło, dziś też tak było, ale mniej chyba pouciekały w trawę

A ja mam jeża. Wyciagnąłem od sąsiadki ze zbiornika na wodę. Cały był potłuczony. Odratowałem - (jeść dostawał wieczorem, jak zapaliłem światło)
  A ja mam jeża. Wyciagnąłem od sąsiadki ze zbiornika na wodę. Cały był potłuczony. Odratowałem - (jeść dostawał wieczorem, jak zapaliłem światło) - wypuściłem na ogrodzie i zostawiłem otwartą furtkę, żeby sobie spokojnie domu poszukał - wieczorem rozpaliłem ognisko i sobie dumam, a tu mnie coś trąca - patrzę, a to mój jeż po mleko przyszedł - i chyba nigdzie się już nie wybiera, bo swoje M ustawił koło kompostownika - uzależniłem osioła i chyba nie zamierza dealera zmienić - zapalam ognisko i zaraz jest - teraz razem z zapałkami noszę mleko hi hi

Kto nie kocha zwierząt, nie kocha i ludzi ............

Kalikkq - zazdroszczę tego jeża   U mnie 'dziczyzny' wszelkiej maści pod dostatkiem, ale jeża niestety nigdy nie było
  U mnie 'dziczyzny' wszelkiej maści pod dostatkiem, ale jeża niestety nigdy nie było  

U mnie 'dziczyzny' wszelkiej maści pod dostatkiem, ale jeża niestety nigdy nie było
- 
				Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też tego sporo. Myślałam, że to one żrą mi wiąza i tępiłam. Ups!

Dobrze, że tu zajrzałam!
Pozdrawiam serdecznie

- Wisienka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Pozdrawiam serdecznie

FAJNE .Która wygrała????

Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół. 

- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Pewnie różowa  
Świetne zdjęcie poglądowe

Świetne zdjęcie poglądowe

Wczorajsza sesja fotograficzna nowo rozkwitającej lilii trąbkowej zakończyła się ...no właśnie , że mam żekotki o tym wiem od dawna ale że aż tyle   prawie na każdej przekwitającej lilii siedziała jedna sztuka
 prawie na każdej przekwitającej lilii siedziała jedna sztuka   dosłownie masa tego
 dosłownie masa tego   spędziłam w ogrodzie gapiąc się na nie chyba z godzinę i wcale im to nie przeszkadzało , wręcz odwrotnie jedna nadal kimała a inne pozowały z wdziękiem . Na zdjęciach poniżej widać floksy , nimi mam podsadzone wszystkie lilie więc nie ma się co sugerować tym że to jedna naklepana kilka razy
  spędziłam w ogrodzie gapiąc się na nie chyba z godzinę i wcale im to nie przeszkadzało , wręcz odwrotnie jedna nadal kimała a inne pozowały z wdziękiem . Na zdjęciach poniżej widać floksy , nimi mam podsadzone wszystkie lilie więc nie ma się co sugerować tym że to jedna naklepana kilka razy   

prawie na każdej przekwitającej lilii siedziała jedna sztuka
 prawie na każdej przekwitającej lilii siedziała jedna sztuka   dosłownie masa tego
 dosłownie masa tego   spędziłam w ogrodzie gapiąc się na nie chyba z godzinę i wcale im to nie przeszkadzało , wręcz odwrotnie jedna nadal kimała a inne pozowały z wdziękiem . Na zdjęciach poniżej widać floksy , nimi mam podsadzone wszystkie lilie więc nie ma się co sugerować tym że to jedna naklepana kilka razy
  spędziłam w ogrodzie gapiąc się na nie chyba z godzinę i wcale im to nie przeszkadzało , wręcz odwrotnie jedna nadal kimała a inne pozowały z wdziękiem . Na zdjęciach poniżej widać floksy , nimi mam podsadzone wszystkie lilie więc nie ma się co sugerować tym że to jedna naklepana kilka razy   

To na pewno księżniczki!!!

- moniczek
- 1000p 
- Od: 19 sie 2010, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawe co jest takiego niesamowitego w tej lilii...aksamitne, miękkie płatki spełniające rolę królewskiego łoża?   

Też miałem kiedyś rzekotkę zieloną ale widziałem ją tylko raz i gdzieś się straciła. 

Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół. 

- 
				gienia1230
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 17 kwie 2008, o 11:49
To chyba swistak, na szczescie do ogrodka sie nie dostanie, musi sie zadowolic trawa.Zdjecie robione z daleka na duzym zoomie, bardzo plochliwy.

Pozdrawiam! Gienia.

.
 .